دونالد ترامپ رئیس جمهوری در کنفرانس خبری مشترک با نخست وزیر اسرائیل در شهر اورشلیم گفت رهبران کشورهای عرب نگران داعش و جاه طلبی های جمهوری اسلامی ایران هستند.
رئیس جمهوری آمریکا دوشنبه شب، اول خرداد در اسرائیل گفت: ما می خواهیم اسرائیل صلح دائمی داشته باشد، ما فقط متحد نیستیم بلکه دوست هستیم.
رئیس جمهوری آمریکا در اورشلیم افزود: در عربستان خیلی از رهبران کشورهای اسلامی به من قول دادند که در مبارزه با تروریسم و افراطگرایی کمک کنند.
وی گفت: باید ارزش کارهایی قبلا امکان پذیر نبود اما الان می شود انجام داد، را بدانیم. اقداماتی چون شکست دادن تروریسم و مقابله با تهدید ایران هسته ای، ایران تهدیدی برای منطقه و عاملی برای رنج و عذاب است.
تازه ترین خبرها را از توئیتر صدای آمریکا دنبال کنید.
بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل هم در ابتدای این کنفرانس خبری خطاب به پرزیدنت ترامپ گفت: شما اولین رئیسی جمهور مستقر و در حال خدمت آمریکا هستید که از دیوار ندبه در اورشلیم دیدار کردید و ما از این بابت خوشحالیم.
نخست وزیر اسرائیل در همان سخنان ابتدایی خود، به ایران اشاره کرد، گفت من باور دارم که شما می توانید مسیر ایران را وارونه کنید و جلوی هسته ای شدن ایران را بگیرید.
نتانیاهو گفت: کمک یکدیگر میتوانیم اقدامات تجاوزگرانه و تروریستی ایران در منطقه را مهار کنیم.
«ایران: حامی تروریسم»
نشست خبری روز دوشنبه آقای ترامپ در ادامه اظهارنظر صبح او صورت گرفت. رئیس جمهوری ایالات متحده در بدو ورود به اسرائیل با همتای اسرائیلی خود دیدار کرد. روسای جمهوری آمریکا و اسرائیل در اولین اظهارنظرها، به ایران اشاره کردند. دونالد ترامپ در این دیدار بار دیگر تاکید کرد ایران حامی تروریست است و رئیس جمهوری اسرائیل نیز خواستار خروج فوری ایران از سوریه شد.
به گزارش رویترز، پرزیدنت ترامپ که پس از ترک عربستان سعودی، روز دوشنبه ۱ خرداد وارد اسرائیل شد، گفت که ایران باید فورا حمایت مالی و نظامی «تروریست ها و شبه نظامیان» را متوقف کند و گفت آمریکا اجازه نمی دهد ایران هرگز به سلاح هسته ای دست پیدا کند.
رئیس جمهوری آمریکا افزود: مهمتر از همه این است که ایالات متحده آمریکا و اسرائیل، با یک صدای واحد اعلام می کنند که هرگز، ایران نباید اجازه یابد که سلاح هسته ای تولید کند. این کشور باید تامین بودجه، آموزش و تجهیزات تروریست ها و شبه نظامیان را متوقف کند.
تازه ترین خبرها را از توئیتر صدای آمریکا دنبال کنید
آقای ترامپ این سخنان را در کنار «رووین ریولین» رئیس جمهوری اسرائیل بیان کرد. در این نشست خبری کوتاه، آقای ریولین هم در سخنانی از آمادگی اسرائیل برای مقابله با تروریسم گفت و درباره سوریه تاکید کرد ایران باید از سوریه فورا خارج شود.
اشاره او حضور نیروهای نظامی سپاه پاسداران و همچنین نیروهای مورد حمایت ایران است که برای حمایت از رژیم بشار اسد در سوریه حضور دارند.
سفر با موضوع صلح خاورمیانه
سفر آقای ترامپ به اسرائیل بعد از حضور او در عربستان سعودی است. انتظار می رود علاوه بر مسائل دوجانبه و مبارزه با تروریسم و افراطگرایی، از سرگیری مذاکرات صلح خاور میانه در اولویت دستور کار پرزیدنت ترامپ در دیدار با مقامهای اسرائیلی باشد.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، جدای دستاوردهایی که این سفر دو روزه می تواند داشته باشد از یک نظر جنبه تاریخی دارد، و آن این که نخستین پرواز مستقیم بین ریاض و تل آویو انجام شد.
عربستان سعودی اسرائیل را به عنوان یک کشور مستقل به رسمیت نمیشناسد و دو کشور روابط دیپلماتیک با یکدیگر ندارند و هیچ پرواز مستقیمی هم رسما بین دو کشور انجام نمیشود.
به گزارش خبرگزاری رویترز، نخست وزیر اسرائیل در سخنانی در مراسم استقبال از پرزیدنت ترامپ گفت امیدوارم نخستین سفر شما به منطقه به تحولی تاریخی در مسیر آشتی و صلح منجر شود.
دونالد ترامپ هم با بیان این که با سفر به عربستان امید تازهای در راه صلح در خاور میانه پیدا کرده است، گفت «فرصتی کم نظیر» برای آوردن ثبات و امنیت و آرامش به منطقه در اختیار داریم.
روابط آمریکا و همپیمان کلیدی خود در خاور میانه، در چند سال اخیر به دلیل اختلاف نظر بر سر برخی مسائل عمده بین المللی، مانند برنامه هستهای ایران، رو به سردی گذاشت.
به دنبال پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آبان ماه گذشته، امید نخست وزیر اسرائیل برای احیای روابط گرم دو کشور و بازگشت به وضعیت پیشین افزایش یافت.
در همین حال، امیدها برای از سرگیری گفتوگوهای صلح بین اسرائیل و فلسطینی ها و رسیدن به یک توافق بلندمدت هم با روی کار آمدن دولت پرزیدنت ترامپ افزایش یافته است.
دونالد ترامپ همچنین قرار است با محمود عباس رئیس تشکیلات خودگران فلسطینی در بیت لحم در کرانه باختری دیدار کند و بنابر اعلام کاخ سفید، از او بخواهد «گامهایی سازنده» در مسیر صلح بر دارد.
پرزیدنت ترامپ در دیداری که در ماه مارس در کاخ سفید با او داشت، گفت رسیدن به صلح در خاور میانه شاید آنقدر که برخی فکر میکنند دشوار نباشد.
رئیس جمهوری و بانوی اول آمریکا، برای انجام یک سفر هشت روزه به خاور میانه و اروپا، عصر جمعه ایالات متحده را به مقصد ریاض پایتخت عربستان سعودی ترک کردند.