نشریه اینترنتی "هیل" و نشریه "واشنگتن فری بیکن" در مقالاتی به نقش سپاه پاسداران ایران در سوریه و افزایش توان نظامی رقبای آمریکا نظیر روسیه، چین و ایران پرداخته است.
امانوئل اوتولنگی پژوهشگر ارشد بنیاد دفاع از دموکراسیها، در مقالهای در نشریه هیل درباره فعالیتهای سپاه پاسداران نوشت "وقت آن است که سپاه پاسداران را یک سازمان تروریستی اعلام کنیم."
به گفته او، هفته گذشته معلوم شد که نیروهای روسی در سوریه مستقر شدهاند تا به دولت بشار اسد و متحدانش – از جمله جمهوری اسلامی ایران – در بیرون راندن شورشیان از خاک آن کشور کمک کنند؛ اما حضور روسیه هم نتوانست جلوی تلفات بالای فرماندهان ارشد سپاه، که برای کمک به رژیم اسد به سوریه رفتهاند، را بگیرد.
اوتولنگی با اشاره به کشته شدن حسین همدانی فرمانده ارشد سپاه پاسداران در نزدیکی شهر حلب، نوشت که او روز پانزدهم مهر ماه در حملهای شرکت داشت که به طور مشترک توسط ارتش سوریه، حزب الله لبنان، سپاه پاسداران در روی زمین، و پوشش هوایی نیروهای روسی انجام گرفت. در این حمله نه فقط داعش، بلکه مخالفان معتدل بشار اسد هم – که آمریکا از آنها حمایت میکند – هدف نیروهای سپاه و متحدانشان بودند.
پژوهشگر بنیاد دفاع از دموکراسیها در ادامه این مقاله مینویسد، حضور سپاه در سوریه اولین حضور این نهاد نظامی در بیرون از خاک ایران نیست؛ هر چند که حمایت از اسد و جنایات جنگی که علیه مردم کشورش مرتکب میشود شاید بارزترین سندی است که ثابت می کند سپاه پاسداران بزرگترین تشکل دولتی حامی تروریسم در جهان است.
ارسال تسلیحات و مشاوران و جنگجویان عراقی و افغان به سوریه، از دیگر نمونههای فعالیتهای به گفته نویسنده مقاله "تروریستی" سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است.
افزایش توان نظامی سه دشمن آمریکا
نشریه واشنگتن فری بیکن نیز در مقالهای با اشاره به گزارشی که به تازگی از سوی انستیتو اینترپرایز آمریکا منتشر شده، آورده است که سه دشمن ایالات متحده یعنی چین، روسیه و ایران دارند به سرعت توان نظامی خود را بالا میبرند به طوری که در آینده نزدیک ارتش این کشورها رقیبی برای ارتش آمریکا خواهد شد.
دانیل وایزر نویسنده این مقاله خاطرنشان کرده است که توان نظامی ایالات متحده در خارج از کشور، فرسوده شده و رو به کاهش گذاشته و ارتش دیگر کشورها، حتی ایران، امکان رقابت و جلو زدن از ایالات متحده را خواهد داشت.
وی نوشت که گزارش اخیر هشداری است که در حالی که آمریکا بودجه دفاعی خود را برای ۱۰ سال آینده به میزان ۱۰ هزار میلیارد دلار کاهش داده و تأمین تجهیزات جدید را به تعویق میاندازد، دشمنانش در پی تهیه سلاحهای ارزانتر و بیشتر، و تقویت نظامی خود با استفاده از فناوری مدرن تسلیحاتی هستند.