ستاد فرماندهی نیروی هوایی ایالات متحده روز دوشنبه در بیانیهای اعلام کرد رزمایش مشترک چهار روزه خود را با اسرائیل برای تبادل «دانش و تجربیات» دو کشور در زمینه «تاکتیکها و تکنیکها» آغاز کرده است.
این فرماندهی در بیانیه خود نوشته است: «شرکت کنندگان این فرصت را خواهند داشت تا دانش و تجربیات خود را در زمینه تاکتیکها، تکنیکها و رویهها تبادل کنند و اثربخشی عملیاتی خود را بیشتر افزایش دهند. این امر درک عمیقتری از قابلیتها و روشهای عملیاتی یکدیگر را تقویت میکند و هماهنگی کارآمدتر و مؤثرتری را در عملیات مشترک آینده ممکن میسازد.»
این بیانیه رزمایش مشترک را نه تنها در راستای تقویت پیوند بین ایالات متحده و اسرائیل بلکه تعهد به همکاری در تلاش برای امنیت منطقه میخواند.
در همین حال، نشریه اسرائیلی «جروزالم پست» در گزارشی در تشریح رزمایش مشترک ارتش ابالات متحده و اسرائیل نوشت اگرچه در بیانیه ارتش اسرائیل در باره این رزمایش به طور مشخص به نام ایران اشاره نشده است، اما به موقعیتهایی اشاره شده است که امکان درگیری «از راه دور» در آنها وجود دارد.
به نوشته این نشریه، در بیانیه ارتش اسرائیل به طور مشخص نامی از جمهوری اسلامی ذکر نشده است، اما به آموزش برای موقعیتهایی اشاره شده است که در آنها درگیری «از راه دور» وجود دارد. جروزالم پست «از راه دور» را عبارت رمزی که اغلب برای ایران استفاده میشود، خوانده است.
جروزالم پست همچنین با اشاره به عملیات سوختگیری مجدد هواپیماهای کیسی-۴۶ در آسمان میگوید که سوختگیری در هوا برای حمله ارتش اسرائیل به غزه، کرانه باختری، لبنان یا سوریه ضروری نیست، اما برای هرگونه حمله احتمالی به تهران لازم است.
این نشریه در ادامه گفت که وزارت دفاع اسرائیل در بیانیه خود رزمایش مشترک فعلی را با رزمایش «درخت بلوط» در ژانویه مرتبط میکند، که به وضوح پیامی به آیتاللهها بود که در صورت درگیری یا عبور از خط قرمز در برنامه هستهای خود ، آمریکا و اسرائیل به طور مشترک چه قدرت تهاجمی میتوانند داشته باشند.
هفته گذشته، الکسوس گرینکوویچ، فرمانده ستاد مرکزی نیروی هوایی ایالات متحده،. به جروزالم پست گفت که شرکت در چنین رزمایشهای مشترک پیامی روشن به ایران است که با وجود عقبنشینی نیروها در مناطق مختلف، ایالات متحده همچنان میتواند نیروی قابل توجهی را در خاورمیانه به کار گیرد.
اسرائیل قرار است در سال ۲۰۲۵، چهار فروند هواپیمای کیسی-۴۶ را زودتر از تاریخ تحویل اولیه در سال ۲۹۲۶ از ایالات متحده تحویل بگیرد.