لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۱۷ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۰۸

اوباما مصوبه اعمال تحریم‌های بیشتر علیه روسیه را امضا کرد


عکس آرشیوی از باراک اوباما رئیس جمهوری ایالات متحده - ۳۰ آبان ۱۳۹۳
عکس آرشیوی از باراک اوباما رئیس جمهوری ایالات متحده - ۳۰ آبان ۱۳۹۳

با امضای رئیس جمهوری ایالات متحده، مصوبه کنگره برای اعمال تحریم‌های بیشتر علیه روسیه به قانون تبدیل شد.

باراک اوباما روز پنجشنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد با آن که پیشتر قانون حمایت از آزادی اوکراین را امضا کرده است، اما این امر «به نشانه تغییر» در سیاست تحریمی دولت آمریکا نیست.

با این حال رئیس جمهوری آمریکا گفت در حال حاضر دولت قصد ندارد بر اساس این قانون، تحریم‌های جدیدی را به اجرا بگذارد، اما این قانون «درصورتی که شرایط ایجاب کند، به دولت اختیار بیشتری برای انجام اقدامات لازم می دهد.»

این تصمیم به دولت آمریکا اختیار می‌دهد که در قبال الحاق شبه جزیره کریمه به روسیه و حمایت از جدایی‌خواهان شرق اوکراین، تحریم‌های بیشتری علیه روسیه اعمال کند.

این مصوبه، که اکنون به قانون تبدیل شده است، همچنین به دولت اختیار می‌دهد تا ۳۵۰ میلیون دلار کمک نظامی، از جمله سلاح‌های ضدتانک، مهمات و پهپادهای گشتی، در اختیار اوکراین قرار دهد.

آقای اوباما در این بیانیه همچنین گفت سیاست‌های تحریمی واشنگتن در قبال اقدامات روسیه در اوکراین، «با تحولاتی که در این زمینه روی دهد، به دقت سنجیده می‌شود و در هماهنگی با متحدان و شریکان ما است.»

سرگئی لاورف وزیر امور خارجه روسیه در واکنش گفت اعمال تحریم‌های جدید بر اساس این قانون، می‌تواند در بلندمدت به روابط دو کشور آسیب بزند.

روز پنجشنبه اتحادیه اروپا نیز تحریم‌های جدیدی علیه روسیه وضع کرد که مسکو این اقدام را «غیر قابل قبول» خواند.

به موجب این تصمیم اتحادیه اروپا، هرگونه سرمایه‌گذاری و تجارت با روسیه، حتی سفرهای کشتی‌های تفریحی به بنادر کریمه، منع شده است.

دونالد تاسک نخست وزیر پیشین لهستان و رئیس فعلی شورای اتحادیه اروپا قبل از نشست روز گذشته این اتحادیه گفت، بحران اوکراین و نقش روسیه نیازمند واکنشی سریع از سوی کشورهای اروپایی است.

با این حال، دیوید کامرون نخست وزیر بریتانیا ضمن تاکید بر تصمیم اتحادیه اروپا برای ادامه اعمال سیاست تحریم و فشار بر روسیه «اگر روسیه رفتار خود را تغییر دهد، اگر به مردم اوکراین حق انتخاب دهد و اجازه دهد حق حاکمیت ملی خود را اعمال کند، نیروهایش را از اوکراین خارج کند و از توافق مینسک پیروی کند، درها همیشه باز خواهد بود و تحریم ها لغو خواهد شد.»

آنگلا مرکل صدراعظم آلمان نیز با بیان این که سیاست اتحادیه اروپا در قبال روسیه چند جنبه داشته است، گفت «از یک جنبه، پیام ما به روسیه روشن بوده است، از جنبه دیگر آمادگی خود را برای مصالحه نیز نشان داده‌ایم و جنبه سوم سیاست ما نیز، دفاع از اوکراین بوده است.»

فرانسوا اولاند رئیس جمهوری فرانسه هم بر تاثیر تحریم‌ها علیه روسیه تاکید کرد و گفت «وقتی ما تصمیم گرفتیم تحریم‌هایی علیه روسیه اعمال کنیم، قطعاً انتظار داشتیم، عواقبی داشته باشد؛ دخالت و حضور نظامی روسیه در اوکراین به یادتان هست، از این رو تحریم ها لازم بوده اند.»

XS
SM
MD
LG