باراک اوباما رئیس جمهوری ایالات متحده و بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل روز چهارشنبه با یکدیگر دیدار کردند و با اظهاراتی مؤدبانه اما قاطع، درباره مسائل بحثانگیر خاورمیانه در کاخ سفید به گفتگو نشستند. از زمان جنگ اسرائیل با حماس در نوار غزه، این نخستین ملاقات آنها بود.
آقای اوباما گفت اسرائیل و فلسطینیها باید برای تغییر وضع موجود و حل مسائلی که به ۵۰ روز جنگ در ژوئیه و اوت منجر شد راههایی پیدا کنند، تا آن که هم شهروندان اسرائیل در خانهها و مدارس خود ایمن باشند و هم کودکان فلسطینی کشته نشوند.
آقای نتانیاهو، از رئیس جمهوری آمریکا بابت حمایت قاطع از اسرائیل در جریان مناقشه قدردانی کرد، اما گفت امکان دستیابی ایران به تسلیحات اتمی حتی مهمتر است. وی مشخصا به آقای اوباما گفت او امیدوار است آمریکا تحریمهای اقتصادی جاری علیه تهران را لغو نکند.
این دیدار در کاخ سفید، چند روز پس از آن صورت گرفت که نتانیاهو در نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد گفت ایران سعی دارد جهان را به لغو تحریمهای اقتصادی فریب دهد، در همین حال اجازه یابد دستیابی به تسلیحات اتمی را دنبال کند.
رهبر اسرائیل همچنین هشدار داد یک ایران دارای تسلیحات اتمی، از پیکارجویان گروه موسوم به دولت اسلامی (داعش سابق) خطرناکتر خواهد بود.
ایران از دیرباز تاکید داشته که برنامه هستهای آن کشور صلحجویانه است، و سخنرانی امسال آقای نتانیاهو در مجمع عمومی سازمان ملل متحد را ادامه سیاست «خراب کردن و برهم زدن» مذاکرات هستهای با قدرتهای جهانی خواند.
نخست وزیر اسرائیل از دیرباز به آمریکا و جامعه بینالمللی هشدار داده که ایران به سوی ساختن سلاح اتمی پیش میرود و از گفتگوهای دیپلماتیک تنها به عنوان یک تاکتیک تاخیری برای خریدن زمان در راستای اهداف خود استفاده میکند.
آقای نتانیاهو برای حضور در نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک به واشنگتن آمده است و روز دوشنبه، در پنجمین روز آن نشست، به ایراد سخنرانی پرداخت و در آنجا نیز تهدید ناشی از یک ایران هستهای را بزرگتر از تهدید پیکارجویان افراطی گروه موسوم به «دولت اسلامی» دانست.
او همچنین به شدت به گروه فلسطینی حماس حمله کرد و آن را متهم کرد با استفاده از غیرنظامیان به عنوان سپرهای انسانی، در جیان جنگ ۵۰ روزه غزه – که اوایل شهریور ماه با اجرای یک آتشبس نامحدود پایان گرفت – مرتکب جنایات جنگی شد.
اسرائیل به صدها حمله هوایی علیه آنچه آن را هدفهای مرتبط با حماس در نوار غزه مینامید، دست زد که بنا بر آمار ارائه شده توسط سازمان ملل متحد منجر به کشته شدن بیس از ۲۱۰۰ فلسطینی شد، که بیشتر آنها غیرنظامی بودند. بیش از ۷۰ اسرائیلی که بیشتر آنها سربازان ارتش آن کشور بودند نیز کشته شدند.