لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۵:۲۵

مانور مشترک آمریکا، انگلیس و فرانسه در خلیج فارس؛ هدف: تضمین امنیت آبهای آزاد


ایالات متحده و نیروی دریایی سه کشور متحد آمریکا یک رزمایش سه روزه را در آبهای آزاد در خلیج فارس برگزار می کنند که هدف آن «تقویت همکاری برای تضمین جریان آزاد تجارت و آزادی ناوبری» عنوان شده است.

در بیانیه ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده آمریکا آمده، این رزمایش مشترک موسوم به «سه‌گانه متحد»، یک رزمایش چندجانبه با مشارکت نیروی دریایی سلطنتی انگلیس، نیروی دریایی استرالیا، نیروی دریایی فرانسه و نیروی دریایی ایالات متحده آمریکا است.

هرچند خبرگزاری فارس در ایران نوشته «این رزمایش برای قدرت‌نمایی به ایران نیست» اما اسپوتنیک نوشته، همراه کشتی های جنگی فرانسه و آمریکا، دو ناو اچ‌ام‌اس درینگ و اچ‌ام‌اس اوشن از بریتانیا حضور دارند که وظیفه آنها شبیه سازی برای نابودی جت و کشتی های جنگی ایران و تجهیزات شلیک موشک در ساحل در صورت حمله احتمالی در طول این رزمایش است.

رزمایش مشترک کشورهای غربی در خلیج فارس بعد از چندین تنش جدی در خلیج فارس بین کشتی های آمریکایی و قایق های متعلق به سپاه برگزار می شود.

تنها در یکسال اخیر ۳۵ تنش بین این دو روی داده و به گفته پنتاگون، بعد از بی توجهی قایق های تندرو سپا و نزدیک شدن به ناوگان دریایی ایالات متحده، کشتی های آمریکایی در چند نوبت مجبور به شلیک اخطار شده اند.

مانور در خلیج فارس، هشدار در واشنگتن

در حالی مانور مشترک آمریکا و متحدان غربی در خلیج فارس برگزار می شود که در واشنگتن و بعد از تایید آزمایش موشکی ایران، مقام های کاخ سفید با لحن شدیدی به ایران هشدار داده اند.

روز چهارشنبه ۱۳ بهمن، مایکل فلین مشاور امنیت ملی در بین کنفرانس خبری سخنگوی کاخ سفید حاضر شد و نسبت به آنچه «شلیک تحریک آمیز یک موشک بالیستیک» توسط ایران نامید هشدار داد.

آقای فلین با انتقاد از عملکرد دولت قبل و تغییر خط مشی دولت جدید در قبال ایران گفت: دولت ترامپ این اقدامات ایران را که امنیت، شکوفایی و ثبات منطقه و ورای آن را تهدید می کند و جان آمریکاییان را در معرض تهدید قرار می دهد، محکوم می کند.

فلین خاطرنشان کرد: پرزیدنت ترامپ شدیدا منتقد توافقنامه های که بین دولت اوباما و ایران منعقد شده متعددی است و همچنین از سازمان ملل متحد به خاطر ضعف و بی تاثیری آن در برابر آن کشور انتقاد کرده است. ایران به جای قدردانی از آمریکا به خاطر آن توافقها، گستاخ‌تر شده است. از امروز، ما (اقدامات) ایران را رسما ً تحت نظر قرار می دهیم.

هشدار این مقام ارشد آمریکایی بعد از آزمایش موشکی روز یکشنبه ایران است. ابتدا مقام های ایران این آزمایش موشکی را تایید نکردند اما روز چهارشنبه ۱۳ بهمن، وزیر دفاع ایران آن را تایید کرد و گفت که این آزمایش موشکی «هیچ مغایرتی با برجام و قطعنامه ٢٢٣١ ندارد.».

تایید آزمایش موشکی بعد از واکنش شورای امنیت سازمان ملل متحد صورت گرفت.

روز سه شنبه، جلسه اضطراری شورای امنیت سازمان ملل متحد برای بررسی آزمایش موشکی اخیر ایران برگزار شد و آزمایش ایران را تایید کرد.

نیکی هیلی نماینده آمریکا در سازمان ملل این آزمایش موشکی را «مطلقا غیرقابل قبول» خطاب کرد و گفت این آزمایش تخطی از قطعنامه ۲۲۳۱ شواری امنیت است که در سال ۲۰۱۵ به تأیید رسیده و امضا شده است.

وی گفت: قطعنامه سال گذشته صادر نشده که صرفا این کار انجام شود بلکه آنها باید بدانند که این کار را کردیم تا به آن احترام گذاشته شود.

خانم هیلی افزود: می خواهیم مطمئن شویم ممنوعیت تصویب شده رعایت شود. دولت ما بر چنین رخدادهایی چشم نخواهد بست. ما قدرتمند عمل می کنیم و صدایمان بلند خواهد بود.

با اینکه با توافق ایران و غرب، تحریم های بین المللی هسته ای علیه ایران برداشته شد، اما هنوز تحریم های موشکی و آنچه حمایت ایران از تروریسم نامیده می شود، ادامه دارد.

شورای امنیت سازمان ملل ایران را از آزمایش موشک های بالستیک که قابلیت حمل سلاح اتمی دارند، برحذر داشته اما مقام های ایران می گویند آزمایش موشکی آنها جنبه دفاعی دارد.

http://gdb.voanews.com/504DC5E1-F75B-4FFC-B4D1-9C2ABE3A6DD5.gif

XS
SM
MD
LG