لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۰:۱۱

سناتور کونز: پیشینه متقاضیان ورود به آمریکا باید ارزیابی شود، نه ملیت آنها


سناتور دموکرات کریس کونز - آرشیو
سناتور دموکرات کریس کونز - آرشیو

کمیته روابط خارجی سنای آمریکا روز پنجشنبه با حضور هماهنگ کننده وزارت خارجه برای اجرای توافق هسته‌ای با ایران و چند نفر از مقام‌های پیشین و کارشناس امور امنیت بین المللی و منع گسترش تسلیحاتی، برای کسب آگاهی از روند اجرای توافق جامع اتمی وین تشکیل جلسه داد.

این جلسه به ویژه بر آزمایش اخیر موشک بالستیک در ایران و ابراز نگرانی از سوی اکثر اعضای کمیته روابط خارجی سنا در مورد این آزمایش‌ها، که تایید شده نقض قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد است، تمرکز داشت.

سناتور دموکرات بن کاردن گفت هیچکس از خلافکاری ایران در آزمایش موشک بالستیک تعجب نکرد، چون همه می‌دانند ایران همواره تعهداتش را نقض کرده است. اما مهم آن است که مطمئن شویم تهران نتواند از زیر تعهداتش طبق برجام شانه خالی کند."

استیفن مال هماهنگ کننده وزارت خارجه آمریکا برای اجرای برجام در این نشست به قانونگذاران اطمینان داد که توافق هسته‌ای با ایران دقیقا به اجرا گذاشته خواهد شد و گفت به نظر می‌رسد ایران به سرعت گام‌های لازم برای آمادگی برای اعمال برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) را برمی‌دارد.

به گفته او، با این حال تحریم‌ها علیه ایران تنها وقتی لغو خواهد شد که ایران تمام ملزومات را در این ارتباط تکمیل کرده باشد و پس از تایید این گام‌ها، لغو تحریم‌ها آغاز خواهد شد.

در این جلسه از سوی کریس مورفی سناتور دموکرات در مورد مصوبه مجلس نمایندگان در مورد برنامه موسوم به "ویزا ویور" برای ورود بدون روادید اتباع برخی کشورها به ایالات متحده و تاثیر آن بر اعمال توافق اتمی وین سوال شد، که استیفن مال پاسخ داد متحدان اروپایی ابراز نگرانی کرده‌اند که ممکن است ایران این اقدام را نقض توافق قلمداد کند.

سناتور دموکرات کریس کونز نیز در پاسخ به صدای آمریکا در مورد تاثیر این مصوبه بر اتباع دو ملیتی، از جمله ایرانیان با تابعیت دوگانه، در حالی که برخی عاملان حمله تروریستی ۱۱ سپتامبر و حمله اخیر در کالیفرنیا ملیت عربستان سعودی داشتند، اما نام این کشور در مصوبه مجلس نمایندگان نیامده است، گفت "من با هدف گرفتن اتباع دو ملیتی کشوری بخصوص مخالفم."

سناتور کونز اضافه کرد "برخی از آمریکاییان ایرانی تبار نسبت به این مساله اعتراض کرده‌اند. ما باید کسانی را که بر اساس ویزا ویور قصد ورود به آمریکا را دارند، بر مبنایی برابر و بر اساس اعمال آنها ارزیابی کنیم، نه ملیت و میراث آنها. به تصور من این بند احتمالا از مصوبه حذف شده و هنوز در دست ارزیابی است."

رییس کمیته روابط خارجی سنا نیز درباره تاثیر آزمایش‌های موشکی اخیر ایران در اجرای برجام به صدای آمریکا گفت "تصور می‌کنم ایالات متحده باید در شورای امنیت در مورد آزمایش موشک بالستیک توسط ایران که نقض فاحش قطعنامه شورای امنیت است، اقدام کند."

سناتور باب کورکر افزود "من امیدوارم که دولت تحریم‌هایی را اعمال کند و توافق هسته‌ای هم آنگونه که باید اعمال شود؛ اگر ما اکنون عمل نکنیم، ایران دلایلی پیدا خواهد کرد که در آینده دقیقا پایبند به توافق نباشد."

برخی رسانه های آمریکایی هفته گذشته گزارش دادند که ایران یک موشک میان‌برد بالیستیک جدید را آزمایش کرده، که در صورت صحت می تواند ناقض دو قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد باشد.

نماینده ایالات متحده در سازمان ملل متحد روز سه شنبه در واکنش به انتشار اخباری درباره آزمایش یک موشک بالیستیک میان‌برد جدید، گفت آمریکا در حال بررسی جدی صحت این اخبار است و در صورت تایید، آن را در شورای امنیت مطرح خواهد کرد.

ایران اواسط مهر ماه هم از آزمایش یک موشک دوربرد زمین به زمین با نام "عماد" خبر داده بود، که با واکنش ایالات متحده روبرو شد. کاخ سفید درباره آن آزمایش گفت نشانه‌های محکمی وجود دارد که تهران قطعنامه های شورای امنیت را زیر پا گذاشته است.

  • 16x9 Image

    شهلا آراسته

    شهلا آراسته در سال ۲۰۰۰، فعالیت خبری خود را در آمریکا با بنیاد تحقیاتی اطلس آغاز کرد و سپس در سال ۲۰۰۷ به صدای آمریکا پیوست.

XS
SM
MD
LG