وزارت خزانهداری ایالات متحده از اعمال تحریمهایی علیه دو فرد و چهار نهاد به دلیل تسهیل روند تأمین تسلیحات برای شبهنظامیان حوثی در یمن خبر داد.
بنا بر بیانیهای که وزارت خزانهداری آمریکا روز چهارشنبه ۱۰ مرداد منتشر کرد، تحریمشدگان که در یمن و چین - از جمله در هنگ کنگ - مستقر هستند از «تلاشهای حوثیها برای به دست آوردن اقلام نظامی مورد استفاده در حمله به نیروهای نظامی آمریکا، کشتیهای تجاری، و غیرنظامیان در اسرائیل از آبان ۱۴۰۲ تاکنون حمایت کردهاند.»
در بیانیه دفتر کنترل داراییهای خارجی وزارت خزانهداری آمریکا به نقل از برایان نلسون، معاون وزیر خزانهداری آمریکا در زمینه اطلاعات مالی و مبارزه با تروریسم، آمده است که این وزارتخانه به «هدف قرار دادن تسهیلگرانی که فعالیتهای بیثباتکننده حوثیها را میسر میکنند» ادامه خواهد داد.
به گفته این وزارتخانه، هدف از این تحریمها که داراییهای افراد و نهادهای تحریمشده مسدود و آمریکاییها را از تجارت با آنها منع میکند «کاهش توانایی حوثیها برای انجام حملات بیشتر» و «ارتقاء امنیت جهانی» عنوان شده است.
بنا بر این بیانیه، از جمله نهادهای تحریمشده شرکت الشهری یونایتد و شعبههای آن در چین و هنگکنگ است که در ترابری قطعات برای تولید موشکها و پهپادهای حوثیها نقش داشتهاند. همچنین احمد خالد یحیی الشهری، مدیر شرکت گوانگژو الشهری، نیز به دلیل نقش داشتن در این فعالیتها تحریم شده است.
علاوه بر این، ماهر یحیی الکینعی، تاجر یمنی، و شرکت او با عنوان «شرکت داراییهای ارتباطی یمن برای فناوری اطلاعات»، به دلیل دست داشتن در فعالیتهای قاچاق و تأمین تسلیحات حوثیها تحریم شدهاند.
وزارت خزانهداری ایالات متحده روز سهشنبه نیز از اعمال تحریمهایی علیه پنج فرد و هفت نهاد در ایران، چین، و هنگکنگ در ارتباط با پشتیبانی از فعالیتهای موشکی و پهپادی جمهوری اسلامی خبر داده بود.
بنا بر بیانیهای که وزارت خزانهداری آمریکا روز سهشنبه ۹ مرداد منتشر کرد، تحریمشدگان در زمینه تأمین قطعات برای برنامههای موشکی و پهپادی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران نقش داشتهاند.
وزارت خزانهداری آمریکا از تحریم چند فرد و نهاد و نیز یک کشتی که در زمینه پشتیبانی تسلیحاتی و مالی از حوثیها فعالیت داشتند، خبر داد.
اوفک روز دوشنبه ۲۸ خرداد ۱۴۰۳ با انتشار بیانیهای اعلام کرد که دو فرد و پنج نهاد را که در تسهیل خرید اسلحه برای شبهنظامیان حوثی یمن دست داشتهاند، تحریم کرده است.
وزارت خزانهٔداری آمریکا همچنین روز هفت فروردین ۱۴۰۳ شش نهاد، یک فرد حقیقی، و دو نفتکش را در ارتباط با حوثیها تحریم کرد و آن را «نشان دهنده گام دیگری برای برهم زدن امور مالی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و حمایت آن از گروههای تروریستی نیابتی مانند حوثیها» خواند.
دولت جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، پس از حملات متعدد حوثیها به کشتیهای مختلف، بهمن ۱۴۰۲ بار دیگر آنها را در فهرست «تروریستهای جهانی» قرار دارد.