دیوان عالی ایالات متحده روز جمعه ۲۸ دی قانون ممنوعیت فعالیت اپلیکیشن چینی «تیکتاک» در آمریکا را به دلایل «امنیت ملی» تأیید کرد.
به این ترتیب شرکت مادر «بایتدنس» باید تا روز یکشنبه هفته آینده تیکتاک را که بیش از نیمی از آمریکاییها از آن استفاده میکنند، بفروشد یا احتمالا در ایالات متحده از دسترس خارج خواهد شد.
تمامی ۹ قاضی دادگاه عالی آمریکا به ممنوعیت فعالیت تیکتاک رأی مثبت دادند تا آخرین امید این اپلیکیشن چینی برای حضور در ایالات متحده سرانجامی نداشته باشد.
قضات دادگاه عالی با تصمیم خود قانونی را که سال گذشته میلادی با اکثریت قاطع دو حزبی در کنگره ایالات متحده تصویب، و توسط جو بایدن، رئیسجمهوری ایالات متحده امضا شد، تأیید کردند. به گفته آنها این قانون، متمم نخست قانون اساسی ایالات متحده در ارتباط با آزادی بیان نقض را نمیکند.
دادگاه عالی با این حکم خود تصمیم دادگاه بدوی را تأیید کرد که شکایت شرکت چینی بایتدنس را بیاساس دانسته بود.
قضات با اشاره به اینکه تیکتاک با بیش از ۱۷۰ میلیون کاربر آمریکایی، پلتفرمی برای بیان نظرات و دیدگاههای متفاوت است، گفت که کنگره ایالات متحده تشخیص داده است که واگذاری این شبکه اجتماعی «اقدامی ضروری» برای امنیت ملی است زیرا دادههای جمعآوری شده این پلتفرم در اختیار یک دشمن خارجی قرار میگیرد.
کاخ سفید در بیانیهای با اشاره به حکم دیوان عالی، گفت که جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا، این ممنوعیت را اجرا نخواهد کرد و تصمیم درباره آن را به دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آینده کشور، واگذار میکند که از دوشنبه وارد کاخ سفید میشود.
دونالد ترامپ، رئیسجمهوری منتخب آمریکا، در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی «تروث» با اشاره به اینکه همه باید به تصمیم دیوان عالی کشور احترام بگذارند، نوشت که در حال بررسی شرایط است و در آینده «نهچندان دور» درباره تیکتاک تصمیم میگیرد.
ترامپ در روزهای اخیر راهکارهایی را برای نجات تیکتاک بررسی کرده است که یکی از آنها صدور فرمان اجرایی برای تعلیق این ممنوعیت است.
پس از حکم دیوان عالی آمریکا، شو زی چو، مدیر عامل تیکتاک، روز جمعه از ترامپ به خاطر تلاشهایش برای احتمال نجات این اپلیکیشن قدردانی کرد.
بهرغم پیشنهادهای چند سرمایهگذار برجسته آمریکایی برای خرید تیکتاک، شرکت چینی بایتدنس تاکنون از فروش این اپلیکیشن استقبال نکرده است.
در تنظیم این مطالب از گزارش رویترز نیز استفاده شده است.