لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۲۷

شورای امنیت سازمان ملل کره شمالی را به خاطر پرتاب موشک قویا محکوم کرد


Dakaru na musamman da Rundunar Sojin Saman Najeriya ta tura zuwa Gusau Jihar Zamfara
Dakaru na musamman da Rundunar Sojin Saman Najeriya ta tura zuwa Gusau Jihar Zamfara

در پی اقدام کره شمالی در پرتاب یک موشک به فضا، شورای امنیت سازمان ملل متحد روز یکشنبه در بیانیه ای اقدام پیونگ یانگ را قویا محکوم کرد. شورای امنیت این بیانیه را پس از جلسه فوری خود صادر کرد.

کره شمالی پیشتر در روز یکشنبه اعلام کرد که یک موشک را به فضا پرتاب کرده است، اقدامی که ناقض تحریم های سازمان ملل است.

آمریکا، کره جنوبی، بریتانیا و ژاپن از جمله کشورهایی هستند که اقدام کره شمالی را محکوم کرده اند و خواستار برخورد بین المللی با پیونگ یانگ شده اند.

سامانتا پاور، سفیر آمریکا در سازمان ملل گفت کره شمالی با عواقب جدی روبرو خواهد شد.

رافائل رامیرز، سفیر ونزوئلا در سازمان ملل که ماه جاری میلادی ریاست دوره ای شورای امنیت را برعهده دارد قبل از نشست شورا به خبرنگاران گفته بود پیش بینی می کند که اعضای این نهاد "این نوع نقض تحریم ها را به اتفاق آرا محکوم کنند."

در واکنش به آزمایش های اتمی و موشک های بالستیک در کره شمالی از سال ۲۰۰۶ به بعد، شورای امنیت چهار دور تحریم های سنگین را علیه این کشور اعمال کرده است.

سفیر ژاپن در سازمان ملل متحد که همگام با کره جنوبی و آمریکا خواستار برگزاری نشست اضطراری روز یکشنبه شده بود، پرتاب موشک توسط کره شمالی را "تهدیدی آشکار علیه جان مردم" خواند.

او گفت زمان گفت‌وگو به سرآمده و برای متوقف کردن پیونگ‌یانگ فشار بیشتری لازم است.

کنگره آمریکا به طور جداگانه در حال بررسی مصوبه هایی است که شرکت ها و بانک هایی را که با کره شمالی ارتباط تجاری دارند و عمدتا در چین هستند، هدف قرار می دهد.

بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل متحد که خود اهل کره جنوبی است، روز یکشنبه گفت تصمیم کره شمالی به استفاده از فناوری موشکی بالستیک که ناقض تحریم های سازمان ملل متحد است، اسفناک است. دبیرکل پیمان آتلانتیک شمالی-ناتو- نیز اقدام کره شمالی را محکوم کرد.

رئیس جمهوری کره جنوبی روز یکشنبه خواستار افزایش تحریم ها علیه کره شمالی شد. یونهاپ گزارش داده است که سئول همچنین استفاده از بلندگوهای تبلیغاتی در مرز دو کره را شدت بخشیده است.

چین نیز روز یکشنبه از اقدام کره شمالی ابراز نگرانی کرد. پکن پشتیبان اصلی کره شمالی قلمداد می شود.

شینزو آبه نخست وزیر ژاپن روز یکشنبه این اقدام کره شمالی را محکوم کرد و گفت "ما در همکاری نزدیک با جامعه بین المللی قاطعانه واکنش نشان خواهیم داد. ما تمام تلاشمان را برای ایمنی و امنیت شهروندانمان انجام خواهیم داد."

مذاکرات دفاعی آمریکا و کره جنوبی

در همین حال یک مقام دفاعی سئول روز یکشنبه گفت کره جنوبی و آمریکا گفتگوهای رسمی برای استقرار یک سیستم دفاع موشکی در کره جنوبی به نام "تی اچ ای ای دی" (THAAD) را آغاز می کنند.

سامانه موشکی THAAD
سامانه موشکی THAAD

به گفته آژانس دفاع موشکی آمریکا، سامانه دفاعی THAAD قادر به نابود کردن موشک های بالستیک در داخل و یا خارج جو زمین است.

یو جه سئونگ، معاون وزیر دفاع کره جنوبی در یک کنفرانس خبری با حضور توماس وندال، فرمانده نیروهای آمریکا مستقر در کره جنوبی گفت ائتلاف کره-آمریکا به جز اتخاذ چنین اقدام دفاعی، گزینه دیگری نداشته است چرا که به گفته او، کره شمالی دست به یک اقدام تحریک آمیز استراتژیک زده است.

استقرار سامانه دفاع موشکی THAAD در کره جنوبی، حدود سه سال پیش زمانی که سئول خرید آنها را از آمریکا مورد بررسی قرار داد، مورد اعتراض چین قرار گرفت، به طوریکه پکن این سامانه را خطری برای امنیت خود توصیف کرده بود.

کره شمالی موشک دور برد خود را روز یکشنبه به فضا پرتاب کرد که به گفته این کشور حامل یک ماهواره بوده است.

پرتاب راکت از تاسیسات فضایی تونگچانگ-ری کره شمالی در نزدیکی مرز این کشور با چین صورت گرفت و بر اساس گزارش ها این راکت از روی جزایر اکیناوای ژاپن در جنوب این کشور عبور کرد.

کره شمالی پرتاب موشک را موفقیت آمیز خواند. اما پیشتر یک خبرگزاری کره جنوبی از احتمال سقوط راکت در آب های کره جنوبی خبر داده بود.

پیونگ یانگ گفته است "ماهواره دیدبانی زمین" که با راکت پرتاب کرد، کاملا به طور موفقیت آمیز وارد یک مدار زمین شده است.

هفت فوریه ۲۰۱۶
هفت فوریه ۲۰۱۶

مرکز فرماندهی استراتژیک آمریکا، آنچه را "ورود یک موشک به فضا" خواند، شناسایی کرد و گفت این پرتاب موفقیت آمیز بوده است.

آزمایش بمب اتمی

طی یک ماه گذشته اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد سرگرم مذاکره درباره جزئیات قطعنامه تحریمی در پاسخ به آزمایش بمب اتمی کره شمالی در ششم ژانویه بوده اند.

سفیر ونزوئلا گفت "همه می دانند که ما منتظر توافق بین دو کشور هستیم." مقصود از این دو کشور آمریکا و چین است.

چین خواستار مذاکره بیشتر درباره متحد یاغی خود یعنی کره شمالی است و آمریکا و دیگر کشورها خواستار تمهیدات سختگیرانه تر علیه پیونگ یانگ هستند.

کره شمالی می گوید پرتاب موشک در روز یکشنبه در قالب برنامه صلح آمیز فضایی این کشور انجام شد. اما بسیاری از کارشناسان غربی احتمال می دهند هدف پیونگ یانگ توسعه فناوری موشک بالستیک است و می گویند کره شمالی می تواند از فناوری پرتاب ماهواره به فضا برای حمل سلاح اتمی استفاده کند.

تحریم های سازمان ملل متحد، کره شمالی را از آزمایش های هسته ای و پرتاب هر موشک بالستیک منع کرده است.

XS
SM
MD
LG