لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۵۰

دیدگاه| برنی سندرز: ما باید کمک به عربستان سعودی در یمن را متوقف کنیم


یادداشتی در روزنامه نیویورک تایمز از سناتور برنی سندرز (مستقل-ایالت ورمانت)

کنگره لازم است گام پیش بگذارد تا به همدستی ما در نقض حقوق بشر توسط عربستان سعودی پایان بدهد.

قتل جمال خاشقجی، منتقد سعودی و ژورنالیست روزنامه واشنگتن پست، تاکیدی بر فوریت در بازتعریف روابط ایالات متحده با عربستان سعودی است.

یک نقطه آغاز این مهم می تواند پایان دادن به حمایت آمریکا از جنگ در یمن باشد. این جنگ نه تنها موجب یک فاجعه انسانی در یکی از فقیرترین کشورهای جهان شده، بلکه مداخله نظامی آمریکا بدون تائید کنگره را به همراه داشته است.

ماه مارس ۲۰۱۵، ائتلافی از کشورهای عرب به رهبری عربستان سعودی و امارات متحده عربی جنگی را علیه شورشیان حوثی یمن شروع کردند. از آن زمان هزاران غیرنظامی کشته و بسیاری دیگر خانه هایشان را از دست داده اند. میلیون ها نفر در خطر شدیدترین قحطی ۱۰۰ سال گذشته قرار دارند. آشوب در یمن زمینه مساعدی را برای رشد گروه های افراطی مانند القاعده و داعش فراهم کرده و فرصت های تازه ای را برای مداخله به ایران داده است.

ما به ائتلاف تحت رهبری عربستان بمب می دهیم، امکان سوختگیری مجدد هواپیماهایشان را فراهم می کنیم و کمک های اطلاعاتی در اختیارشان می گذاریم.

در موارد بسیاری بمب های ساخت آمریکا بر سر مردم غیرنظامی انداخته شده است.

من ماه فوریه، به اتفاق سناتور جمهوریخواه مایک لی و سناتور دموکرات کریس مورفی، قطعنامه مشترک شماره ۴۵ را ارائه کردم که از رئیس جمهوری آمریکا می خواهد از جنگ به رهبری عربستان در یمن خارج شود.

این جنگ یک فاجعه استراتژیک و اخلاقی برای ایالات متحده است.

سنا با ۵۵ رای در برابر ۴۴ رای تصمیم گرفت بررسی این قطعنامه را به تعویق بیاندازد.

من قصد دارم، ماه آینده، آن قطعنامه را دوباره به صحن سنا بیاورم. ما از حمایت قانونگذاران بیشتری در سنا و در مجلس نمایندگان برخوردار خواهیم شد. در پی قتل بیرحمانه جمال خاشقجی مهم است که روشن کنیم حمایت ایالات متحده از عربستان سعودی بی قید و شرط نیست.

من امیدوارم ما نهایتا وظیفه پارلمانی مان را جدی گرفته و به کشتار در یمن پایان داده و این پیام را بفرستیم که زندگی انسان ها بیش از سود اسلحه سازی ها اهمیت دارد.

برگردان فارسی این گزارش تنها به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آن الزاماً بازتاب دیدگاه صدای آمریکا نیست.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG