لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۸ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۵:۰۰

نبرد موصل؛ ریسک محاسبه شده دولت اوباما در عراق


آمریکا و عراق نبرد سرنوشت سازی را برای آزادسازی شهر موصل از کنترل گروه داعش را آغاز کرده اند؛ بدون در نظر گرفتن این نکته که این منطقه پرتلاطم، پس از نابودی داعش، به چه شکلی اداره خواهد شد.

خبرگزاری رویترز در گزارشی تحلیلی، با اشاره به این نکته، به نقل از مقام های آمریکایی نوشت که آنها به ریسک ها و خلاءهای نقشه آزادسازی موصل اشاره کرده اند؛ از جمله این که شکست داعش در موصل می تواند راه را برای درگیری های فرقه ای بر سر تصرف قلمرو از دست رفته آن گروه هموار کند.

به گفته این مقام ها که رویترز هویت آنها را فاش نکرده است، با این حال راه جایگزین دیگری در مقابل عملکرد خصمانه داعش نیست.

مقامات عراقی و غربی می گویند باید برای طرح اداره شهر موصل و کمک به صدها هزار غیرنظامی برنامه درنظر گرفت.

آنان می گویند این مسائل را که در ثبات آینده عراق نقش اساسی دارد نباید به بعد موکول کرد. به گفته رویترز در شمال عراق جنگ بر سر شهر دوپاره شده کرکوک و مرزهای مورد مناقشه با کردها مسئله خواهد بود.

در موصل معلوم نیست که قدرت چگونه بین اعراب سنی، کردها و اقلیت ترکمن، مسیحی و یزیدی تقسیم خواهد شد.

ایالات متحده در سال های اخیر بارها بر این تاکید کرده که آنچه پس از جنگ انجام می شود، می تواند از خود جنگ مشکل آفرین تر باشد.

آمریکا در سال ۲۰۰۳ بدون داشتن طرحی مشخص برای پس از عملیات نظامی، به عراق حمله کرد. این حمله به آشوبی دامن زد که هنوز بعد از ۱۳ سال ادامه یافته است.

تصمیم به حمایت از حیدر العبادی نخست وزیر عراق در حمله به موصل، از سوی بخش بزرگی از دولت اوباما حمایت می شود.

اما برخی مقامات امنیتی و نظامی آمریکا درباره آن تردید نشان داده اند و برخی نگران کابوسی سیاسی و درگیری احتمالی پس از جنگ میان کردها، شیعیان و سنی ها بر سر شهری هستند که هر یک در آزادی آن نقش داشته اند.

* برگردان فارسی این مقاله تنها به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آن الزاماً بازتاب دیدگاه صدای آمریکا نیست.

http://gdb.voanews.com/504DC5E1-F75B-4FFC-B4D1-9C2ABE3A6DD5.gif

XS
SM
MD
LG