لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۵:۴۷

آمریکا چند فرد و نهاد را در رابطه با پشتیبانی از برنامه‌های موشکی و پهپادی جمهوری اسلامی تحریم کرد


آرشیو
آرشیو

وزارت خزانه‌داری ایالات متحده از اعمال تحریم‌هایی علیه پنج فرد و هفت نهاد در ایران، چین، و هنگ‌کنگ در ارتباط با پشتیبانی از فعالیت‌های موشکی و پهپادی جمهوری اسلامی خبر داد.

بنا بر بیانیه‌ای که وزارت خزانه‌داری آمریکا روز سه‌شنبه ۹ مرداد منتشر کرد، تحریم‌شدگان در زمینه تأمین قطعات برای برنامه‌های موشکی و پهپادی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران نقش داشته‌اند.

دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد که از حمله نهادهای تحریم‌شده شرکت توسعه فناوری شب‌های درخشان پکن و شرکت «بای بست الکترونیک پارس» هستند که در تهیه شتاب‌سنج‌ها و ژیروسکوپ‌ها - قطعات اصلی برای موشک‌های بالستیک و پهپادهای جمهوری اسلامی - دخیل بوده‌اند.

وزارت خزانه‌داری هدف از این تحریم‌ها را «مختل کردن توانایی ایران در ارائه این تسلیحات به نیروهای نیابتی در خاورمیانه و روسیه» اعلام کرده است.

به گفته برایان نلسون، معاون وزیر خزانه‌داری آمریکا در زمینه اطلاعات مالی و مبارزه با تروریسم، گفت: «اشاعه بی‌ملاحظه موشک‌های بالستیک و پهپادهای ایران خطر ناپایداری بیشتر و به خطر افتادن جان غیرنظامیان در سراسر جهان را به همراه دارد.»

به گفته این وزارتخانه، این تحریم‌ها که دارایی‌های افراد و نهادهای تحریم‌شده مسدود و آمریکایی‌ها را از تجارت با آن‌ها منع می‌کند نشان‌دهنده «تلاش‌های مداوم دولت ایالات متحده برای کاهش توسعه تسلیحات ایران و حفظ امنیت بین‌المللی» است.

در بیانیه وزارت خزانه‌داری آمریکا شرکت توسعه فن‌آوری «شاینی نایتس» پکن (اس‌ان‌تی‌دی) که از آن به عنوان شرکت پوششی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران یاد شده است یکی از شرکت‌های تحریم‌شده است که لوازم الکترونیکی و تجهیزاتی را از طرف مشتریان ایرانی، از جمله شرکت صنایع الکترونیک ایران (صاایران) خریداری کرده است.

سید علی سراج هاشمی، از شرکت «اس‌ان‌تی‌دی» مستقر در ایران و چین، فعالیت‌های این شرکت را برای تهیه کالاهایی از جمله شتاب‌سنج و ژیروسکوپ، که کالاهای مهمی برای برنامه موشک‌های بالستیک جمهوری اسلامی ایران محسوب می‌شوند، هماهنگ کرده است.

بر اساس بیانیه وزارت خزانه‌داری آمریکا، کار هاشمی در این شرکت مستلزم هماهنگی نزدیک با فردی به نام سعید حمیدی جاور، نماینده تدارکات مستقر در ایران بود. جاور به عنوان مدیر عامل و رئیس هیأت مدیره شرکت «بای بست الکترونیک پارس»، تأمین‌کننده قطعات الکترونیکی است که شعبه دیگری هم در چین دارد.

جاور همچنین بر خریدهای «بای بست الکترونیک پارس» برای سازمان صنایع هوافضای جمهوری اسلامی ایران، زیرمجموعه وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح نظارت داشته است.

محمد عبداللهی، مدیر بازرگانی و مسئول تدارکات صنایع الکترواپتیک صاایران (صاپا) یکی دیگر از افراد تحریم‌شده است که گفته می‌شود از نزدیک با فردی به نام توماس هو مینگ تونگ، مستقر در هنگ کنگ برای تهیه قطعات نوری از طرف این شرکت همکاری می‌کرد.

از دیگر شرکت‌های فهرست‌شده می‌توان به «آزمون پژوهان حسگر»، سازنده تجهیزات آزمایشی اشاره کرد که در زمینه طراحی حسگر و تست سیستم ناوبری اینرسیایی فعالیت دارد.

عزت‌الله قاسمیان سوربنی، مدیر عامل و رئیس هیأت مدیره این شرکت که تدارکات برای سازمان‌های زیرمجموعه وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح را تسهیل کرده است نیز تحت تحریم‌های جدید وزارت خزانه‌داری آمریکا قرار گرفته است.

شرکت «فن‌آوری شنژن رایون» در چین نیز در این فهرست قرار دارد. این شرکت در زمینه ناوبری اینرسیایی و سیستم‌های ناوبری یکپارچه با موقعیت‌یاب جهانی تخصص دارد و محصولاتی را در حمایت از شرکت توسعه فن‌آوری «شاینی نایتس» پکن (اس‌ان‌تی‌دی) فراهم کرده و اقلام تولیدی خود از جمله آن دسته از محصولاتی را که کاربردهای پهپادی دارند، برای فروش در جمهوری اسلامی ایران تبلیغ می‌کند.

همکاری‌های فزاینده نظامی جمهوری اسلامی با مسکو پس از آغاز تهاجم نیروهای روسیه به اوکراین، به ویژه در زمینه پهپادی، و نیز ارائه تسلیحات به گروه‌های شبه‌نظامی منطقه - از جمله حماس، حزب‌الله، و حوثی‌ها - آمریکا و متحدانش را بر آن داشته است چندین بسته تحریمی علیه افراد و نهادهای دست‌اندرکار در گسترش این همکاری‌ها وضع کنند.

XS
SM
MD
LG