چند ساعت بعد از طرح خواسته های عربستان و متحدانش از قطر برای قطع ارتباط با ایران و ترکیه و بستن شبکه الجزیره، سخگوی کاخ سفید با بیان اینکه بحران قطر یک مسئله داخلی است، خواستار حل آن از طریق دیپلماتیک شد.
شان اسپایسر جمعه عصر در دومین نشست خبری پیاپی بدون حضور دوربین های تلویزیونی گفت بحران قطر مسئله خانوادگی میان کشورهای عربی حاشیه خلیج است. او گفت تا زمانی که از آمریکا درخواست نشود، ایالات متحده در این مسئله دخالت نمیکند.
سخنگوی کاخ سفید همچنین از کشورهای درگیر اختلاف خواست ضمن خویشتنداری، بحران را با مذاکرات دیپلماتیک حل کنند.
برای دومین بار در این هفته کنفرانس خبری سخنگوی کاخ سفید فقط به صورت صوتی برگزار شد و دوربین های تلویزیون به آن راه نیافتند. این اقدام از سال ۱۹۹۸ در آمریکا بی سابقه است.
درخواست های عربستان و پاسخ قطر
بعد از قطع ارتباط عربستان و متحدانش با قطر در ۱۵ خرداد، کویت سعی در میانجیگری بین طرفین داشت.
روز پنجشنبه ۱ تیر، رکس تیلرسون وزیر خارجه آمریکا از عربستان سعودی، امارات متحده عربی، مصر و بحرین خواسته بود برای برای حل بحران قطر، درخواست های «منطقی و قابل اجرا» خود را به قطر ارائه بدهند.
روز جمعه نماینده کویت شروط ۱۳ گانه عربستان، مصر، امارات و بحرین را اعلام کرد که در صدر آنها خواستار قطع ارتباط قطر با ایران و ترکیه و بستن شبکه الجزیره شده اند.
شروط این کشورها بعد از قطع رابطه این چهار کشور با قطر از ۱۵ خرداد مطرح شده است.
در سند سیزده ماده ای که مقام های کویتی به دوحه ارائه داده اند از قطر خواسته شده است طی ده روز بپذیرد روابط دیپلماتیک اش با ایران را تقلیل داده، عوامل شبکه اقتصادی سپاه پاسداران را از قطر اخراج کرده، ارتباطش با اخوان المسلمین و حزب الله را قطع و شبکه خبری دولتی الجزیره را تعطیل کند و به حضور نظامی ترکیه در خاک آن کشور پایان بدهد.
درخواست ها از قطر شامل پرداخت غرامت و ارائه اطلاعات درباره تمام گروه های اپوزیسیون مورد حمایت دوحه است. اما کشورهای درخواست کننده روشن نکرده اند اگر قطر درخواست شان را نپذیرد چه مجازاتی در انتظارش خواهد بود.
بامداد شنبه ۳ تیر، وزارت خارجه قطر در اولین واکنش به درخواست رسمی عربستان و متحدانش این شروط را «غیر واقعبینانه» نامیده و گفته پس از بررسی، پاسخ این کشورها را رسما خواهد داد.