تحقیقات در باره «عقاید الله» مهاجر بنگلادشی ساکن شهر نیویورک که مظنون است یک بمب لوله ای را در یکی از شلوغ ترین ایستگاه های مترو در منهتن نیویورک منفجر کرد، ادامه دارد. همزمان با افشای جزئیات متهم این حمله، پرزیدنت ترامپ بار دیگر از نحوه پذیرش مهاجران در آمریکا انتقاد کرد.
روز دوشنبه ۲۰ آذر «عقاید الله» یک بمب دستساز را در یکی از ایستگاههای پر رفت و آمد نیویورک منفجر کرد که خود و سه نفر دیگر بر اثر آن زخمی شدند. پلیس می گوید این بمب کامل عمل نکرد.
مقام های امنیتی اعلام کرده اند عقاید الله که بنگلادشی تبار است، و تحت تاثیر گروه داعش بوده اما ارتباطی با این گروه ندارد. او هفت سال پیش با ویزای اف ۴ وارد آمریکا شد که این ویزا برای اعضای خانواده هایی است که در آمریکا اقامت دائم دارند و یا شهروند آمریکا هستند.
در تازه ترین واکنش رئیس جمهوری آمریکا در واکنش به این رویداد اعلام کرد «آسیب وحشتناکی که این سیستم (مهاجرتی) معیوب بر امنیت و اقتصاد آمریکا برجای گذاشته، مدتهاست دیده میشود». آقای ترامپ در یک بیانیه این موضع را گرفت.
پیشتر هم عصر دوشنبه کاخ سفید در واکنش به این حمله بار دیگر بر پایان دادن به مهاجرت هایی که از طریق پیوند خانوادگی صورت می گیرد و مهاجرت زنجیره ای خوانده می شود، تاکید گذاشت.
سارا هاکبی سندرز سخنگوی کاخ سفید روز دوشنبه گفت: سیاست پرزیدنت ترامپ پایان دادن به مهاجرت های زنجیره ای است و اگر به این مهاجرت ها پایان داده شده بود، از ورود این مهاجم به آمریکا جلوگیری می شد. از این رو ، پرزیدنت ترامپ با جدیت برای اصلاح نظام مهاجرتی به آمریکا که مسئولانه باشد و به لغو مهاجرت های زنجیره ای بخشی از آن است، تلاش می کند.
سفارت بنگلادش این حمله را محکوم کرد و خواستار اجرای عدالت برای مهاجم شد.
خبرگزاری اسوشیتدپرس از داکا در بنگلادش گزارش داد پلیس ضد تروریسم این کشور بازجویی از همسر و سایر اعضای خانواده «عقاید الله» را آغاز کرده است.
این مهاجم، شهریور ماه گذشته سفری به بنگلادش داشت و با همسر و فرزند تازه متولد شده خود دیدار کرده بود. آقای عقاید الله دارای گرین کارت یا کارت اقامت دائم آمریکا است.
مهاجم برای سوختگی تحت مداوا قرار دارد و سه زخمی در این حمله دچار جراحات سطحی شدند. رفت و آمد معمول در این منطقه پر ازدحام در نیویورک از بعداز ظهر دیروز از سر گرفته شد.
حمله دیروز دوشنبه دومین حمله مرتبط به تروریسم است که در کمتر از دو ماه گذشته در نیویورک رخ داده است و اولین بمبی است که در متروی نیویورک در ۲۳ سال گذشته منفجر شده است.