لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۲ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۵۱

گفتگوها درباره دیدار سران آمریکا و کره شمالی؛ وزیر خارجه کره شمالی به سوئد می رود


وزیر خارجه کره شمالی برای دیدار با مارگوت والستروم همتای سوئدی، روز پنجشنبه راهی استکهلم شده است. تحلیلگران می گویند این سفر بخشی از برنامه ریزی ها برای دیدار رهبران ایالات متحده و کره شمالی است.

به گزارش شبکه خبری سی ان ان، این نخستین اقدام دیپلماتیک مهم پیونگ یانگ پس از اعلام قبول دعوت کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی از سوی پرزیدنت ترامپ برای دیدار دو جانبه و حل مسائل مورد اختلاف دو کشور است.

«ری یونگ هو» وزیر خارجه کره شمالی در حالی در سوئد حضور یافته که سفارت سوئد حافظ منافع آمریکا در پیونگ یانگ است و گفته می شود سوئد یکی از کشورهائی است که برای دیدار تاریخی رهبران آمریکا و کره شمالی مورد بررسی قرار دارد.

تا کنون کره شمالی در باره دیدار رو در روی رهبر آن کشور با رئیس جمهور ی آمریکا رسما اعلامیه ای منتشر نکرده است. دعوت دیدار با پرزیدنت ترامپ را فرستادگان بلندپایه کره جنوبی به واشنگتن ابلاغ کرده اند.

احتمال دیدار بی سابقه

اعلام تصمیم رئیس جمهوری ایالات متحده مبنی بر پذیرش دعوت رهبر کره شمالی برای دیدار و گفت‌وگوی مستقیم، با استقبال جهانی روبرو شده است؛ به طوری که چین و اتحادیه اروپا، شرکای پیونگ یانگ و واشنگتن، تمایل طرفین را برای رسیدن به توافق دیپلماتیک ستوده و سوئیس نیز برای کمک اعلام آمادگی کرده است.

فرستاده ویژه رئیس جمهوری کره جنوبی، در واشنگتن پیام رهبر کره شمالی را به کاخ سفید ابلاغ کرد و گفت کیم جونگ اون گفته است اگر بتواند با رئیس جمهوری آمریکا دیدار کند، می‌توان در مورد شبه جزیره کره به نتیجه‌ای عمده رسید.

دعوتی که با واکنش مثبت دونالد ترامپ روبرو شد و گفت آن را می‌پذیرد.

به گزارش رویترز به نقل از رسانه‌های چین، شی جین پینگ رئیس جمهوری آن کشور در گفت‌وگوی تلفنی با پرزیدنت ترامپ اشتیاق او برای حل دیپلماتیک بحران کره شمالی را ستود و گفت امیدوار است همه طرف‌ها بتوانند حسن نیت خود را نشان داده و از اقداماتی که وضعیت پیش آمده را به خطر اندازد پرهیز کنند.

رئیس جمهوری ایالات متحده روز سه‌شنبه با بیان این که تحریم‌ها عامل عمده تمایل کره شمالی به گفت‌وگوست، از کمک چین نیز در این ارتباط تقدیر کرد. آقای ترامپ پیشتر از پکن خواسته بود برای وادار کردن پیونگ یانگ به مذاکره برای توقف برنامه‌های هسته‌ای و موشکی اش از نفوذ اقتصادی و روابط سنتی خود استفاده کند.

همزمان در روز جمعه، فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز – که همراه ایالات متحده در یک سال گذشته از تحریم‌های سنگین علیه پیونگ یانگ حمایت کرده است – با صدور بیانه‌ای از اعلام آمادگی پرزیدنت ترامپ برای ملاقات مستقیم با کیم جونگ اون استقبال کرد و آن را «تحول مثبت» ارزیابی کرد.

وی از تصمیم سران دو کره نیز برای گفتگوی مستقیم در ماه آوریل استقبال کرد و گفت اتحادیه اروپا مشتاق دیدن نتایج این مذاکرات است و از همه تلاش‌ها برای «تحقق کامل، قابل راستی آزمایی و غیرقابل بازگشت عاری سازی شبه جزیره کره از سلاح‌های هسته‌ای» حمایت می‌کند.

خبرگزاری رویترز نیز از قول سخنگوی دبیرکل سازمان ملل متحد نوشت، آنتونیو گوترش اقدام دو طرف مناقشه را مورد ستایش قرار داده و بار دیگر بر حمایت این نهاد بین المللی از همه تلاش‌ها به منظور «خلع سلاح مسالت آمیز» شبه جزیره کره، مطابق با قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد، تاکید کرده است.

روسیه، دیگر شریک سنتی تجاری کره شمالی، که پیشتر همراه با ایالات متحده در مذاکرات شش جانبه حضور داشت، و همچنین ژاپن متحد آمریکا در شرق آسیا، از تصمیم ترامپ و کیم برای انجام این دیدار بی سابقه استقبال کرده اند؛ هر چند استقبال توکیو از رویکرد جدید پیونگ یانگ، مانند واشنگتن، محتاطانه است.

در همین حال، به گزارش خبرگزاری رویترز، وزارت خارجه سوئیس از اعلام آمادگی آن کشور برای تسهیل انجام دیدار تاریخی دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا و کیم جونگ اون رهبر کره شمالی – که تا چندی پیش جدال کلامی آنها به شدت بالا گرفته بود – خبر داد و گفت با همه طرف‌ها در این ارتباط در تماس است.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG