لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳ ایران ۲۰:۱۹

آمریکا از همکاری با مسکو برای تضمین ارسال کمک‌های پزشکی به سوریه خبر داد


آنتونی بلینکن معاون وزیر خارجه آمریکا (نفر وسط) از گزارش هایی درباره جلوگیری از ارسال کمک های پزشکی به مناطق تحت محاصره سوریه ابزار نگرانی کرد.
آنتونی بلینکن معاون وزیر خارجه آمریکا (نفر وسط) از گزارش هایی درباره جلوگیری از ارسال کمک های پزشکی به مناطق تحت محاصره سوریه ابزار نگرانی کرد.

ایالات متحده با همکاری روسیه در تلاش است تا ضمن تسهیل دسترسی به مناطق تحت محاصره در سوریه، اقدامات دمشق در ضبط تجهیزات دارویی و پزشکی از کاروان‌های حامل کمک‌های بشردوستانه را متوقف کند.

به گزارش رویترز، معاون وزیر خارجه آمریکا روز چهارشنبه گفت، "قدرت‌های عمده جهانی و منطقه‌ای بر اجرای توافق شکننده ترک مخاصمه در سوریه که از شنبه اجرا شد، نظارت دارند ... اما این روندی پرچالش است."

آنتونی بلینکن افزود "بهترین حالت این است که توقف مخاصمات اجرا شود و پایدار بماند و منجر به تسهیل ارسال کمک های انسان دوستانه شود و پس از آن، مذاکرات از سر گرفته شده و دوران انتقال سیاسی (در سوریه) آغاز شود."

این اظهارات معاون وزیر خارجه آمریکا زمانی مطرح شد که سازمان جهانی بهداست پیشتر گفته بود مقام‌های دولتی سوریه روز دوشنبه از ارسال تجهیزات پزشکی در میان کاروان کمک‌های بشردوستانه به منطقه معدمیه، جلوگیری کردند.

آقای بلینکن با بیان این که واشنگتن از این گزارش‌ها "بسیار نگران" است، گفت این موضوع در گروه بین المللی حمایت از سوریه مطرح شده و اعضای آن، از جمله آمریکا و روسیه، در تلاش هستند تا از ارسال کمک‌های پزشکی به مناطق تحت محاصره سوریه اطمینان یابند.

واشنگتن، حامی عمده مخالفان دمشق، و مسکو حامی سرسخت دولت بشار اسد، روز دوشنبه هفته گذشته بر سر اجرای طرح ترک مخاصمه بین دولت و اپوزیسیون سوریه از روز شنبه هشتم اسفند ماه به توافق رسیدند. این توافق شامل مبارزه با گروه‌های داعش و جبهه النصرت نمی‌شود.

از زمان اجرای توافق، دولت اسد و گروه‌های مخالف آن یکدیگر را به نقض توافق متهم کرده‌اند؛ با این حال آمریکا، روسیه و مقام های سازمان ملل متحد تاکنون از پایداری آن گفته‌اند و نماینده ویژه سازمان ملل در امور سوریه نیز اعلام کرد که مذاکرات صلح از ۱۹ اسفند ماه از سر گرفته خواهد شد.

خبرگزاری رویترز روز چهارشنبه به نقل از رسانه‌های روسیه نوشت که وزارت دفاع آن کشور اعلام کرده است تا کنون ۴۰ توافق برای اجرای یک "آتش بس آزمایشی" در سوریه به امضا رسیده است و گفت‌وگو با گروه‌های مختلف درگیر در این زمینه همچنان ادامه دارد.

"کمیته عالی مذاکرات"، تشکل عمده مخالفان دولت بشار اسد رئیس جمهوری سوریه، پیشتر گفته بود که هرگونه آتش بس احتمالی، مستلزم آن است که دمشق ابتدا به محاصره مناطق تحت کنترل مخالفان پایان دهد و هزاران زندانی را آزاد کند.

جنگ پنج ساله سوریه، تاکنون بیش از ۲۵۰ هزار قربانی و میلیون‌ها آواره بر جای گذشته و تلاش‌های بین‌المللی برای پایان دادن به آن و آغاز دوره انتقالی سیاسی در آن کشور، تاکنون به نتیجه نرسیده است.

XS
SM
MD
LG