لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ایران ۲۳:۰۳

تجربه متفاوت ایرانیان در فرودگاه‌های آمریکا پس از فرمان اجرایی دونالد ترامپ


خانواده های ایرانی الاصل(سمت چپ) که بستگانشان در فرودگاه لس آنجلس امکان خروج نیافتند، با یکی از مقامات گفت و گو می کنند.
خانواده های ایرانی الاصل(سمت چپ) که بستگانشان در فرودگاه لس آنجلس امکان خروج نیافتند، با یکی از مقامات گفت و گو می کنند.

فرمان اجرایی دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا برای جلوگیری موقت از ورود شهروندان هفت کشور عمدتا مسلمان نشین از جمله ایران، به آمریکا، منجر به تجمع‌های اعتراضی و سرگردانی برخی از خانواده ها در فرودگاه‌های این کشور شد.

فرودگاه‌های بین‌المللی سانفرانسیسکو و لس‌آنجلس روز شنبه نهم بهمن تا پاسی از شب مملو از خانواده‌هایی بود که به پیشواز مسافرانشان رفتند و ساعت‌های طولانی را در سردرگمی سپری کردند.

در ترمینال پروازهای بین‌المللی فرودگاه سانفرانسیسکو، صدها معترض به فرمان اجرایی دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا برای جلوگیری از ورود شهروندان ایران، سوریه، عراق، یمن، سومالی، لیبی و سودان به ایالات متحده، با سر دادن شعار و در دست داشتن پلاکاردهایی با مضمون آمریکا کشور مهاجران است و آمریکایی‌ها بدون هراس از پناهجویان استقبال می‌کنند، دست به تظاهرات زدند و با خارج شدن هر مسافری از در گمرک و بازرسی فریاد شادی سر می‌دادند.

بسیاری از مسافران که از کشورهای یاد شده وارد شده بودند اما با گذشت ساعت ها از فرود پروازشان، هنوز اجازه ورود به خاک آمریکا پیدا نکرده بودند.

یکی از حاضران در فرودگاه سانفرانسیسکو درباره ورود پدرش از ایران گفت: «خیلی نگران و دلواپس بودیم اما شنیدیم که به بعضی‌ از مسافران اجازه ورود داده می شود. بخاطر همین الان کمی خوشحالم و امیدوارم مسافرم هر زمان از راه برسد.»

پدر هشتاد ساله مژگان مصطفوی که از تهران می آمد بالاخره اجازه ورود پیدا کرد و به خانواده اش پیوست. از روز جمعه که فرمان اجرایی پرزیدنت ترامپ صادر شد، ده ها مسافر که اجازه ورود به خاک آمریکا را نیافتند، یا به کشورهای مبدا باز گردانده شده اند یا در بازداشت بسر برده و هنوز در پشت درهای گمرک و بازرسی فرودگاه ها در انتظار اجازه ورود بسر می برند.

یک شهروند ایرانی الااصل دیگر در این باره گفت: «ساعت یک و نیم بود که کسی زنگ زد و گفت که خبر بدی برای ما دارد. او گفت که برادرمان آنجاست(در فرودگاه) و گفت که نمی توانیم با او صحبت کنیم و برادرمان فردا با اولین هواپیما بازگردانده می شود.»

حسین خوشبختی، شصت ساله و ساکن ایالت کالیفرنیا است. آقای خوشبختی می گوید سزاوار نیست دود اختلاف دولت ها به چشم شهروندان بیگناه برود.

در فرودگاه ال ای اکس لس آنجلس شماری از تجمع کنندگان نام افرادی را که از این فرودگاه بازگردانده شده اند بر پلاکاردهایی نوشته و سر دست گرفته بودند.

در فرودگاه‌های دیگر ایالات متحده نیز پلاکاردهایی در اعتراض به فرمان اجرایی رئیس جمهوری آمریکا و همدردی با شهروندان کشورهایی که اجازه ورود به خاک آمریکا از آنها گرفته شده، دیده می‌شد؛ نظیر پلاکاردی که یک آمریکائی در فرودگاه جان اف کندی نیویورک حمل می‌کرد که روی آن نوشته بود: «من جانم را مدیون دکتر ایرانی تبارم هستم.»

http://gdb.voanews.com/504DC5E1-F75B-4FFC-B4D1-9C2ABE3A6DD5.gif

XS
SM
MD
LG