لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۳۸

واکنش‌ها به حمله به کنیسه یهودیان در پیتزبورگ؛ از سفر پرزیدنت ترامپ تا واکنش رهبران جهان


مردم با در دست داشتن شمع در اطراف کنیسه،‌ یاد قربانیان را گرامی نگه داشتند.
مردم با در دست داشتن شمع در اطراف کنیسه،‌ یاد قربانیان را گرامی نگه داشتند.

تیراندازی در کنیسه یهودیان در شهر پیتزبورگ واقع در ایالت پنسیلوانیای آمریکا، با واکنش های زیادی در آمریکا و جهان روبرو شد. رئیس جمهوری آمریکا از سفر خود به پیتزبورگ خبر داد و رهبران جهان این حمله را محکوم کردند.

روز شنبه یک مهاجم در حالی که فریاد می زد «همه یهودیان باید بمیرند»، در نزدیکی یک کنیسه در پیتزبورگ به یهودیانی که در مراسم اسم گذاری یک کودک شرکت داشتند تیراندازی کرد، که دست کم یازده نفر کشته شدند و بیش از پنج نفر زخمی شدند.

مظنون این حمله «رابرت باورز» ۴۶ ساله ساکن پیتزبورگ است و خود در اثر شلیک گلوله زخمی شده است و به گفته مقام ها در وضعیت جسمانی خوب به سر می برد.

این حمله یکی از مرگبارترین حملات علیه یهودیان در تاریخ آمریکا خوانده شده است.

پرزیدنت ترامپ شنبه شب در تجمعی در ایالت ایلینوی با عنوان «آمریکا را به عظمت باز گردانیم»، این حمله را محکوم کرد.

وی گفت: این حمله شیطانی و یهودستیزانه، حمله به همه ماست. حمله به بشریت است. لازم است در کنار هم، سم کشنده یهودستیزی را بزداییم.

پرزیدنت ترامپ همچنین گفت، یهودستیزی را نمی توان نادیده گرفت، نمی توان تحمل کرد و نباید اجازه داد که ادامه پیدا کند.

منابع پلیس می گویند باورز لحظاتی قبل از حمله، در توئیتی، از قصد خود برای این کشتار خبر داده بود. او به ۲۹ فقره جرم فدرال از جمله قتل، خشونت، و نقض قوانین حقوق مدنی متهم شده است.

واکنش ها

هزاران نفر شب گذشته با روشن کردن شمع در شهر پیتزبورگ، یاد قربانیان حمله روز شنبه را گرامی داشتند.

پرزیدنت ترامپ دستور داد پرچم آمریکا بر فراز کاخ سفید را تا سه روز دیگر به حال نیمه افراشته در آورند.

مقام های ارشد در آمریکا و شماری از رهبران جهان در واکنش به کشتار یهودیان در آمریکا در بیانیه های جداگانه، ضمن محکوم کردن هر گونه یهودستیزی با خانواده های قربانیان و جامعه یهودیان در پیتزبورگ همدردی کردند.

ملانیا ترامپ بانوی اول آمریکا در توییتی نوشت، با این خبر در پیتزبورگ، قلبم شکست. خشونت باید متوقف شود.

مایک پنس معاون ریاست جمهوری آمریکا در واکنش گفت: آنچه در پیتزبورگ رخ داد، تنها جنایت نبود، شیطانی بود. حمله به آزادی دینی ما بود. در آمریکا هیچ جایی برای خشونت یا یهودستیزی وجود ندارد و این شرارت باید متوقف شود.

مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا نیز در پیامی در توئیتر نوشت، قتل مردم بی‌گناه در مراسم شنبه در کنیسه درخت زندگی، صرفا شیطانی و حمله‌ای یهودستیزانه بود. ما به خانواده های قربانیان تسلیت می گوییم.

بسیاری از نمایندگان کنگره ضمن محکوم کردن این تیراندازی با قربانیان همدردی کردند؛ از جمله میچ مک‌کانل رهبر اکثریت جمهوریخواه در سنای آمریکا در توئیتی نوشت، سنا به همراه مردم آمریکا، شیطان تعصب در تمام اشکالش را محکوم می کنند.

پل رایان رئیس مجلس نمایندگان آمریکا نیز در بیانیه ای که به این مناسبت صادر کرد گفت، واقعیت تهوع آور این است که یهودستیزی در آمریکا خود را بروز می دهد. این ایدئولوژی تنفر را باید هر کجا سر بر می آورد، محو کرد.

سناتور باب کورکر رئیس کمیته روابط خارجی سنا نیز در توئیتی نوشت، حمله مرگبار الهام گرفته شده از تنفر در پیتزبورگ وحشت آور بود.

شماری از رهبران جهان نیز با خانواده های قربانیان حادثه روز شنبه در پیتزبورگ همدردی کردند.

بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل، جلسه کابینه را با یک دقیقه سکوت آغاز کرد و سپس گفت، همه در اسرائیل با خانواده های قربانیان در این کشتار وحشت آور در کنیسه درخت زندگی عزاداری می کنند و برای بهبودی زخمی شدگان دعا می کنند.

رئیس جمهوری فرانسه، صدراعظم آلمان، نخست وزیر بریتانیا، نخست وزیر کانادا و دبیرکل سازمان ملل متحد، در پیام‌ها و بیانیه‌های جداگانه، ضمن محکوم کردن این حمله، با خانواده های قربانیان همدردی کردند.

امانوئل ماکرون رئیس جمهوری فرانسه در توئیتی به زبان فرانسه، با بازماندگان قربانیان تیراندازی پیتزبورگ همدردی کرد و گفت «ما در کنار مردم آمریکا هستیم که یک بار دیگر عزادار شده‌اند.»

سخنگوی آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان نیز در پیامی در توئیتر، ضمن تسلیت به خانواده‌های قربانیان، مردم و دولت ایالات متحده، نوشت «همه ما باید با عزمی راسخ در همه جا با یهودستیزی مبارزه کنیم.»

ترزا می نخست وزیر بریتانیا هم در توئیتی با بیان این که «از شنیدن اخبار مربوط به تیراندازی به کنیسه‌ای در پیتزبورگ به شدت شوکه شده‌ام،» با جامعه یهودیان و همه کسانی که این «اقدام بزدلانه و بیمارگونه» بر آنها تاثیر گذاشته، ابراز همدردی کرد.

جاستین ترودو نخست وزیر کانادا نیز در توئیتی نوشت، «همه کانادایی‌ها امروز با جامعه یهودی که هنگام دعا و نیایش هدف یک حمله هولناک یهودستیزانه قرار گرفتند، همدرد هستند.»

آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد هم در بیانیه‌ای که سخنگوی او منتشر کرد گفت، حمله مرگبار به یک کنیسه در پیتزبورگ آمریکا، یادآورد این حقیقت تلخ و دردآور است که یهودستیزی همچنان ادامه دارد.

اسکات شوبرت، رئیس پلیس پیتزبورگ پیشتر در یک کنفرانس خبری گفت که وضعیت چهار مامور پلیس باثبات است.

یک مقام فدرال اف.بی.آی نیز در این کنفرانس خبری گفت در چند روز آینده همه سابقه زندگی متهم، از جمله حساب های کاربری او در شبکه های اجتماعی، تحت بررسی قرار خواهد گرفت.

مقامات در این کنفرانس گفتند که این جرم در سطح فدرال بررسی می شود و آن را «جنایت ناشی از تنفر» خوانده اند.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG