با وجود ادامه مبارزه ائتلاف بین المللی به رهبری آمریکا علیه گروه افراطی موسوم به "دولت اسلامی" در عراق و سوریه، وزیران خارجه کشورهای عضو ائتلاف روز سه شنبه در مورد استراتژی و نتیجه کمپین خود به بحث و گفتوگو نشستند.
نشست وزیران خارجه بیش از ۲۰ کشور عضو ائتلاف بین المللی در شهر رم، پایتخت ایتالیا، جهت بررسی راههای مبارزه با تروریسم بطور عام، و شکست دادن گروه داعش بطور خاص، برگزار شد.
جان کری وزیر خارجه ایالات متحده با بیان این که از آنچه در هشت ماه گذشته انجام شده رضایت دارد، گفت "رئیس جمهوری آمریکا اوباما تصمیم گرفت نیروهای ویژه به مبارزه در سوریه اختصاص دهد، آموزش گروههایی که با داعش خوب میجنگیدند را نیز افزایش دادیم؛ اطلاعات بیشتری جمع آوری کردهایم؛ نوع جمع آوری اطلاعات را ارتقاء دادیم؛ هدف گیری را بهبود بخشیدیم و کشورهای بیشتری را در این کمپین چندجانبه پذیرفتیم."
پائولو جنتیلونی وزیر خارجه ایتالیا و میزبان این نشست، امروز را با یک سال پیش مقایسه کرد و گفت "داعش ۴۰ درصد مناطق تحت کنترل در عراق و ۲۰ درصد از مناطقی را که در سوریه تصرف کرده بود، از دست داده است."
وزیران خارجه شرکت کننده در نشست روز سه شنبه، همچنین از وضعیت کنونی در لیبی ابراز نگرانی کردند و این که در نبود یک دولت ملی، گروه افراطی داعش در آن کشور ممکن است بتوانند به میلیاردها دلار نفت دست یابد.
جان کری در این زمینه گفت "در لیبی، در آستانه تشکیل یک دولت اتحاد ملی هستیم. چنین دولتی میتواند جلوی داعش را بگیرید."
وزیر خارجه آمریکا با اشاره به اوضاع عراق و سوریه، میادین اصلی نبرد علیه داعش، گفت "وضعیت مردم سوریه غیرقابل تصور است. فاجعهای اینچنین از پس از جنگ جهانی دوم ندیده ایم ... و این جلوی چشمان ما رخ میدهد."
به گفته آقای کری، ائتلاف بین المللی تقریباً بخش عمده ای از مرز مشترک سوریه و ترکیه را از کنترل پیکارجویان داعش خارج کرده ... اما این چالشی بلندمدت است.
وی تاکید کرد که "یکی از دشواریهای این چالش این است که کافیست یک تروریست فقط یک بار کار خود را درست انجام دهد. اما اگر شما سعی دارید از مردم خود حفاظت کنید، باید هر روز، تمام روز، و تمام سال، کارتان درست باشد. چالش ما بسیار پیچیده و دشوار است."