لینکهای قابل دسترسی

پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۸:۱۳

درخواست آمريكا از پاکستان براى افزايش تلاش در مبارزه با تروريسم


دیدار وزیر دفاع آمریکا و مقام ارشد نظامی پاکستان
دیدار وزیر دفاع آمریکا و مقام ارشد نظامی پاکستان

کارشناسان امنیتی در آمريكا بر این باورند که پاکستان می تواند در مبارزه با تروريسم نقش ارزنده ای ایفا کند و در شرائط کنونی جهان که اکثر کشورها تعهد سپرده اند که با تروریسم رویارویی كرده و آنرا ريشه كن كنند، دولت آمریکا انتظار دارد که پاکستان نیز تلاش خویش را در این زمینه دو چندان سازد.

براساس گزارشها در سال های اخیر مدارس دینی در پاکستان، دانش آموزان را به افراط گرایی اسلامی تشویق می کنند که این خود زمینه ای برای رشد عملیات خشونت بار به نام اسلام می شود.

این ارزیابی، هفته گذشته توسط جیم متیس وزیر دفاع ایالات متحده نیز بیان شد. به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، وی گفت: دولت اسلام آباد نه تنها می تواند تلاش بیشتری برای سرکوب تروریسم به عمل آورد، بلکه بسیار حیاتی است که پاکستان برای پیشبرد صلح در افعانستان نیز به تلاش های ایالات متحده یاری برساند.

به علت اهمیت همکاری ها در مبارزه با تروريسم ژنرال ماتیس طی دیدار یک روزه از پاکستان، با نخست وزیر آن کشور «شاهد خاقان عباسی» و فرمانده کل ارتش آن کشور ژنرال «قمر جاوید بجوا» ديدار و گفتگو كرد.

به گزارش آسوشیتدپرس، ژنرال متیس از پیامد گفتگوهای خود در اسلام آباد بسیار خرسند است و اطمینان دارد که پایه های همکاری در این زمینه گذاشته شده است. اکنون باید دید که عملا و در صحنه اجرا، آمادگی پاکستان برای مبارزه با تروريسم کارساز خواهد بود یا نه.

اسوشیتدپرس در گزارش جداگانه سخنان فرمانده نیروهای آمریکایی در افغانستان، ژنرال جان نیکلسون را نقل کرد که گفت: «هیچ امیدی وجود ندارد که پاکستان سیاست حمایت از تروریسم را متوقف كند.

نخست وزیر پاکستان در دیدار با وزیر دفاع ایالات متحده گفته بود که دولت اسلام آباد سرسختانه با تروريسم مخالف است و با آن مبارزه می کند.

ولی ژنرال نیکلسون در واکنش خود گفت: «رهبران پاکستان به کابل رفتند و با پرزیدنت اشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان به گفتگو نشستند و از شماری اقداماتی سخن گفتند که قصد دارند به آن ها دست بزنند، ولی هنوز چیزی از این اقدامات به چشم نمی خورد.

این فرمانده ارشد آمریکایی گفت: «ما صادقانه انتظارات خود را از پاکستان در مبارزه با طالبان بیان داشتیم و اکنون منتظر تغییرات هستیم»

آسوشیتدپرس یادآور شد که مرزهای پاکستان و افغانستان هیچ کنترلی ندارد و عناصر تروریستی آزادنه بین دو کشور رفت و آمد می کنند. این وضع امنیت نیروهای آمریکایی و سربازان ناتو در افغانستان را نیز به طور جدی به خطر می اندازد.

دولت پاکستان در تابستان با انتشار بیانیه ای تاکید کرده بود که کشورش به تروریست ها پناه نخواهد داد و دولت او مصمم است که ریشه های ترور را بخشکاند.

در آن هنگام دولت ایالات متحده اعلام کرده بود که حاضر است یک بودجه ٢٥٥ میلیون دلاری کمک نظامی در اختیار پاکستان قرار دهد تا شبکه های اسلام افراطی را که موجب به خطر انداختن امنیت افغانستان می شود، ریشه کن كند.

به گزارش آسوشیتدپرس، سخنان پرزیدنت ترامپ در مورد مبارزه با تروريسم و انتظاراتش از پاکستان سبب ناخشنودى در اسلام آباد شد و تظاهراتی نيز به راه افتاد که پلیس پاکستان ناچار به دخالت شد.

به گزارش خبرگزاری «آنی» رهبران پاکستان می گویند که اظهارات مقامات آمریکایی و افغانی دایر بر این که پاکستان به تروریست ها پناه می دهد و آن ها را تحت سرپرستی خود دارد، درست نیست.

سفیر پاکستان در واشنگتن نیز در مصاحبه ای با بخش اردو در صدای آمریکا گفت: «در سه سال اخیر ما برای ریشه کن ساختن تروريسم اقدامات بسیار زیادی به عمل آورده ایم».

عزز احمد چاودری در ادامه سخنان خود گفت: «ما این تلاش را نه بخاطر شما، بلکه به خاطر امنیت خویش به عمل می آرویم».

وزیر خارجه پاکستان، خواجه محمد آصف نیر گفت: حملات تروریستی بسیاری در پاکستان صورت گرفته که ریشه های آن در افغانستان است.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG