سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در کنفرانس خبری روز سهشنبه ۲۴ بهمن پرتاب آزمایشی موشک بالستیک توسط سپاه پاسداران و عملکرد گروههای نیابتی جمهوری اسلامی را در تصمیمات منطقهای آمریکا بیتأثیر خواند.
متیو میلر در پاسخ به پرسش صدای آمریکا در این رابطه گفت اگر قصد حکومت ایران از پرتاب آزمایشی موشک بالستیک، تحت فشار قرار دادن آمریکا برای پایان دادن به جنگ اسرائيل و حماس است باید بداند که این اقدامات هیچ تأثیری در تصمیمگیریهای ایالات متحده نخواهد گذاشت.
او افزود دولت بایدن در هر صورت میخواهد درگیری میان اسرائیل و حماس هر چه زودتر پایان یابد تا وضعیت دشوار فلسطینیهای غیرنظامی بهبود پیدا کند.
سخنگوی وزارت امور خارجه ایالات متحده گروههای نیابتی جمهوری اسلامی، از جمله حماس را مایه بیثباتی در منطقه دانست و افزود آمریکا در پی برقراری ثبات، جلوگیری از درگیریهای دیگر در آینده و نهایتاً برقراری صلح پایدار در خاورمیانه است.
همزمان با ادامه حمایت جمهوری اسلامی از گروههای نیابتی در منطقه و پشتیبانی از اقدامات ناامنکننده این گروهها، سپاه پاسداران روز سهشنبه اعلام کرد برای نخستینبار موشکهای بالستیک دوربرد را از روی یک شناور در دریای عمان پرتاب کرده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، پرتاب موشک از «ناو اقیانوسپیمای شهید مهدوی» سپاه در جریان رزمایش دریایی صورت گرفت و شامل شلیک دو موشک بالستیک بود.
ادعا شده است این موشکها میتواند اهدافی را تا فاصله ۱۷۰۰ کیلومتری مورد اصابت قرار دهد.
تلویزیون حکومتی ایران گزارش داد سپاه پاسداران برای نخستینبار موشکهای بالستیک را در دریای عمان شلیک کرد.
حسین سلامی، فرمانده سپاه مدعی شد که شلیک موشک بالستیک دوربرد از ناو جنگی با موفقیت انجام شد.
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا همچنین درباره اظهار نگرانی مجدد رافائل گروسی، مدیرکل سازمان بین المللی انرژی اتمی از فعالیتهای هستهای جمهوری اسلامی هم صراحتاً اظهارنظر نکرد اما گفت که سیاست دولت آمریکا تغییری نکرده و نخواهد کرد و آن سیاست این است که نگذارد جمهوری اسلامی به سلاح اتمی دست پیدا کند.
گروسی روز دوشنبه در دبی گفته بود برنامه اتمی جمهوری اسلامی شفاف نیست.