لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۰۷

انتقاد پرزیدنت ترامپ از دولت اوباما: چرا مانع دخالت روسیه در انتخابات نشدید


آقای ترامپ انتقادات خود را روز پنجشنبه در چند توئیت اعلام کرد.
آقای ترامپ انتقادات خود را روز پنجشنبه در چند توئیت اعلام کرد.

پرزیدنت دونالد ترامپ روز پنجشنبه در چند توئیت جدید، با انتقاد از عملکرد دولت قبل آمریکا، این پرسش را مطرح کرد که اگر دولت قبل در جریان حمله سایبری روسیه به انتخابات آمریکا بوده، چرا اقدامی برای جلوگیری آن نکرده است.

رئیس جمهوری آمریکا روز پنجشنبه ۱ تیر در توئیتر خود نوشت: اگر روسیه تا این حد با جدیت برای دخالت در انتخابات ۲۰۱۶ تلاش کرد و این در دوران دولت اواباما بود، پس چرا این دولت آنها را متوقف نکرد.

رئیس جمهوری آمریکا در توئیتی دیگر نوشت ️چرا کمیته ملی دموکرات سرورهای رایانه ای خود را به پلیس فدرال آمریکا تحویل نداد؟ اینها فریبکاری بزرگ دموکرات ها است.

واکنش آقای ترامپ، تنها یکروز بعد از شهادت جی جانسون، وزیر سابق امنیت داخلی در زمان دولت اوباما در کمیته اطلاعاتی مجلس نمایندگان آمریکاست. آقای جانسون در این جلسه گفته بود که در هدایت حملات سایبری به آمریکا توسط پوتین شکی ندارد.

وی همچنین گفته بود، حمله سایبری روسها، ۲۱ ایالت را هدف گرفته بود اما تاثیری بر نتیجه انتخابات نداشت.

انتقاد تازه آقای ترامپ از دولت اوباما در حالی است که دموکرات ها بعد از شکست در انتخابات، می گویند که کارزار ترامپ با روسیه ارتباطاتی داشته است.

در حال حاضر کمیته هایی در سنا و مجلس نمایندگان آمریکا سرگرم تحقیق در اینباره هستند. پیش از این مایکل فلین مشاور امنیت ملی آقای ترامپ به خاطر مخفی نگه داشتن ارتباطاتش با روسها کناره گیری کرده و جیمز کومی، رئیس برکنار شده اف بی آی، در مقابل کمیته اطلاعاتی سنا درباره ارتباط احتمالی کارزار ترامپ با روسیه شهادت داده است.

سایت خبری هیل با اشاره به توئیت های روز پنجشنبه آقای ترامپ نوشت، این اظهارات نشان می دهد که رئیس جمهوری آمریکا هنوز نتیجه گیری جامعه اطلاعاتی در اکتبر گذشته درباره هک گروه های سیاسی و اشاعه اخبار جعلی را قبول ندارد.

ترامپ: نواری وجود ندارد

رئیس جمهوری آمریکا همچنین در توئیت دیگری، وجود هرگونه نوار مکالمات بین او و رئیس برکنار شده اف بی آی را رد کرد.

آقای ترامپ در توئیتر خود نوشت هیچ ایده ای ندارد که نواری ضبط شده باشد.

ماجرای نوارها بعد از آن جدی شد که پس از اخراج کومی، آقای ترامپ در توئیتی نوشت که کومی اگر با رسانه ها گفتگو می کند، مراقب اظهاراتش باشد، زیرا ممکن است مکالماتش با رئیس جمهوری ضبط شده باشد.

دموکرات ها پیشتر خواستار دسترسی به نوارهای احتمالی شده بودند. چاک شومر رهبر اقلیت دموکرات در سنا، بار دیگر گفت که از هرگونه انتشار نوارها استقبال می کند.

به نوشته اسوشیتدپرس، براساس قانونی که بعد از رسوایی واترگیت، چهل سال پیش روی داد، همه نوارهای مکالمات رئیس جمهوری متعلق به مردم است و باید در اختیار عموم قرار بگیرد. همچنین از بین بردن آنها جرم قابل پیگرد است.

کمیته ای که در مجلس نمایندگان وظیفه بررسی اتهام ارتباط روسیه با انتخابات آمریکا تا روز جمعه به کاخ سفید وقت داده بود که اگر نواری از مکالمات رئیس جمهوری وجود دارد، تحویل بدهد.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG