لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۳۰ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۷:۴۹

نشست آمریکا، اتحادیه اروپا، ترکیه و کشورهای عربی درباره سوریه در اردن


نشست دیپلمات‌های ارشد آمریکا، اتحادیه اروپا، ترکیه، اردن، عربستان سعودی، عراق، لبنان، مصر، امارات متحده عربی، بحرین، و قطر برای بررسی آینده سوریه. بندر عقبه، اردن. شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳
نشست دیپلمات‌های ارشد آمریکا، اتحادیه اروپا، ترکیه، اردن، عربستان سعودی، عراق، لبنان، مصر، امارات متحده عربی، بحرین، و قطر برای بررسی آینده سوریه. بندر عقبه، اردن. شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳

دیپلمات‌های ارشد آمریکا، ترکیه، اتحادیه اروپا، و چندین کشور عرب روز شنبه ۲۴ آذر برای بحث و تبادل‌نظر درباره وضعیت سوریه پس از سقوط حکومت بشار اسد و آینده این کشور در بندر عقبه اردن گرد هم آمدند.

به گزارش رویترز، دولت جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، به دنبال تسلط سریع شماری از گروه‌های مخالف اسد از جمله «هیئت تحریرالشام» بر دمشق، تعامل با آنها را آغاز کرده است.

در همین راستا، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، به منظور کسب پشتیبانی منطقه‌ای از تشکیل دولتی فراگیر با مشارکت اقلیت‌های قومی و مذهبی و همچنین جلوگیری از قدرت‌گیری داعش به منطقه خاورمیانه سفر کرده است.

همزمان، ترکیه به عنوان همسایه شمالی سوریه و اصلی‌ترین حامی گروه‌های مخالف اسد طی سال‌های گذشته، آماده می‌شود نقش عمده‌ای در تشکیل دولت جدید ایفا کند.

هاکان فیدان، وزیر امور خارجه ترکیه، روز جمعه ۲۳ آذر گفت سفارت کشورش در دمشق از روز شنبه بار دیگر آغاز به کار می‌کند. در روزهای گذشته نیز ابراهیم کالین، رئیس سازمان اطلاعات ترکیه (میت) از دمشق دیدار کرد.

جمهوری اسلامی ایران و روسیه که اصلی‌ترین حامیان بشار اسد طی ١٣ سال جنگ داخلی سوریه بودند، به نشست مزبور دعوت نشده‌اند.

آقای بلینکن، فرستاده ویژه سازمان ملل در امور سوریه، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، و وزیران امور خارجه اردن، عربستان سعودی، عراق، لبنان، مصر، امارات متحده عربی، بحرین، و قطر بدون حضور نماینده‌ای از سوریه به منظور بحث و تبادل‌نظر درباره آینده این کشور گرد هم آمدند.

پیش از این نشست، وزیران امور خارجه کشورهای عرب جلسه جداگانه‌ای برگزار کردند.

آنتونی بلینکن روز شنبه در هتل محل اقامت خود طی دیدار با فرستاده ویژه سازمان ملل در امور سوریه گفت که شرایط کنونی یک «فرصت» و در عین حال «چالشی واقعی» برای سوریه است.

دیپلمات‌های عرب شرکت‌کننده در این نشست نیز به رویترز گفتند که به دنبال کسب تضمین‌هایی از ترکیه مبنی بر حمایت آنکارا از یک فرایند سیاسی فراگیر هستند که از تقسیم سوریه بر اساس خطوط فرقه‌ای جلوگیری کند.

رویترز اشاره کرد که ایالات متحده و ترکیه در ارتباط با برخی از گروه‌های مخالف اسد منافع متضادی دارند و گروه‌های تحت حمایت آنکارا طی روزهای اخیر به نیروهای دموکراتیک سوریه، اصلی‌ترین متحد آمریکا در جنگ علیه داعش در سوریه، حملات مستمری انجام داده‌اند.

نیروهای دموکراتیک سوریه کنترل بخش عمده‌ای از میدان‌های نفتی سوریه را در اختیار دارند. ترکیه می‌گوید یگان‌های مدافع خلق، اصلی‌ترین گروه در ائتلاف نیروهای دموکراتیک سوریه، شاخه حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک) در سوریه است. یگان‌های مدافع خلق این ادعا را رد کرده است.

رویترز به نقل از یک مقام آمریکایی هیئت همراه آنتونی بلینکن گزارش داد که او در جریان سفر روزهای پنجشنبه و جمعه خود به آنکارا به مقامات ترکیه گفته است که داعش نباید تجدید قوا کند و نیروهای دموکراتیک سوریه نباید از ایفای نقش خود مبنی بر محافظت از اردوگاه‌های محل نگهداری نیروهای داعش منحرف شوند.

این در حالی است که هاکان فیدان روز جمعه گفت حذف یگان‌های مدافع خلق «هدف راهبردی» ترکیه است و از فرماندهان این گروه کُرد خواست که خاک کشور خود، سوریه، را ترک کنند.

XS
SM
MD
LG