لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۱۸

افزایش حملات تروریستی در پاکستان؛ اسلام‌آباد و واشنگتن نشست ضدتروریسم برگزار می‌کنند 


آوار بجا مانده از حمله تروریستی گروه «تحریک پاکستان» به مسجدی در پیشاور در ماه ژانویه ۲۰۲۳.
آوار بجا مانده از حمله تروریستی گروه «تحریک پاکستان» به مسجدی در پیشاور در ماه ژانویه ۲۰۲۳.

پاکستان روز دوشنبه این هفته میزبان نشستی دو روزه با آمریکا خواهد بود تا در مورد همکاری برای مقابله با آنچه که وزارت امور خارجه پاکستان آن را «تهدید مشترک تروریسم» می‌خواند، گفتگو کند.

وزارت امور خارجه پاکستان روز یکشنبه در بیانیه‌ای گفت که کریستوفر لندبرگ، سرپرست هماهنگ کننده مبارزه با تروریسم در وزارت خارجه آمریکا، در راس یک هیئت درون سازمانی در این نشست که از روز دوشنبه آغاز می‌شود، شرکت خواهد کرد.

در این بیانیه آمده است: «این گفتگوی دو روزه فرصتی برای تبادل نظر بین دو کشور و به اشتراک گذاشتن تجربیات و بهترین شیوه‌ها در حوزه مبارزه با تروریسم خواهد بود.»

پیشتر، وزارت امور خارجه آمریکا در بیانیه‌ای گفته بود شرکت کنندگان در نشست اسلام آباد «استراتژی‌های سیاستگذاری در مورد همکاری در زمینه‌های مهم مانند امنیت مرزها و مقابله با تامین مالی تروریسم تهیه خواهند کرد.»

این گفتگوها در حالی انجام می‌شود که با تسلط طالبان بر افغانستان در اوت سال ۲۰۲۱حملات تروریستی در پاکستان نیز افزایش یافته است.

این حملات خشونت‌بار که گروه غیرقانونی موسوم به «تحریک طالبان پاکستان» یا معروف به طالبان پاکستان مسئولیت اکثر آنها را به عهده گرفته، صدها کشته در سراسر پاکستان بر جای گذاشته است که بیشتر آنها نیروهای امنیتی هستند.

مقامات پاکستان مدعی هستند که «تحریک طالبان پاکستان،» شاخه ایدئولوژیک و متحد نزدیک طالبان افغانستان، عملیات تروریستی را از مخفیگاه‌های خود در افغانستان طراحی می‌کند.

ماه گذشته میلادی، یک هیئت بلندپایه امنیتی پاکستان به کابل، پایتخت افغانستان، سفر کرد و در آنجا «نگرانی های جدی» اسلام ‌آباد را در مورد تشدید عملیات تروریستی این گروه در پاکستان به رهبران طالبان منتقل کرد.

مقاماتی که از مذاکرات مطلع بودند گفتند که هیئت پاکستانی شواهد «غیرقابل انکاری» را در مورد حضور و فعالیت رهبران «تحریک طالبان پاکستان» در افغانستان در اختیار طالبان گذاشت و خواستار «اقدامات عملی» برای مهار فعالیت‌های تروریستی این گروه شد.

طالبان در بیانیه رسمی خود پس از این مذاکرات گفت که «نگرانی‌های امنیتی» و «فعالیت‌های گروه‌های مخالف مسلح» از جمله موضوعات در این گفتگوها بود. این بیانیه در باره گروه «تحریک پاکستان» توضیحی نداد و حتی به آن اشاره‌ای هم نکرد.

«موسسه صلح ایالات متحده» اخیراً در گزارشی گفت: «طالبان افغانستان همچنان از گروه تحریک طالبان پاکستان بسیار حمایت می‌کنند و پناهگاه امن فراگیری را برای این گروه فراهم کرده‌اند. ... برخی از ستیزه‌جویان طالبان نیز به این گروه می‌پیوندند، و گزارش‌هایی از افغان بودن برخی از عاملان حملات تروریستی اخیر وجود دارد.»

گروه طالبان پاکستان که توسط ایالات متحده به عنوان یک گروه تروریستی جهانی معرفی شده است، در شورش مرگبار ۲۰ ساله طالبان علیه نیروهای ناتو به رهبری ایالات متحده در افغانستان، برای طالبان سربازگیری می‌کرد و به آنها در پاکستان پناه می‌داد.

طالبان در سال ۲۰۲۱ با خروج نیروهای خارجی از افغانستان به قدرت بازگشتند. هیچ دولت خارجی آنها را به عنوان حاکمان مشروع کشور ویران شده از جنگ به رسمیت نشناخته است و دلیل آن نگرانی‌های مربوط به حقوق بشر و تروریسم است.

ایالات متحده و سایر کشورها از مقامات واقعی افغانستان خواسته‌اند تا از برنامه‌ریزی حملات برون مرزی توسط گروه‌های تروریستی جلوگیری کنند.

ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، در کنفرانس خبری اخیر خود این درخواست را تکرار کرد.

XS
SM
MD
LG