رئیس کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا در واکنش به انتشار اخباری مبنی بر تهیه پیش نویس قطعنامه شش قدرت جهانی برای بستن پرونده فعالیتهای گذشته ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی، ابراز امیدواری کرد که چنین اخباری صحت نداشته باشد.
به دنبال ارائه گزارش مدیرکل آژانس درباره فعالیتهای هستهای با ابعاد احتمالی نظامی ایران، خبرگزاری آسوشیتدپرس روز دوشنبه خبر داد که اعضای گروه ۱+۵ خواستار بسته شدن این پرونده (پی.ام.دی) در نشست ۱۵ دسامبر شورای حکام آژانس شدهاند.
اد رویس در بیانیهای که روز پنجشنبه منتشر کرد، با بیان این که "عمیقا امیدوار است این خبر درست نباشد"، گفت "آژانس تایید کرده است که ایران درباره برنامه سری ساخت سلاح هستهای دروغ گفته، و پرسشهای کلیدی در این زمینه همچنان بدون پاسخ باقی ماندهاند."
وی در توضیح "پرسش های کلیدی" مورد اشاره، پرسید "رژیم ایران تا چه حد به ساخت سلاح هستهای نزدیک شده است؟ سرنوشت مواد، تحقیقات و تجربهای که ایران به دست آورده چیست؟"
یوکیا آمانو مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی روز چهارشنبه هفته گذشته در گزارشی تایید کرد که فعالیتهای مرتبط با ساخت سلاح هستهای در ایران تا پیش از پایان سال ۲۰۰۳ میلادی صورت گرفته است، اما از حد "مطالعات علمی" فراتر نرفت.
آقای رویس، با اشاره به آزمایشهای موشکی اخیر ایران که واشنگتن معتقد است نقض قطعنامههای شورای امنیت است، گفت عجله بری توقف تحقیقات در مورد فعالیتهای گذشته ایران، با قطعنامهای که هنوز کنگره و مردم آمریکا آن را ندیدهاند، این را به ایران خواهد گفت که رفتارهای تهاجمی ادامه دارش هیچ پیامدی نخواهد داشت.
روز سه شنبه برخی رسانه های آمریکایی گزارش دادند که ایران یک موشک میانبرد بالیستیک جدید را آزمایش کرده است.
نماینده ایالات متحده در سازمان ملل متحد روز سه شنبه در واکنش به انتشار اخباری درباره آزمایش یک موشک بالیستیک میانبرد جدید، گفت آمریکا در حال بررسی جدی صحت این اخبار است و در صورت تایید، آن را در شورای امنیت مطرح خواهد کرد.
ایران در ماه اکتبر گذشته (اواسط مهر ماه) نیز از آزمایش یک موشک دوربرد زمین به زمین با نام "عماد" خبر داده بود، که با واکنش ایالات متحده روبرو شد. کاخ سفید درباره آن آزمایش گفت نشانههای محکمی وجود دارد که تهران قطعنامه های شورای امنیت را زیر پا گذاشته است.