دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، درباره اعمال تعرفهها بر واردات از کانادا گفت این کشور سالها از آمریکا «سوءاستفاده» کرده و حتی به بانکهای آمریکایی اجازه فعالیت نمیدهد. او همچنین گفت کانادا در زمینه انرژی سختگیرانه عمل کرده و به محصولات کشاورزی آمریکایی نیز اجازه ورود نمیدهد.
ترامپ که اواخر یکشنبه ۱۴ بهمن پس از بازگشت به واشنگتن با خبرنگاران صحبت میکرد، با اشاره به این که آمریکا با خیلی از کشورها از جمله کانادا کسری تجاری دارد گفت: «آنها (کانادا) اجازه ورود خیلی از چیزها را نمیدهند و ما اجازه ورود همه چیز را میدهیم. این جاده یکطرفه بوده است.»
ترامپ گفت مردم کانادا را دوست دارد، اما با رهبران آن اختلاف نظر دارد.
رئیس جمهوری آمریکا درباره اعمال تعرفهها که واکنش تلافیجویانه کانادا را در پی داشته است گفت: بالاخره اتفاقی باید بیفتد و اگر آنها دوست دارند به بازی ادامه دهند، من هر چقدر آنها به خواهند به بازی ادامه میدهم.
او اضافه کرد، «میلیونها نفر» از مکزیک و کانادا به آمریکا سرازیر میشوند و «ما [دیگر] اجازه این را نخواهیم داد.» او در عین حال گفت که شمار ورودی مهاجران غیرقانونی به پایینترین حد در دولت او رسیده است.
رئیس جمهوری آمریکا همچنین اعلام کرد با بسیاری از کانادا و مکزیک صحبت کرده است و روز سهشنبه با جاستین ترودو، نخست وزیر کانادا و رئیس جمهوری مکزیک نیز صحبت میکند و اما انتظار اتفاق خاصی را ندارد.
ترامپ در مورد تجدیدنظر در تصمیم خود در اعمال تعرفهها گفت آن کشورها ابتدا باید تراز تجاری را به حالت تعادل برسانند و مانع ورود مهاجران غیرقانونی و مواد مخدر به آمریکا بشوند، و این شامل چین نیز میشود.
او گفت، کانادا و مکزیک در مورد جلوگیری از ورود مهاجران غیرقانونی به آمریکا کاری نکردهاند و این آمریکا بوده است که برای جلوگیری از ورود آنها اقدام کرده است.
رئیس جمهوری ایالات متحده به سفر مارکو روبیو، وزیر امور خارجه دولت خود، به پاناما نیز اشاره کرد و گفت، این کشور توافق مربوط به کانال پاناما را نقض کرده است، چرا که این کانال را «به چین» داده است.
ترامپ گفت فکر نمیکند در خصوص کانال پاناما نیازی به نیروی نظامی باشد. او اما گفت کانال پاناما برای «امنیت ملی» آمریکا ضروری است.
او گفت «۳۸ هزار نفر» در جریان ساخت این کانال کشته شدند و این «گرانترین» پروژهای است که ساخته شد، اما «یک دفعه چین مالک آن شده است» و آمریکا چنین اجازهای نمیدهد، و ایالات متحده «نگرانی امنیتی» در این منطقه دارد.
او همچنین درباره ۶ گروگانی که از ونزوئلا به آمریکا بازگشتند گفت آنها اکنون با خانواده خود هستند.
ترامپ همچنین گفت روز سهشنبه با نخست وزیر اسرائيل، بنیامین نتانیاهو، درباره خاورمیانه صحبت میکند. انتظار میرود ایران نیز از محورهای اصلی گفتوگو بین این دو رهبر باشد.