لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۴:۴۴

آخرین رایزنی‌ها برای برگزاری دیدار رهبران آمریکا و کره شمالی در سنگاپور


دیپلمات های آمریکا و کره شمالی در منطقه غیرنظامی بین دو کره دیدار و در مورد مقدمات کنفرانس سران دو کشور گفتگو کردند. هدف آنها بررسی امکان دیدار رهبران آمریکا و کره شمالی در سنگاپور در ۲۲ خرداد است.

«مون جائه این» رئیس جمهوری کره جنوبی نیز روز دوشنبه خواستار تبادل نظرهای بیشتر و «دیدارهای غیرمنتظره» با رهبر کره شمالی شد. آقای مون روز شنبه دیدار از پیش اعلام نشده ای با رهبر کره شمالی داشت.

«سونگ کیم» سفیر سابق آمریکا در کره جنوبی و یکی از مذاکره کنندگان در امور اتمی کره شمالی ریاست هیئت نمایندگی آمریکا را بر عهده دارد که برای گفتگو با مقام های کره شمالی وارد منطقه غیرنظامی بین دو کره شده است.

پرزیدنت ترامپ یکشنبه بعد از ظهر به وقت شرق آمریکا با ارسال توئیت اعلام کرد: «هیئت نمایندگی آمریکا وارد کره شمالی شده تا مقدمات دیدار من با رهبر آن کشور را فراهم کند. واقعاً تصور می کنم که کره شمالی توان خارق العاده ای دارد و از لحاظ اقتصادی و مالی روزی به صورت کشور بزرگی در خواهد آمد. کیم جونگ اون رهبر آن کشور نیز با من در این خصوص موافق است.»

روز پنجشنبه هفته پیش پرزیدنت ترامپ در نامه ای به رهبر کره شمالی از لغو نشست سنگاپور به خاطر «خشم فوق‌العاده و دشمنی آشکار» این کشور علیه آمریکا خبر داده بود. با این حال تا روز سه شنبه هیئتی از دو کشور دیدار دارند تا ببینند این دیدار در نهایت برگزار می شود یا خیر.

با این حال، برخی از دولتمردان آمریکائی معتقدند که کره شمالی خصوصیات ویژه ای دارد و نهایتاً حاضر نیست دست از توان اتمی و موشکی اش بردارد.

مارکو روبیو، سناتور ایالت فلوریدار روز یکشنبه گفت: اولین کاری که باید بکنیم این است که تظاهر نکنیم این مذاکرات با شوری سابق یا کشوری مثل ایتالیا یا فرانسه صورت می گیرد. رژیم کره شمالی رژیمی است که از بقیه جهان وحشت دارد. به بقیه جهان اعتماد ندارد. هیچوقت با جهان خارج ارتباطی نداشته است. این کشور یک تیم جا افتاده دیپلماتیک ندارد. هرگز گفتگو های دیپلماتیک نداشته و اساسا تاریخی در این زمینه ندارد.

وی افزود: دوم این که با کیم جونگ اون، با رهبری روبرو هستیم که یک وابستگی شخصی و روانی به تسلیحات هسته ای خود دارد. این تسلیحات به او کمک می کند تا احساس اعتبار و قدرت کند.

سناتور جمهوریخواه افزود: نکته سوم و مهمتر از همه این است که آیا او واقعا از این تسلیحات دست می کشد؟ او باید درباره آینده خود و قدرتش به عنوان یک دیکتاتور تصمیم بگیرد و احتمالا نگران است که اگر از تسلیحات خود دست بکشد سرانجام کسی او را سرنگون خواهد کرد. به همین دلیل است که در رابطه با گفتگو ها با این فراز و نشیب ها روبرو بوده ایم.

مایکل هیدن، رئیس سابق سیا می گوید با این نظر سناتور مارکو روبیو موافق است: کره شمالی به هیچ عنوان خلع سلاح اتمی را انجام نخواهد داد و اگر پرزیدنت ترامپ بخواهد این ایده را دنبال کند، کنفرانس سران با شکست روبرو خواهد شد. بنابراین به جای حل مسئله، ابتدا باید از شدت گیری آن جلوگیری کرد.

اولین کنفرانس سران آمریکا و کره شمالی روز ۲۲ خرداد قرار بود در بندر سنگاپور برگزار شود.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif


XS
SM
MD
LG