لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۸ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۴:۲۷

به دنبال عفو چلسی منینگ، آیا بنیانگذار ویکی‌لیکس به آمریکا خواهد آمد؟


به دنبال اعلام خبر کاهش مجازات چلسی منینگ، عضو پیشین ارتش ایالات متحده که به جرم افشای اطلاعات محرمانه به زندان محکوم شده بود، توجه رسانه‌ها به جولیان آسانژ بنیانگذار ویکی‌لیکس که برای سفر به آمریکا و روبرو شدن با هر اتهامی ابراز آمادگی کرده بود، معطوف شده است.

کاخ سفید عصر سه شنبه اعلام کرد باراک اوباما که دوران ریاست جمهوری او روز جمعه به پایان خواهد رسید، با استفاده از اختیارات ریاست جمهوری خود محکومیت ۲۰۹ زندانی در آمریکا را، از جمله چلسی منینگ که به ۳۵ سال حبس محکوم شده، کاهش داده و برخی را مورد بخشودگی قرار داده است.

به گزارش رسانه‌های آمریکا، وبسایت افشاگر ویکی‌لیکس هفته گذشته در پیامی در حساب توئیتری خود نوشته بود که اگر اوباما منینگ را که سال ۲۰۱۰ اطلاعات طبقه شده را در اختیار این وبسایت گذاشت عفو کند، آنگاه جولیان آسانژ با استرداد خود به ایالات متحده موافقت خواهد کرد.

به گزارش شبکه خبری ان بی سی، با این حال هیچ نشانه‌ای در روز چهارشنبه از جانب آقای آسانژ در این زمینه مشاهده نشده است. وی بیش از چهار سال است که به سفارت اکوادور در لندن پناهنده شده و از ترس دستگیر شدن و انتقال به آمریکا، از آنجا خارج نشده است.

جولیان آسانژ به دلیل انتشار اسناد محرمانه ای که توسط ادوارد اسنودن پیمانکار پیشین آژانس امنیت ملی آمریکا گردآوری شده بود، از سوی ایالات متحده تحت پیگرد قرار گرفته و همزمان از سوی دادستانی سوئد نیز به اتهام تعرض جنسی تحت تعقیب قانونی قرار دارد.

او اتهام تعرض جنسی را رد کرده، اما از ترس دستگیری و استراداد به آمریکا، از حضور در جلسات دادرسی در سوئد سر باز زده است. دادستانی سوئد پس از چند سال در نهایت پذیرفت در سفارت اکوادور در لندن از او بازجویی کند، که اواخر آبان به پایان رسید.

تمدید اقامت اسنودن در روسیه

همزمان، رسانه‌های بین المللی از تمدید اقامت ادوارد اسنودن در روسیه خبر دادند و گفتند ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه سه شنبه شب در صفحه فیسبوک خود خبر داده که مجوز اقامات اسنودن در روسیه «برای چند سال دیگر» تمدید شده است.

این پیمانکار پیشین آژانس امنیت ملی آمریکا، که از سال ۲۰۱۳ و ابطال گذرنامه اش توسط دولت آمریکا در روسیه به سر می‌برد، اواخر شهریور گفته بود به دلیل افشای «فعالیت های مغایر قانون اساسی» که پس از افشاگری او متوقف شدند، شایسته عفو بوده و خواستار عفو ریاست جمهوری است.

منتقدان اسنودن او را خائن می دانند و می گویند افشاگری او درباره شنود مکالمات تلفنی و رصد ارتباطات الکترونیکی مردم، به توانایی آمریکا و متحدانش در مبارزه با تروریسم لطمه زده است. اریک هولدر دادستان سابق آمریکا اوایل خرداد گفته بود اسنودن به عموم مردم خدمت کرده، اما همچنان لازم است که مجازات شود.

ادوارد اسنودن در مهر ماه سال ۱۳۹۴ برای بازگشت به آمریکا ابراز تمایل کرده بود.

http://gdb.voanews.com/504DC5E1-F75B-4FFC-B4D1-9C2ABE3A6DD5.gif

XS
SM
MD
LG