لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۸:۳۲

بلینکن: فعالیت‌های موشکی ایران «از بزرگترین چالش‌ها» برای صلح و امنیت بین‌المللی است


آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده (آرشیو)
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده (آرشیو)

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده، می‌گوید توسعه، تدارک، و تکثیر موشک و فناوری وابسته به تولید موشک توسط جمهوری اسلامی «یکی از بزرگترین چالش‌ها در زمینه صلح و امنیت بین‌المللی» است.

وزیر امور خارجه آمریکا در بیانیه‌ای که روز چهارشنبه ۲۶ مهر منتشر شد گفت: «ما شاهد تاثیر وحشتناک ارائه این موشک‌ها و پهپاد‌های ایرانی به سازمان‌های تروریستی و گروه‌های نیابتی شبه‌نظامی، که به طور مستقیم امنیت اسرائیل و شرکای ما را در خلیج فارس تهدید می‌کنند، هستیم.»

آنتونی بلینکن در ادامه با اشاره به انقضای قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل در ارتباط با محدودیت‌های اعمال شده بر فعالیت‌های موشکی ایران، گفت: «ایالات متحده بار دیگر بر تعهد خود برای استفاده از هر ابزاری برای مقابله با توسعه، تولید، و تکثیر موشک‌ها، پهپادها، و دیگر سلاح‌های خطرناک ایران تاکید می‌کند.»

به گفته بلینکن، این ابزار‌ها شامل «تحریم، کنترل‌های صادراتی، تعامل دیپلماتیک، همکاری با صنایع خصوصی، و ممنوعیت‌ها در صورت مقتضی و پیش‌بینی شده در قانون» و موارد دیگر است.

وزیر امور خارجه آمریکا در این بیانیه همچنین عنوان کرده که ایالات متحده در ادامه این تلاش‌ها در حال مشخص کردن نام افراد و نهادهای مرتبط با فعالیت‌های موشکی و تسلیحات متعارف و پهپادهای ایرانی از جمله فعالیت‌هایی در روسیه، چین، ونزوئلا و نقاط دیگر است.

روز چهارشنبه ۲۶ مهر همچنین ایالات متحده آمریکا و ۴۶ کشور دیگر با انتشار بیانیه‌ای تعهد مشترک خود به انجام تمامی اقدامات لازم به منظور جلوگیری از عرضه، فروش، یا انتقال اقلام، مواد، تجهیزات، کالاها و فناوری‌های مربوط به موشک‌های بالستیک ایران را اعلام کردند.

وزارت امور خارجه آمریکا پیشتر در پاسخی مکتوب به صدای آمریکا گفت: «تحت دولت بایدن، ایالات متحده اقدامات متعددی را برای رسیدگی به برنامه هسته‌ای ایران، توسعه و تکثیر موشک‌ها و پهپادها، تأمین مالی تروریسم، و سایر رفتارهای نگران‌کننده و بی‌ثبات‌کننده‌اش در داخل، در سراسر منطقه و در سراسر جهان انجام داده است.»

بر اساس مفاد قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت در ۲۶ مهر ۱۴۰۲ محدودیت‌های اعمال شده سازمان ملل بر برخی‌ برنامه‌های تسلیحاتی ایران برداشته می‌شود. البته برداشته شدن این تحریم‌ها مشروط به آن بوده است که حکومت ایران در هشت سال گذشته - یعنی از زمان به نتیجه رسیدن توافق برجام تا روز سررسید این تحریم‌ها - هیچ‌گونه فعالیت تسلیحاتی ممنوعه‌ای - از جمله در ارتباط با موشک‌های بالستیک طراحی شده با قابلیت حمل سلاح‌های هسته‌ای - انجام ندهد. این در حالی است که در سال‌های اخیر جمهوری اسلامی توسط ایالات متحده و طرف‌های برجام متهم به نقض این قطعنامه شده است.

جمهوری اسلامی ایران می‌گوید که قصد ساخت سلاح‌ هسته‌ای را ندارد و برنامه هسته‌ای خود را نیز صلح‌آمیز توصیف می‌کند.

XS
SM
MD
LG