دونالد ترامپ رئیس جمهوری منتخب ایالات متحده دیدار روز جمعه خود با مدیران دستگاههای اطلاعاتی آمریکا و گفتوگو درباره تحقیقات صورت گرفته در مورد حملات سایبری روسیه برای دخالت در روند انتخابات ریاست جمهوری پائیز گذشته را «سازنده» خواند.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، پس از این دیدار که در نیویورک انجام شد، آقای ترامپ در بیانیهای بدون آن که بگوید آیا نتیجه گیری جامعه اطلاعاتی آمریکا در مورد نقش روسیه در این حملات را پذیرفته یا خیر، گفت این موضوع «قطعا تاثیری در نتیجه انتخابات نداشته است.»
خبرگزاری رویترز نیز در گزارشی در همین زمینه نوشت، رئیس جمهوری منتخب آمریکا با اشاره به این که روسیه، چین و دیگر کشورها و گروههای خارجی همواره در پی نفوذ به زیرساختهای کامپیوتری آمریکا از جمله کمیته ملی حزب دموکرات هستند، گفت با این حال قطعا هیچگونه تاثیری بر شمارش آرا و نتیجه انتخابات نداشتهاند.
دونالد ترامپ تاکنون ارزیابی جامعه اطلاعاتی آمریکا را در مورد تلاش روسیه برای دخالت در روند انتخابات ریاست جمهوری هشتم نوامبر (۱۸ آبان ماه)، که او موفق شد هیلاری کلینتون نامزد حزب دموکرات را شکست دهد، نپذیرفته است. روسیه نیز این اتهام را رد کرده است.
وی که از بیستم ژانویه (اول بهمن ماه) فعالیتهای خود در مقام ریاست جمهوری را رسما آغاز خواهد کرد، در بیانیه امروز خود همچنین گفته است که هیئتی را تشکیل خواهد داد تا ظرف ۹۰ روز پس از آغاز به کار دولت جدید، گزارشی را درباره نحوه پیشگیری از حملات سایبری در آمریکا ارائه کند.
دیدار روز جمعه دونالد ترامپ و مدیران ارشد اطلاعاتی آمریکا، یک روز پس از نشست کمیته نیروهای مسلح سنا با حضور این مقامها و اظهارات آنها درباره تحقیقات صورت گرفته در مورد نقش مسکو در حملات سایبری به کارزار انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ آمریکا برگزار شد.
باراک اوباما رئیس جمهوری کنونی ایالات متحده که روز گذشته در جریان آخرین تحولات پرونده قرار گرفت، پنجشنبه هفته گذشته علاوه بر اعمال تحریم های جدید علیه مسکو، دستور اخراج ۳۵ دیپلمات روسیه از آمریکا و تعطیلی دو مجتمع متعلق به آن کشور در نیویورک و مریلند را صادر کرد.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه به رغم انتقاد از این تصمیم، با درخواست وزارت خارجه خود برای اخراج دیپلمات های آمریکا از روسیه مخالفت کرد و با بیان این که حق واکنش را برای خود محفوظ میداند، گفت منتظر دولت دونالد ترامپ میماند.
روابط بین واشنگتن و مسکو - که بر سر برخی مسائل مانند دخالت روسیه در بحران اوکراین و الحاق شبه جزیره کریمه به خاک خود و حمایت از بشار اسد رئیس جمهوری سوریه با یکدیگر اختلاف دارند - به پائین ترین سطح از پایان جنگ سرد به این طرف رسیده است.