لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ ایران ۲۰:۵۱

دفاع دستیاران ترامپ از ادعای او درباره شنود مکالماتش توسط دولت اوباما


برخی دموکرات ها می گویند ترامپ باید شواهد ادعای خود را ارایه بدهد.
برخی دموکرات ها می گویند ترامپ باید شواهد ادعای خود را ارایه بدهد.

دستیاران پرزیدنت دونالد ترامپ، از ادعای رئیس جمهوری مبنی بر اینکه باراک اوباما دستور داده بود که در اوج تبلیغات انتخاباتی ریاست جمهوری سال گذشته از مکالمات تلفنی دفتر ترامپ شنود شود، دفاع می کنند.

پرزیدنت ترامپ شنبه گذشته این ادعا را در چندین توئیت متوالی بیان کرد. این درحالی است که باراک اوباما و مدیر اطلاعات ملی او، این ادعا را قویا رد کردند.

آقای ترامپ در حالی این اتهام را وارد می کند؛ که هنوز پرسشهای بسیاری درباره احتمال وجود ارتباط بین ستاد انتخاباتی او و دولت روسیه در زمان تبلیغات انتخابات؛ بی پاسخ مانده است.

دوین نونز، نماینده جمهوریخواه و رئیس کمیته اطلاعات مجلس نمایندگان روز سه شنبه در جمع خبرنگاران از تشکیل جلسات بررسی و تحقیق در مورد دخالت روسیه در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و اتهامات مرتبط با آن خبر داد و گفت نخستین این جلسات ۲۰ مارس (اول فروردین) تشکیل خواهد شد.

وی گفت: «من می خواهم این جلسات را هرچه بیشتر عمومی و آشکار برگزار کنم که همانطور که می دانید برای جامعه اطلاعاتی کمی غیر معمول است.»

این عضو مجلس نمایندگان افزود: «ولی بدلیل جدی بودن اتهامات از سوی همه طرفین این مساله، می خواهم مطمئن شوم این جلسات هرچه بیشتر آشکار برگزار شود تا مردم آمریکا و همه شما بتوانید در آنها شرکت کنید و گزارش دهید.»

دوین نانز گفت در جلسه نخست از ۷ نفر از جمله جیمز کومی مدیر اف بی آی، جان برنن مدیر پیشین سی آی ای، جیمز کلاپر مدیر پیشین اطلاعات ملی و نانسی ییتز کفیل وزیر دادگستری برای پاسخ به سوالات دعوت شده است.

آقای نونز گفت از ژنرال فلین مشاور پیشین امنیت ملی پرزدنت ترامپ که در ارتباط با ارتباط با سفیر روسیه ناچار به استعفا شد برای شرکت در جلسات تحقیقات دعوت شده ولی جزو لیست ۷ نفره نیست.

فلین پیشتر به خاطر ندادن اطلاعات درست به معاون رئیس جمهوری، از سمت مشاور امنیت ملی کاخ سفید استعفا داده است.

روز شنبه ۱۴ اسفند دونالد ترامپ در چند توئیت باراک اوباما را به شنود ارتباطات ستاد انتخاباتی اش در مراحل آخر رقابت های انتخاباتی سال گذشته متهم کرد.

بنا به گزارش خبرگزاری رویترز، پرزیدنت ترامپ مدعی شد رئیس جمهوری سابق طی رقابت های انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶، مکالمات خصوصی او در برج ترامپ را تحت نظر داشته است.

دوین نونز در پاسخ سوال در این مورد گفت آقای ترامپ بعنوان رئیس جمهوری در مورد اقدامات خود مختار است، گفت: « این یک سوال معتبری است، مثلا اگر شما به مورد ژنرال فلین توجه کنید، چرا او مورد استراق سمع قرار گرفت. آیا همانطور که همه ما تصور میکنیم اتفاقی بود؟ یا دلیل دیگری داشت؟ آیا استراق سمعهای دیگری هم صورت گرفته؟»

آقای نونز افزود کمیته اطلاعاتی حتی پیش از درخواست کاخ سفید طرح تحقیق در مورد موضوع استراق سمع تلفنی را بطور گسترده داشت.

اقدامی قانونی یا تخلف؟

این ادعای آقای ترامپ با واکنش هایی مواجه شده است. بن کاردین سناتور دموکرات و عضو ارشد کمیته روابط خارجی سنا درباره ادعای آقای ترامپ گفت، اگر دولت پرزیدنت اوباما فعالیت های آقای ترامپ در برج ترامپ را شنود کرده باشد، می بایست از دادگاه فدرال موسوم به نظارت بر اطلاعات خارجی حکم گرفته باشد.

آقای کاردین روز شنبه در مصاحبه ای با سی ان ان گفت، قوه اجرایی نمی تواند خودسرانه اقدام به شنود کند و به اجازه این دادگاه نیاز دارد.

از سوی دیگر، برخی تحلیلگران می گویند رئیس جمهوری در مواردی مجاز به صدور چنین دستوری است.

از جمله، جان شیندلر، تحلیلگر سابق در موسسه امنیت ملی و از کارشناسان ضد تروریسم نیز گفت ادعای پرزیدنت ترامپ ممکن است به قانون سال ۱۹۷۸ موسوم به نظارت بر اطلاعات خارجی مربوط شود که بر پایه آن نظارت و جمع آوری قانونی اطلاعات مبادله شده بین کشورهای خارجی و مامورانشان را مجاز می کند.

http://gdb.voanews.com/504DC5E1-F75B-4FFC-B4D1-9C2ABE3A6DD5.gif

XS
SM
MD
LG