لینکهای قابل دسترسی

پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۸:۱۴

تحلیل: قمار پرخطر آمریکا در اقدام نظامی علیه کره شمالی


سربازان کره شمالی در مقابل رهبر این کشور رژه می روند- ژوئیه ۲۰۱۳
سربازان کره شمالی در مقابل رهبر این کشور رژه می روند- ژوئیه ۲۰۱۳

دولت دونالد ترامپ در واشنگتن به دنبال راه های موثر برای مقابله با تهدیدهای اتمی و هسته ای کره شمالی، سیاست خود در قبال این کشور را بررسی می کند.

به گزارش صدای آمریکا، تلاش های فزاینده کره شمالی برای توسعه توانایی خود در دستیابی به خاک آمریکا از طریق موشک های قاره پیمای بالیستیک ضرورت مضاعفی به این تهدید امنیتی واشنگتن افزوده است.

دونالد ترامپ در ماه ژانویه در پاسخ به بیانیه کیم جونگ اون رهبر کره شمالی که از آزمایش موشک فوق در آینده نزدیک خبر داده بود، توییت کرد که «چنین اتفاقی نخواهد افتاد.»

مقامات دولت آمریکا می گویند که تمامی گزینه ها در قبال تهدید اتمی کره شمالی روی میز است، از جمله اقدام نظامی و ارسال سلاح هسته ای به کره جنوبی و ژاپن.

گرانت نیوشم از فروم مطالعات استراتژیک ژاپن در گفت و گو با صدای آمریکا می گوید که بعید است حملات نظامی یا موشکی آمریکا علیه کره شمالی به تهدید اتمی این کشور پایان دهد و در عین حال چنین کاری خطر بالای حملات مرگبار متقابل را به همراه دارد که می تواند چین و تمامی منطقه را درگیر کند.

کره شمالی صدها سکوی قابل حمل پرتاب موشک دارد که بسیاری از آن ها در سنگرهای زیرزمینی نگهداری شده و شناسایی شان دشوار است و حتی اگر آمریکا تمامی موشک های دوربرد کره شمالی را نابود کند، این کشور هنوز می تواند به سئول و دیگر نقاط منطقه ای با سلاح شیمیایی حمله کند و میلیون ها نفر را از بین ببرد.

آمریکا با حمله یک جانبه علیه کره شمالی امنیت خود را قبل از متحدان آسیایی خود قرار می دهد و ممکن است یک واکنش سیاسی منطقه ای علیه خود را ایجاد کند.

بونگ یونگ شیک از موسسه یونسی برای تحقیق درباره کره شمالی در سئول به صدای آمریکا می گوید «آنان تقریبا تمامی شهروندان کره جنوبی را علیه آمریکا می کنند چرا که چنین اقدامی در تقابل کامل با هدف پیمان امنیتی میان ایالات متحده و کره جنوبی است.»

این دو تحلیلگر می گویند حتی اقدام محدود نظامی به آسانی می تواند آمریکا را به یک درگیری نظامی دیگر بکشاند که می تواند مصائب عظیم و ویرانی اقتصادی به بار آورد.

اعزام تسلیحات هسته ای آمریکایی به کره جنوبی و ژاپن و یا اجازه دادن به آنان برای تولید چنین تسلیحاتی، می تواند حمایت آمریکا از متحدانش در آسیا را تحکیم کند اما هر دو تحلیلگر فوق می گویند چنین کاری بازدارنده کره شمالی نیست.

http://gdb.voanews.com/504DC5E1-F75B-4FFC-B4D1-9C2ABE3A6DD5.gif

XS
SM
MD
LG