لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ایران ۱۹:۰۲

ژنرال دمپسی: عراق رسماً خواستار حمله هوایی آمریکا شد


ژنرال مارتین دمپسی، رئیس ستاد مشترک ارتش ایالات متحده آمریکا
ژنرال مارتین دمپسی، رئیس ستاد مشترک ارتش ایالات متحده آمریکا
رئیس ستاد مشترک ارتش ایالات متحده روز چهارشنبه اعلام کرد دولت عراق برای کمک به جنگ با پیکارجویان سنی «دولت اسلامی عراق و شام» که بر شهرهای عمده شمالی آن کشور مسلط شده‌اند، بطور رسمی خواستار انجام حملات هوایی آمریکا شده است.

به گزارش خبرگزاری رویترز ژنرال مارتین دمپسی خبر درخواست رسمی عراق را در یک کمیته فرعی سنا مطرح کرد، اما توضیح نداد دقیقاً چه زمانی این درخواست مطرح شده است.

وی در پاسخ به به این پرسش که آیا ایالات متحده باید به این درخواست پاسخ مثبت دهد یا خیر، گفت «منافع ملی ما ایجاب می‌کند که هر کجا که داعش را دیدیم، با آنها برخورد کنیم.»

لیندسی گراهام، سناتور جمهوریخواه نیز روز چهارشنبه گفت به اعتقاد او اجابت چنین درخواستی به نفع امنیت ملی آمریکا خواهد بود.

اظهارات آقای دمپسی در حالی مطرح می شود که روز چهارشنبه درگیری بین پیکارجویان سنی‌مذهب گروه افراطی داعش و نیروهای امنیتی عراق در پالایشگاه بیجی، واقع در میانه راه ارتباطی بغداد و موصل، شدت گرفت.

پیشروی داعش در مناطق شمالی عراق از هفته گذشته با حمله به شهر موصل آغاز شد و به شهرهای دیگر همچون تکریت، زادگاه صدام حسین، کروک، بعقوبه و دیگر مناطق گسترش یافت. بنابر گزارش‌ها، این گروه در حال حاضر شهرهای موصل و تکریت در تسلط خود دارد.

باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا، با حمله فوری هوایی به گروه سنی افراطی دولت اسلامی عراق و شام، داعش، مخالفت کرده است. به گزارش روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال، آقای اوباما در عوض تصمیم گرفته است که استراتژی اش کمک اطلاعاتی به ارتش عراق، پرداختن به مشکل چند دستگی سیاسی در عراق و جلب حمایت متحدان آمریکا در منطقه باشد.

وال استریت ژورنال می گوید باراک اوباما روز چهارشنبه در کاخ سفید با رهبران دموکرات و جمهوری خواه مجلس نمایندگان و مجلس سنا تشکیل جلسه می دهد و آنها را در مورد آنچه که مقامات «رویکرد جامع جدید» او می خوانند، آگاه می کند.

به گزارش این روزنامه یکی از دلایلی که رئیس جمهوری آمریکا در حال حاضر با حمله هوایی مخالف است، نبود اطلاعات کافی نزد مسوولان نظامی آمریکا در مورد اهدافی است که بمباران آنها بتواند تغییر تعیین کننده در درگیری های عراق ایجاد کند.

هوشیار زیباری وزیر امور خارجه عراق در مصاحبهای با بخش کردی صدای آمریکا، شورش اخیر در آن کشور را بزرگترین تهدید برای دولت عراق نامید و گفت تروریسم نه فقط تهدیدی برای عراق و همسایگان آن، بلکه برای آمریکا نیز است.

وی با بیان این که کمک به عراق بهترین گزینه برای آمریکاست، گفت اکثر رهبران سیاسی ترجیح میدهند به جای ایران از آمریکا کمک بگیرند.

مقامات آمریکا می گویند که استراتژی آنها همچنین کمک می کند که به مسائل بنیادی که به قیام سنی ها و سقوط قوای ارتشی منجر شد، پرداخته شود.

یک مقام ارشد کابینه اوباما گفت آنچه رئیس جمهوری روی آن مترکز شده، یک استراتژی جامع است، و نه فقط یک واکنش سریع نظامی.

او گفت در حالی که که ممکن است به طور بالقوه یک مولفه نظامی هم در استراتژی باراک اوباما وجود داشته باشد، اما این استراتژی شامل تلاش های بسیار گسترده تری است.

یک مقام ارشد دیگر نیز گفت رئیس جمهوری آمریکا ممکن است در نهایت دستور حملات هوایی را صادر نکند.

وال استریت ژورنال در بخش دیگری از گزارش خود به نقل مقامات آمریکایی می نویسد اگر نوری المالکی از برداشتن گام هایی برای تشکیل یک دولتی که گروه های بیشتری را دربر بگیرد طفره رود، ممکن است آمریکا تصمیم بگیرد که اصلا هیچ کمک نظامی به عراق نکند.

مسوولان آمریکایی، نوری المالکی، نخست وزیر عراق را به خاطر افزایش اختلافات فرقه ای در دولت عراق سرزنش می کنند که برای شورشیان، گشایشی ایجاد کرده است.

چاک هیگل وزیر دفاع ایالات متحده گفت فقط پیکارجویان مسئول این وضع نیستند، بلکه دولت عراق نیز به دلیل ناتوانی در برقراری رابطه‌ای کاری در میان گروه‌های گوناگون در رهبری کشور، مسئول است.

نوری المالکی نخست وزیر عراق در پیامی تلویزیونی شکست‌های قبلی نیروهای امنیتی به دست پیاکارجویان داعش را یک عقب‌نشینی خواند و گفت نیروهای امنیتی آن کشور به تروریسم حمله خواهند کرد.

دولت آقای مالکی گفته است که اقدامات سخت معمولا برای مبارزه با تهدیدهای تروریست ها لازم است.

حضور آقای مالکی در دولت همچنین تلاش های کاخ سفید را برای جلب حمایت کشورهای منطقه از اقدامات آمریکا در عراق پیچیده کرده است. برخی از مسوولان عربی می گویند که ادامه حمایت واشنگتن از آقای مالکی مشکل ساز است.

در رویدادی دیگر، وزارت امور خارجه هند روز چهارشنبه علام کرد ۴۰ کارگر هندی در موصل ربوده شدهاند. یکی از سخنگویان وزارت خارجه هند گفت آن کشور هنوز درخواستی از جانب ربایندگان دریافت نکرده و نمیداند آنها کجا هستند.

او همچنین گفت
۴۶ پرستار هندی در تکریت، که در کنترل پیکارجویان قرار دارد، سرگردان شده اند.
XS
SM
MD
LG