لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۲:۰۱

کاخ سفید: سیاست آمریکا در قبال اسرائیل هیچ تغییری نکرده است


کاخ سفید روز یکشنبه هشتم بهمن به دنبال انتشار یک گزارش شبکه خبری ان‌بی‌سی درباره استفاده از فروش اسلحه به اسرائیل به عنوان اهرم فشاری برای کاهش شدت حملات این کشور در غزه اعلام کرد سیاست آمریکا در قبال اسرائیل هیچ تغییری نکرده است.

یک سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید در این ارتباط گفت: «اسرائیل، همزمان با تبعیت از حقوق بشردوستانه بین‌المللی و محافظت از جان غیرنظامیان، حق و وظیفه دارد از خود در برابر تهدید حماس دفاع کند.»

او تصریح کرد: «ما همچنان به حمایت از اسرائیل در جنگ با حماس متعهد هستیم. ما از ۱۵ مهر این کار را کرده‌ایم. هیچ تغییری در سیاست ما ایجاد نشده است.»

شبکه خبری ان‌بی‌سی روز یکشنبه گزارش داد پنتاگون پیرو درخواست کاخ سفید در حال بررسی این مساله است که کدام تسلیحات درخواستی اسرائیل را می‌توان به عنوان اهرم فشار علیه این کشور استفاده کرد. بنا به گزارش ان‌بی‌سی، هنوز تصمیم نهایی در این باره گرفته نشده است.

گزارش مزبور افزود که ایالات متحده سرگرم بررسی کاهش و یا ایجاد وقفه در تحویل کمک‌های نظامی به اسرائیل است به این امید که چنین اقدامی اسرائیل را وادار به اقداماتی همچون ایجاد کریدورهای انسان‌دوستانه برای تحویل کمک‌های بیشتر به غیرنظامیان فلسطینی ساکن غزه بکند.

یک مقام کاخ سفید در واکنش به این گزارش ان‌بی‌سی به خبرگزاری رویترز گفت: «کاخ سفید هیچ درخواستی از وزارت دفاع مبنی بر کاهش تحویل تسلیحات به اسرائیل نکرده است.» او افزود: «[کاخ سفید] همچنین از هیچ درخواستی برای بررسی تسلیحات به منظور کاهش احتمالی سرعت تحویل آنها [به اسرائیل] مطلع نیست.»

طبق گزارش، از جمله تسلیحات مد نظر برای این اقدام گلوله‌های توپخانه‌ای ۱۵۵ میلیمتری و همچنین مهمات تهاجم مستقیم مشترک (JDAM) هستند که بمب‌های گرانشی غیرهدایت‌شونده یا به اصطلاح «گنگ» را به مهمات هدایت‌شونده دارای قابلیت عملکرد در همه فصول سال تبدیل می‌کنند.

تلفات سنگین ناشی از تهاجم اسرائیل به غزه با هدف نابودی حماس، موجب برخی نگرانی‌ها در سطح بین‌المللی شده است.

مقامات دولت بایدن بارها ضمن تاکید بر حمایت قاطع ایالات متحده از اسرائیل در برابر حماس، خواستار حداکثر تلاش اسرائیل برای به حداقل رساندن تلفات میان غیرنظامیان و همچنین تحویل کمک‌های بشردوستانه بین‌المللی بیشتری به غزه شده‌اند.

اما دولت بایدن با یادآوری سودمند بودن آتش‌بس برای حماس، خواهان آن نشده است.

به دنبال حمله تروریستی ۱۲ مهر حماس به اسرائیل که بر اثر آن ۱۲۰۰ نفر کشته و بیش از ۲۴۰ نفر به گروگان گرفته شدند، ارتش اسرائیل حمله هوایی، دریایی، و زمینی خود به منظور نابودی حماس را آغاز کرد.

وزارت بهداشت تحت تسلط حماس در غزه می‌گوید تا کنون بیش از ۲۶ هزار نفر در غزه کشته و بیش از ۶۵ هزار نفر زخمی شده‌اند.

بخش فارسی صدای آمریکا نمی‌تواند به طور مستقل آمار و ارقام ارائه‌شده از سوی حماس را تایید کند.

اسرائیل نیز اعلام کرده تا کنون ۲۲۰ سرباز این کشور در جریان تهاجم به غزه کشته شده‌اند و در مقابل دست‌کم ٩ هزار عضو حماس را از پا در آورده است. مقامات حماس همواره از ارائه آمار کشته‌شدگان خود خودداری می‌کنند.

XS
SM
MD
LG