لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۴:۵۴

پرزیدنت ترامپ برای شرکت در نشست سران «گروه هفت» وارد کانادا شد؛ استقبال رسمی ترودو


دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا برای شرکت در نشست سران هفت کشور قدرتمند صنعتی جهان موسوم به گروه هفت، صبح جمعه به وقت محلی وارد فرودگاه کِبِک شد و سپس مورد استقبال رسمی نخست وزیر کانادا قرار گرفت.

پرزیدنت ترامپ و جاستین ترودو، میزبان نشست امسال سران گروه هفت، به رغم تنش بوجود آمده بر سر مسائل تجاری میان دو کشور، دست یکدیگر را به گرمی فشردند.

پرزیدنت ترامپ که همواره از توافق های تجاری آمریکا با متحدانش در جهان انتقاد کرده است، گفته بود زمان آن رسیده است که آمریکا همان رفتار تجاری را با جهان داشته باشد که آنها با آمریکا دارند: «ما تقریبا با هر کشوری در جهان کسری تجاری بزرگی داریم. ما این کسری تجاری را رفع می کنیم و بگذارید بگویم که حتی دشوار هم نخواهد بود. در آخر کار همه با هم کنار خواهیم آمد.»

رئیس جمهوری آمریکا پیش از ترک واشنگتن به مقصد کانادا، در چند توئیت پی در پی، روابط تجاری کنونی کانادا و اتحادیه اروپا با ایالات متحده را ناعادلانه توصیف کرد و گفت در پی انجام گفت‌وگوهای صریح و بی‌پرده با کشورهای عضو گروه هفت درباره توافق‌های غیرمنصفانه تجاری است و اگر این امر اتفاق نیافتند برای ما حتی بهتر هم خواهد بود.

وی پیشتر در اولین توئیت خود نوشته بود، «چرا اتحادیه اروپا و کانادا به مردم نمی‌گویند که برای سال‌ها تعرفه‌هایی سنگین و موانع تجاری غیرپولی علیه آمریکا اعمال کرده‌اند، موانعی که برای کشاورزان، کارگران و شرکت‌های ما کاملا ناعادلانه است. یا تعرفه ها و موانع را بردارید یا ما تعرفه‌های سنگین تری علیه شما اعمال خواهیم کرد.»

رئیس جمهوری ایالات متحده در توئیت بعدی خود نوشت، «نخست وزیر (کانادا) جاستین ترودو خشمگینانه به روابطی که آمریکا برای سال ها با کانادا داشته است و مسائل دیگر اشاره می‌کند، اما به این حقیقت اشاره نمی کند که آنها ۳۰۰ درصد تعرفه بر محصولات لبنی آمریکا گذاشته اند، که به کشاورزان ما صدمه می زند و کشاورزی ما را از بین می‌برد.»

پرزیدنت ترامپ همچنین در پیام دیگری در واکنش به توئیت امانوئل ماکرون رئیس جمهوری فرانسه که گفته بود سران شش کشور آماده هستند بدون آمریکا توافقنامه کنفرانس را امضا کنند گفت، «لطفا، به نخست وزیر ترودو و رئیس جمهوری ماکرون بگویید آنها تعرفه‌های سنگین و موانع تجاری غیرپولی علیه آمریکا اعمال می‌کنند. مازاد تجاری اتحادیه اروپا با آمریکا ۱۵۱ میلیارد دلار است و کانادا محصولات کشاورزان ما و دیگر آمریکایی‌ها را به آن کشور راه نمی دهد.»

کاخ سفید اعلام کرده است که پرزیدنت ترامپ روز شنبه اتاوای کانادا را برای ملاقات چهار روز دیگر خود با رهبر کره شمالی - که قرار است روز سه‌شنبه ۱۲ ژوئن (۲۲ خرداد) در سنگاپور برگزار شود - ترک خواهد کرد.

همکاری و توافق احتمالی بر سر امنیت جهانی و اقتصاد بین المللی در دستور کار نشست امسال سران هفت کشور صنعتی جهان متشکل از بریتانیا، ایتالیا، ژاپن، آلمان، فرانسه، کانادا و آمریکا و همچنین اتحادیه اروپا است.

عضویت دوباره روسیه

رئیس جمهوری ایالات متحده پیش از ترک واشنگتن در گفت وگو با خبرنگاران در کاخ سفید گفت خواهان پیوستن دوباره روسیه به گروه کشورهای پیشرو صنعتی جهان است و گفت باید از مسکو هم برای شرکت در جلسات گروه دعوت شود.

پرزیدنت ترامپ گفت، «با این که من بدترین کابوس روسیه هستم ... با این حال (معتقدم) روسیه باید در این نشست حضور می‌داشت.»

با بالا گرفتن اختلافات اروپا و آمریکا با روسیه، به دلیل نقش مسکو در بحران اوکراین و حمایت آن از دولت بشار اسد در سوریه و برخی مسائل دیگر و تحریم‌ آن کشور، مسکو از عضویت «گروه هشت» (جی۸) کنار رفت و عنوان آن به «گروه هفت» (جی۷) تغییر کرد.

اظهارات امروز پرزیدنت ترامپ پس از آن بیان می‌شود که سخنگوی جاستین ترودو نخست وزیر کانادا - میزبان نشست امسال سران گروه هشت - پیشتر مخالفت دولت کانادا را با عضویت دوباره روسیه به گروه قدرت‌های عمده صنعتی جهان اعلام کرده است.

شش قدرت صنعتی جهان - ایالات متحده، بریتانیا، فرانسه، آلمان، ایتالیا و ژاپن - در سال ۱۹۷۵ گروه شش (جی۶) را تشکیل دادند، اما یک سال بعد با پیوستن کانادا به گروه هفت، و در سال ۱۹۹۸ با پیوستن روسیه به گروه هشت تغییر نام یافت.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG