لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۱۸

تیلرسون در آنکارا: ترکیه در عملیات علیه نظامیان کرد در سوریه خویشتنداری کند


رکس تیلرسون وزیر خارجه آمریکا در بخش دیگر سفر خود به خاورمیانه، در آنکارا دیداری سه ساعته با رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه داشت. این دیدار در پی درگیری های ترکیه در مناطق کرد نشین سوریه صورت گرفته است.

محور اصلی گفتگوهای وزیر خارجه آمریکا در ترکیه پیرامون حمایت آمریکا از «یگان های مدافع خلق کرد» سوریه است که با داعش می جنگند در حالی که ترکیه آنها را گروه تروریستی قلمداد می کند.

آقای تیلرسون ، ضمن تاکید بر حق مشروع ترکیه در تامین امنیت مرزهای خود از آنکارا خواست در ادامه عملیات نظامی علیه شبه نظامیان کرد در عفرین سوریه خویشتن داری کند.

وزیر خارجه آمریکا گفت: شکست داعش، تامین و برقراری مناطق با ثبات، مستقل و متحد در سوریه، اهداف مشترک دو کشور ماست. ما حق مشروع ترکیه در تامین امنیت در مرزهای خود را به رسمیت می شناسیم. ما نگرانی ترکیه، متحد مان در ناتو را که می گوید، در پی امنیت در مرزهای خود است، جدی تلقی می کنیم.

وی افزود: در رابطه با عملیات نظامی در عفرین ما از ترکیه می خواهیم با خویشتنداری، تلفات انسانی را به حداقل برساند و از اقداماتی که به افزایش تنش در آن منطقه بینجامد، اجتناب کند.

آنکارا شبه نظامیان کرد سوری در گروه نیروهای دمکراتیک سوریه که گروه یگان های مدافع خلق، بزرگترین بخش آن است، تروریست و شاخه ای از پ ک ک می داند که دهه هاست علیه آنکارا می جنگند.

ترکیه ماه قبل عملیات نظامی گسترده ای را علیه یگان های مدافع خلق آغاز کرده است که آن ها را مجبور کند به سمت شرق رودخانه فرات عقب نشینی کنند. آنکارا پیشتر، حتی تهدید کرده بود به سمت شهر منبج پیشروی کند. منطقه ای که نیروهای نظامی آمریکا در آن مستقر هستند.

آمریکا ، نیروهای دمکراتیک سوریه را موثرترین نیرو در جنگ با داعش می خواند که در عملیاتی مشترک موفق شدند ، رقه ، مرکز خود خوانده داعش را آزاد کنند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، وزیرخارجه آمریکا در واکنش به در خواست ترکیه دایر بر بازپس گرفتن جنگ افزارهای سنگین از «یگان های مدافع خلق کرد» سوریه می گوید واشنگتن به «یگان های مدافع خلق کرد» سوریه سلاح سنگین نداده است که بخواهد آنها را بازپس بگیرد.

رکس تیلرسون روز جمعه گفت:‌ ما همیشه برای ترکیه روشن ساخته ایم که سلاح هایی که در اختیار نیروهای دمکراتیک سوریه قرار داده ایم ، محدود و برای عملیاتی مشخص و بر اساس پیشروی در عملیات نظامی ، بوده است.

احترام به حقوق بشر

به نظر می رسد نگرانی آمریکا درباره نقض حقوق بشر در ترکیه دیگر محور مذاکرات آقای تیلرسون در آنکارا بود.

آقای تیلرسون از آنکارا خواست اتباع زندانی در ترکیه را که در پی کودتای نافرجام دو سال قبل بازداشت شدند ، آزاد کند.

وی گفت: ما از حق ترکیه در مجازات عوامل کودتای ۲۰۱۶ حمایت می کنیم. مهم است که رسیدگی به پروند ها عادلانه و شفاف باشد و به حقوق بشر و آزادی های ابتدایی احترام گذاشته شود.

وی افزود: ما نگران وضعیت آمریکائی های زندانی در ترکیه از جمله نگران آنهائی هستیم که در جریان حکومت نظامی بازداشت شده اند. ما به تعامل برای حل رضایت بخش این پرونده ها ادامه خواهیم داد. ما از ترکیه می خواهیم ، کشیش آندرو برنسون و دیگر اتباع آمریکایی را که معتقیدم ناعادلانه زندانی هستند، آزاد کند.

وزیر خارجه آمریکا تاکید کرد: ما در رابطه با سرکان گولکه اعتقاد داریم که آزادیش در روند فرجام خواهی هم مناسب است و هم عادلانه. آمریکا حقیقتاً قدردان روابط دیرینه با ترکیه است. ما برای تقویت روابط بین دو کشور ارزش قائلیم.

بعد از کودتای ناکام دو سال پیش، مقام های آنکارا این کودتا را به فتح الله گولن روحانی منتقد اردوغان نسبت دادند و خواستار استرداد او از آمریکا شدند. کمی بعد نیز در ادامه بازداشت ها در ترکیه، چند کارمند همکار سفارت آمریکا بازداشت شدند که تا مدتی این اقدام به سردی روابط دو کشور منجر شد.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG