لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۱:۲۶

فرمانده آمریکایی در عراق ایران را در سرنگونی یک هلیکوپتر آمریکا مقصر دانست


نیروهای عملیات ویژه در عراق
نیروهای عملیات ویژه در عراق

نشریه «دیفنس وان» می نویسد ادعای ایران که می گوید آمریکا نیروهای دولت خودخوانده اسلامی یا داعش را مسلح می کند، دست کم به یک مورد تیراندازی نیروهای ائتلاف ضد داعش به یک هلیکوپتر آمریکایی و سقوط آن منجر شده است.

به گفته یکی از رهبران اصلی نیروهای عملیات ویژه آمریکا در عراق، قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس و مهم ترین رهبر نظامی ایران، که در عملیات ایران در عراق و یمن نفوذ زیادی دارد، اعتقاد دارد که آمریکا داعش را به سلاح تجهیز می کند.

به نوشته دیفنس وان، ژنرال کورت کریتسر، معاون فرماندهی ستاد مرکزی عملیات ویژه آمریکا در منطقه، روز سه شنبه به هنگام سخنرانی در کنفرانسی که توسط «انجمن صنایع نظامی ملی» در تامپای فلوریدا برگزار شده بود، گفت: «بر اساس گزارش‌های اطلاعاتی که دریافت کرده ایم، اعضای ائتلاف ضد داعش به هلیکوپترهای ما تیراندازی کرده اند زیرا تصور می کردند که ما از داعش حمایت می کنیم.»

او در ادامه سخنان خود گفت: «یک مورد سقوط هم روی داده است؛ که در این مورد خاص ما گزارش های اطلاعاتی داشته‌ایم.» با این حال او به زمان این رویداد اشاره ای نکرد.

پاییز سال گذشته، رسانه های دولتی جمهوری اسلامی ایران به انتشار گزارش هایی درباره حمایت آمریکا از داعش دست زدند. یکی از منابع این گزارش ها ویدیویی بود که گروه داعش منتشر کرده بود. این ویدیو که در ماه اکتبر منتشر شد، افراد داعش را در حال زیر و رو کردن یک مخزن آمریکایی تجهیزات سبک نظامی مانند نارنجک و سلاح های دیگر نشان می داد. در همان ماه اکتبر، پنتاگون خبر داد که محموله تسلیحاتی‌ای که توسط نیروی هوایی آمریکا برای کردها فرو ریخته، به دست داعش افتاده است.

به گفته کریتسر، تصور این که آمریکا داعش را مسلح می کند، شایعه ای است که در میان عموم مردم رواج دارد. اما به این شایعه به ویژه در رسانه های دولتی ایران دامن زده می‌شود و دامنه افرادی که به این امر نادرست اعتقاد دارند بالاترین مقام های ایران را نیز دربر می گیرد.

«رهبر نیروی قدس ایران اعتقاد راسخ دارد که ما به داعش سلاح می رسانیم. او با کلمات بازی نمی‌کند. اعتقاد خود را درعمل ثابت کرده است.»

تقویت و حفظ این تصور که آمریکا دشمن خود را مسلح می کند دو دلیل دارد. اول آن که کار کردن آمریکا با شریکان خود را، به ویژه با شبه نظامیان شیعی که تحت نفوذ کامل ایران هستند، دشوار می کند.

ژنرال کریتسر افزود: «با رواج چنین داستان هایی، شرایط برای وقوع وقایع ناگوار آماده می‌شود. »

در حالی که فرماندهان عملیات ویژه در اردوگاه های آموزشی اقدام های تعاملی خود را در زمینه آموزش و تربیت نیروها برای جنگ با داعش توسعه می دهند، این مسئله می تواند تاثیری ناگوار بر این اقدام ها بگذارد.

«نگهبانانی که بر دروازه این اردوگاه ها نگهبانی می دهند از چند تن از فرماندهان ما پرسیده اند: چرا این کار را می کنید؟»

دلیل دوم نگرانی آمریکا از تقویت این شایعه به عواقب آتی آن در سراسر منطقه برمی‌گردد. ناظران مسائل ایران به سلیمانی به عنوان رئیس جمهوری آینده ایران ( در انتخابات سال ۲۰۱۷) می نگرند.

رضا حقیقت نژاد در ایران وایر می نویسد: «در طول یک سال گذشته، قاسم سلیمانی در میدان های عملیات نظامی ایران در سوریه و عراق حضوری موثر داشته است. این حضور سبب شده است او به عنوان یک چهره خبرساز در صدر اخبار رسانه ها باقی بماند. چنین تداومی باعث شده در حالی که او در اغلب نظرسنجی های معطوف به انتخاب چهره سال یا چهره خبرساز سال در سال ۹۲، در ردیف اول تا دهم حضور نداشت، امسال در ردیف اول یا دوم، همپای حسن روحانی و محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، جا خوش کند.»

این مقاله می افزاید: «قرار دادن الگوی شخصیتی او به عنوان رئیس جمهور مطلوب ایران، میل او به رئیس جمهور سازی و انگیزه اش برای ایفای نقش در قالب یک شخصیت غیرنظامی، انگاره ها یا باورهایی نیستند که محصول طراحی اتاق فکرهای غرب با اپوزیسیون جمهوری اسلامی باشند، رسانه ها و شخصیت های نزدیک به تندروها در ایران و شخص فرمانده سپاه قدس به این باورها دامن زده اند یا آن را ترویج کرده اند.»

به نوشته رضا حقیقت نژاد، سلیمانی اکنون نقش بسیار مهمی برعهده دارد. او عصاره همه آن چیزی است که بسیاری معتقدند ایران به آن نیاز دارد: رهبریِ قوی، وفاداری راسخ به نظام و رهبری، و گسترش هرچه بیشتر اسلام شیعی. «نوع پوشش سفرهای استانی قاسم سلیمانی، تاکید بر محبوبیت ملی او، برجسته سازی وجوه اخلاقی و اجتماعی این فرمانده نظامی و انتشار گسترده تصاویر خندان، شجاعانه، پیشگام و در مجموع محبوبیت زا، یک دستور کار ثابت رسانه های اصولگرا در یک سال گذشته بوده است» و به عنوان مثال نوشته یکی از این رسانه ها را می آورد که او را چنین معرفی کرده است: «...با ظرفیت، توان‌مند، مدیر، مودب و با اخلاق، شخصت مقتدری در برابر بیگانه و تسلیم در برابر قانون. کسی که حدود و حریم خود را می شناسد و هر چه در دنیا مشهورتر و معروف‌تر شود، بر تواضعش در برابر نظام و انقلاب و رهبری آن افزوده می شود.»

به نوشته دیفنس وان، رویدادهای آینده در یمن، عراق و نقاط دیگر می تواند پایه های فکری این مرد- و میلیون ها تن از هم وطنانش را- که معتقدند آمریکا و داعش دست دردست هم دارند ، تغییر دهد.

کریتسر می گوید: «حریفان ما در قلمرو اقدام های اطلاعاتی همواره از ما جلوترند.»

در سالنی مالامال از دلالان تسلیحاتی که قصد داشتند پیش رفته و پیچیده ترین قطعه های تجهیزاتی و تسلیحاتی نظامی خود را به چشم خریداران نظامی آمریکا بکشند، نیازها و توقع‌های کریتسر بسیار ساده به نظر می رسید: او خواستار تجهیزات بهتر برای ردیابی بمب های انفجاری و نیز وسایلی برای پیگیری و خنثی کردن تبلیغات و شایعات داعش بود، پیش از آن که نفرات بیشتری کشته شود.

«ما به راه حل هایی نیاز داریم که به ما امکان دهد در میدان نبرد ایدئولوژیک به نحوی موثرتر مبارزه کنیم. .. سوال من از شما این است که چگونه می توانیم در مقابله با پیام های داعش و گروه های شبه نظامی دیگر به نحو مؤثری از فن آوری استفاده کنیم.»

XS
SM
MD
LG