رئیس جمهوری ایالات متحده از این که به رغم کاهش خشونتها در سوریه پس از اجرای آتش بس موقت، نیروهای بشار اسد رئیس دولت حاکم بر دمشق همچنان مانع ارسال کمکهای انساندوستانه به مردم آن کشور جنگزده میشوند، عمیقا ابراز نگرانی کرده است.
آتش بس موقت یک هفتهای در سوریه که به دنبال گفتوگوهای آمریکا و روسیه با اهداف انسان دوستانه از دوشنبه شب آغاز شده، نه تنها برای کمکرسانی به مردم حلب، بلکه برای رسیدن به توافقی بر سر یک آتش بس دائم و از سرگیری مذاکرات صلح حاصل شده است.
به گزارش خبرگزاری رویترز به نقل از کاخ سفید، باراک اوباما همچنین تاکید کرده است که ایالات متحده تا زمانی که هفت روز کامل شاهد کاهش خشونت و دسترسی به کمکهای بشردوستانه در سوریه نباشد، گام بعدی با روسیه در مورد بحران سوریه را آغاز نخواهد کرد.
رئیس جمهوری آمریکا در دیداری که عصر جمعه ۲۶ شهریور با مشاروان امنیت ملی خود داشت، این اظهارات را مطرح کرده است.
در همین حال، جان کری وزیر خارجه آمریکا در یک تماس تلفنی از همتای روس خود سرگئی لاوروف خواست که از نفوذ مسکو بر رئیس جمهوری سوریه استفاده کند تا کاروان کمک های سازمان ملل متحد به شهر حلب برسند.
نشست وزیران خارجه و دفاع آمریکا با اوباما درباره سوریه
به گفته جان کربی سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، آقای کری همچنین به لاوروف گفته است که بدون تحقق مفاد توافق، طرح ایجاد مرکز مشترک همکاری نظامی بین دو کشور برای جنگ با تروریست ها در سوریه عملی نخواهد شد.
دولت سوریه که مورد حمایت مسکو بوده و مخالفان آن که مورد حمایت واشنگتن هستند، یکدیگر را متهم میکنند که آتش بس را رعایت نکرده و با مسدود یا ناامن کردن مسیرهای منتهی به حلب، که بین دولت و مخالفان تقسیم شده، مانع ارسال کمکهای بین المللی میشوند.
هماهنگ کننده امور بشردوستانه سازمان ملل متحد روز گذشته با بیان این که حدود چهل کامیون خوراک مورد نیاز ۸۰ هزار نفر از ساکنان حلب را بار زده و آماده ارسال آن به محل هستند، گفت دولت سوریه اما هنوز مجوز ورود حرکت این کاروان امدادی به مقصد حلب را صادر نکرده است.