وزیر خارجه ایالات متحده که پرزیدنت دونالد ترامپ را در سفر به آسیا همراهی میکرد، قرار است پیش از بازگشت به واشنگتن با مقامهای ارشد میانمار درباره وضعیت اقلیت مسلمان روهینگیا گفتوگو کند.
بنابر اعلام وزارت خارجه آمریکا، رکس تیلرسون روز چهارشنبه ۱۵ نوامبر توقفی کوتاه در نایپیداو پایتخت میانمار خواهد داشت و درباره بحران انسانی در ایالت راخین با مقامهای آن کشور گفتوگو خواهد کرد.
خبرگزاری رویترز روز سهشنبه در گزارشی به نقل از یک مقام وزارت خارجه نوشت، آقای تیلرسون در دیدار با فرمانده ارتش میانمار بر لزوم توقف خشونتها و برقراری صلح و ثبات در راخین تاکید خواهد کرد.
بیش از ۶۰۰ هزار نفر از مسلمانان روهینگیا در طول ماههای اخیر، پس از آغاز ناآرامی هایی که به دنبال عملیات ضد شورش نیروهای دولتی در ایالت راخین در غرب میانمار در گرفت، به بنگلادش گریختهاند.
با شدت گرفتن درگیریهای خشونت بار و افزایش شمار پناهجویان روهینگایی و وضعیت نامطلوب آنها، موج انتقادات از دولت میانمار بالا گرفت و مقامهای آن کشور با اتهام «پاک سازی قومی» روبرو شدهاند.
رکس تیلرسون روز سهشنبه در پایتخت فیلیپین با آنگ سان سوچی، که عملا رهبر میانمار شناخته میشود و دولت نزدیک به او در اداره امور کشور با ارتش شریک است اما کنترلی بر نظامیان ندارد، دیدار کرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، وی قرار است فردا در نایپیداو علاوه بر دیدار دوباره با خانم سوچی، با مین آنگ هلینگ رئیس نیروهای مسلح میانمار نیز بطور جداگانه دیدار و درباره تحولات اخیر گفتوگو کند.
یک مقام وزارت خارجه آمریکا که نخواست هویتش فاش شود به خبرنگاران در مانیل گفت تمرکز عمده دیدارهای روز چهارشنبه رکس تیلرسون با مقامهای ارشد میانمار، لزوم باز گرداندن آرامش به راخین است.
وزیر خارجه آمریکا اواخر مهر ماه خشونت گزارش شده علیه مسلمانان روهینگیا را محکوم کرد و ارتش میانمار را مسئول بحران جاری دانست و گفت آنهایی که مسئول هستند پاسخگوی اعمالشان خواهند شد.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا نیز پیشتر در آخرین ساعات حضور خود در فیلیپین از «تعهد دولت میانمار» برای پایان دادن به خشونت ها علیه مسلمانان روهینگیا در آن کشور استقبال کرد.