لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۹ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۲:۱۷

طرح دو سناتور دموکرات و جمهوریخواه برای نظارت بر توافق احتمالی پرزیدنت ترامپ با کره شمالی


«باب منندز» (چپ) دموکرات ارشد کمیته روابط خارجی مجلس سنا و «کوری گاردنر» سناتور جمهوریخواه ایالت کلرادو
«باب منندز» (چپ) دموکرات ارشد کمیته روابط خارجی مجلس سنا و «کوری گاردنر» سناتور جمهوریخواه ایالت کلرادو

یک روز بعد از انتشار گزارشی درباره ادامه برنامه هسته‌ای کره شمالی، دو سناتور از دو حزب آمریکا طرحی را در سنا معرفی کرده اند که هدف آن نظارت بر توافق هسته‌ای با کره شمالی است.

نشریه اینترنتی هیل بامداد پنجشنبه ۷ خرداد به وقت ایران نوشت «باب منندز» دموکرات ارشد کمیته روابط خارجی مجلس سنا و «کوری گاردنر» سناتور جمهوریخواه ایالت کلرادو این طرح را ارایه داده اند.

آقای منندز در بیانیه‌ای که روی سایت خود منتشر کرد، هدف از این طرح را برقراری یک چارچوب نظارتی مستحکم برای حمایت از دیپلماسی و نظارت بر خلع سلاح هسته‌ای کره شمالی عنوان کرد.

وی که منتقد سیاست های پرزیدنت ترامپ است در بیانیه خود تاکید کرده دولت آمریکا هنوز به یک دیپلماسی راهبردی، دقیق و با تدبیر در قبال کره شمالی وارد نشده است.

اگر طرح این دو سناتور به تصویب سنا برسد، دولت آمریکا را موظف می کند در صورت توافق هسته ای با کره شمالی ظرف پنج روز آن را برای تصویب به کنگره تقدیم کند.

طرح این دو سناتور دموکرات و جمهوریخواه با خبرهایی درباره فعالیت هسته ای کره شمالی همزمان شده است.

روز چهارشنبه،‌ روزنامه گاردین چاپ لندن و روزنامه وال استریت جورنال در آمریکا، روز با استناد به تصاویر ماهواره‌ای اخیر از کره شمالی گزارش دادند که کره شمالی در حال گسترش سریع زیرساخت‌های هسته‌ای در «یونگ بیون» است.

تحلیلگرانی که ۳۸ تصویر تازه برگرفته شده در روز ۲۱ ژوئن توسط ماهواره ها را بررسی می کنند، می گویند کره شمالی در یونگ بیون در حال گسترش شتاب زده تاسیسات تازه برای نیروگاه سوخت هسته ای است. دستگاه خنک کننده نیروگاه تولید پلوتونیوم بازسازی شده و دست کم دو ساختمان جدید غیرصنعتی در آنجا احداث شده است؛ که احتمالا برای دیدارکنندگان از سایت ساخته می‌شود. یک ساختمان تازه مهندسی هم احداث و تکمیل شده و ساخت و سازها در آنجا همچنان ادامه دارد.

کیم جونگ اون در دیداری که دوازدهم ژوئن در سنگاپور با رئیس جمهوری آمریکا داشت، مشخصا وعده داد کشورش را از جنگ افزارهای هسته ای به کلی پاکسازی کند، اما زمان و چگونگی انجام چنان وعده ای مشخص نشد.

یک کارشناس ضمن هشدار در این باره می گوید، ساخت و ساز در تاسیسات یونگ بیون ادامه دارد و چنین پیداست که این اقدام‌ها ربطی به وعده پاکسازی کره شمالی از جنگ افزارهای هسته‌ای ندارد. اینجا کادرهای هسته ای دارند به کار معمولی خود ادامه می دهند، مگر آن که از پیونگ یانگ دستور مستقیمی برای توقف عملیات به آنها ابلاغ شود.

با این همه، کره جنوبی به تلاش‌های دیپلماتیک با همسایه شمالی ادامه می‌دهد و این هفته دیداری بین نظامیان دو کشور انجام شد تا امکانات برقراری ارتباطات دو همسایه از جمله مخابرات، راه آهن و جاده ها را بررسی کنند.

مجله تایم در این باره نظر کارشناسان مسائل کره را نقل می کند که گفته اند بعید به نظر می رسد کیم جونگ اون از زرادخانه هسته‌ای خود دست بر دارد؛ چون در گذشته هم یک بار تاسیسات هسته‌ای خود را تخریب کرد، اما بار دیگر بنا نهاد، ضمن این که بیانیه سنگاپور در این زمینه ابهام دارد و دو واژه حساس «برگشت ناپذیر» و «قابل راستی آزمایی» که پیش از نشست سنگاپور مورد تاکید دولت ترامپ بود، از بیانیه حذف شد.

مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا تاکید کرده است تا زمانی که پاکسازی کره شمالی از سلاح‌های هسته‌ای تکمیل نشود، تحریم‌ها علیه آن کشور به قوت خود باقی خواهند ماند.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG