لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۳۴

رویترز: آمریکا و اسرائیل خواهان توافق امنیتی با اعراب برای مقابله با ایران هستند


به نمایش گذاشتن یک موشک در تهران. آرشیو
به نمایش گذاشتن یک موشک در تهران. آرشیو

خبرگزاری رویترز به نقل از چهار منبع مطلع گزارش داده که ایالات متحده و اسرائیل در حال زمینه‌سازی برای دستیابی به یک توافق امنیتی با دولت‌های عرب به منظور هماهنگ کردن سامانه‌های پدافند هوایی‌ این کشورها جهت مقابله با حملات پهپادی و موشکی ایران هستند.

به نوشته رویترز، این ایده که از فناوری اسرائیل بهره می‌گیرد، می‌تواند با سفر جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، به اسرائیل، سرزمین‌های فلسطینی، و عربستان سعودی از ١٣ تا ۱۶ ژوئیه به سرعت عملی شود.

این منابع افزوده‌اند که گفت‌وگوها هنوز در مراحل اولیه هستند و چند کشور عرب مخالف برقراری رابطه با اسرائیل، هنوز با این طرح موافق نیستند.

این در حالی است که بنی گانتز، وزیر دفاع اسرائیل، ماه گذشته گفته بود ائتلاف پدافند هوایی مورد حمایت آمریکا «عملیاتی» است و چندین حمله ایران را خنثی کرده و با سفر بایدن تقویت خواهد شد.

یک مقام اسرائیلی نیز که نخواسته نامش فاش شود، به رویترز گفته کشورهای شریک به جای استفاده از امکانات فیزیکی یکسان، سامانه‌های پدافند هوایی خود را از طریق ارتباطات الکترونیکی از راه دور هماهنگ می‌کنند.

سه تن از چهار منبع مذکور گفته‌اند بر اساس این توافق شبکه‌ای از رادارها، ردیاب‌ها، و رهگیرها میان عربستان سعودی، عمان، کویت، بحرین، قطر، امارات متحده عربی، عراق، اردن، و مصر با بهره‌گیری از فناوری اسرائیل و پایگاه‌های نظامی آمریکا ایجاد خواهد شد.

منزوی کردن جمهوری اسلامی ایران

این طرح دفاعی به کشورهای مشارکت‌کننده از جمله عربستان سعودی، اسرائیل، و امارات متحده عربی اجازه می‌دهد تهدیدهای هوایی را پیش از ورود به قلمرو سرزمینی‌شان شناسایی و منهدم کنند.

به گفته یکی از منابع رویترز، مقامات اسرائیلی برای نخستین بار در جریان یک نشست ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا، سنتکام با حضور مقامات نظامی عربستان سعودی، قطر، امارات، و مصر در شرم‌الشیخ در ماه مارس این ایده را مطرح کردند.

واشنگتن امیدوار است همکاری گسترده‌تر موجب ادغام هرچه بیشتر اسرائیل در منطقه و انزوای روزافزون ایران شود.

جمهوری اسلامی پیشتر فعالیت‌های مشترک نظامی اسرائیل و برخی کشورهای عرب خلیج فارس را «از سر ناامیدی» دانسته است.

مقاومت برخی از کشورهای عرب

اما تلاش ایالات متحده جهت افزایش همکاری منطقه‌ای علیه ایران با مقاومت‌هایی از سوی برخی کشورهای عرب از جمله عراق، قطر، و کویت مواجه شده است.

به نوشته رویترز عراق به عنوان یک کشور با اکثریت عرب، تحت نفوذ عمیق شبه‌نظامیان و سیاستمداران شیعه وابسته به ایران است که قطعا مخالف پیوستن این کشور به هر پیمان نظامی و امنیتی مشترک خواهند بود.

پارلمان عراق نیز در ماه مه قانونی را از تصویب گذراند که عادی‌سازی روابط با اسرائیل را جرم‌انگاری تلقی کرده است.

عربستان و امارات نیز جهت حفظ روابط شکننده خود با جمهوری اسلامی، با احتیاط عمل می‌کنند.

دولت امارات اعلام کرده عضو هیچ پیمان نظامی منطقه‌ای علیه هیچ کشور خاصی نمی‌شود و اطلاعی از برگزاری هیچگونه مذاکرات رسمی ندارد. عربستان، کویت، عمان، بحرین، مصر، و اردن نیز از پاسخ به پرسش خبرگزاری رویترز در این زمینه خودداری کرده‌اند.

XS
SM
MD
LG