لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۲۸ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۰۰

ترامپ چگونه باید توافق هسته‌ای با ایران را دوباره به مذاکره بگذارد


یادداشتی از جوزف لیبرمن و مارک والاس در واشنگتن پست

هر چند ما با توافق هسته ای ایران مخالف هستیم اما امیدواریم که دولت ترامپ ابتدا آن را سفت و سخت اجرا کند و سپس آن را فراتر از چارچوب مسائل هسته ای دوباره به مذاکره بگذارد.

دولت ترامپ پیش از آغاز دوباره مذاکرات می تواند با مشورت با همسایگان عرب ایران و اسراییل موقعیت خود را تحکیم کند. این کشورها متحدان آمریکا هستند و بیش از هر کشور دیگری در جهان از هر توافقی با ایران تاثیر می گیرند.

بی پروایی ایران در سال گذشته شدیدتر و لفاظی های ضد آمریکایی، ضد اسراییلی، و ضد عرب مقامات جمهوری اسلامی بیشتر شده است. ماه گذشته یازده کشور عرب علنا ایران را به دخالت در امور داخلی خود متهم کردند. ایران همچنان در فهرست وزارت خارجه آمریکا از کشورهای حامی تروریسم در صدر قرار دارد.

یک نظرسنجی انجام شده توسط مرکز «اتحاد علیه ایران هسته ای» نشان می دهد اکثریت بزرگی از رای دهندگان آمریکایی ایران را پیش از کره شمالی، روسیه و چین و پس از داعش و القاعده بزرگترین تهدید پیش روی ایالات متحده می بینند.

ائتلافی جدید از کشورهای تحت رهبری آمریکا می تواند مسائل سیاسی از قلم افتاده در برجام مانند محدود کردن تخاصم منطقه ای ایران، حمایت دولتی از تروریسم و سرکوب داخلی حقوق بشر را مورد بحث و توافق قرار بدهد.

در صورت عدم موافقت ایران، آمریکا و متحدانش اهرم های فشار مهمی علیه تهران بر مبنای برجام دارند. ایران پیشاپیش دو بار محدودیت های تعیین شده در برجام بر ذخیره حجم آب سنگین تولید شده را زیر پا گذاشته؛ در نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت به آزمایش موشک های بالیستیک دست زده است؛ و به تلاش برای دسترسی به مواد حساس در حجم بالا ادامه می دهد.

دولت ترامپ همچنین می تواند کل سپاه پاسداران را سازمانی تروریستی اعلام کند. این امر می تواند با توجه به گستره نفوذ سپاه در اقتصاد ایران و تعدد شرکت های صوری موجب توقف سرمایه گذاری خارجی در ایران شود. در حال حاضر وزارت دارایی آمریکا تنها نیروی قدس سپاه را نهادی تروریستی می داند.

تحریم موسسات درگیر در پروژه موشک های بالیستیک ایران می تواند هدف بعدی باشد.

در صورت عدم همراهی ایران، دولت ترامپ باید آماده دور جدیدی از تحریم های جامع ثانویه باشد و آن موقع زمان پاره کردن برجام فرا خواهد رسید.

چنین رویکرد گام به گامی نشان خواهد داد که آمریکا خواهان همکاری با ایران است اما در صورت عدم دستیابی به راه حلی دیپلماتیک عواقبی گریبان جمهوری اسلامی را خواهد گرفت.

* برگردان فارسی این مطالب تنها به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آنها الزاماً بازتاب دیدگاه صدای آمریکا نیست.

http://gdb.voanews.com/504DC5E1-F75B-4FFC-B4D1-9C2ABE3A6DD5.gif

XS
SM
MD
LG