لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ ایران ۲۲:۰۶

نشستی درباره جنبش زنان ایران در واشنگتن: "زنان می خواهند مطالبات خود را آزادانه بگویند"


در این نشست مسیح علینژاد، نینا انصاری و لورا سکور سخنرانی کردند.
در این نشست مسیح علینژاد، نینا انصاری و لورا سکور سخنرانی کردند.

جنبش زنان در ایران و تاثیری که فعالان آن به خصوص از طریق رسانه های اجتماعی بر جامعه مدنی ایران گذاشته اند، موضوع اصلی بحث و اظهار نظر در جلسه ای بود که روز چهارشنبه ۱۵ اردیبهشت در واشنگتن به ابتکار اندیشکده "کارنگی برای صلح بین المللی" برگزار شد.

میهمانان این نشست، که عموما از رونامه نگاران، نویسندگان و فعالان حقوق زنان بودند، ضمن تاکید بر تلاشهای بی وقفه زنان ایرانی برای احقاق حقوق خود، راه های رسیدن به موفقیت هایی بیشتر در این زمینه را مطرح کردند.

یکی از نکاتی که در این نشست مورد توجه قرار گرفت، گسترش استفاده از شبکه های اجتماعی در ایران به ویژه در میان زنان بود.

سخنرانان، این شبکه ها را ابزاری مهم برای بیان مطالبات جامعه زنان ایران دانستند.

نینا انصاری، نویسنده و تاریخدان در این نشست گفت: "شبکه های اجتماعی تاثیر زیادی بر جنبش زنان دارد. ارتباطات زنان به ویژه دختران جوان از این طریق صورت می گیرد. برای زنان ایرانی که می خواهند از انزوا خارج شوند، این مساله مهم است."

مسیح علینژاد، روزنامه نگار و فعال حقوق زنان دیگر سخنران این نشست بود که از تلاشهای حکومت ایران برای بستن این فضا و نشان دادن چهره مورد پسند حاکمان از زنان در رسانه های حکومتی سخن گفت.

خانم علینژاد گفت: "در تلویزیون دولتی ایران نمی توانید چهره واقعی زنان ایران را ببینید. اما در فضای مجازی آنها را می بینید. زنان در ایران می خواهند هویت خودشان را نشان دهند.

جنبش زنان در ایران، جدا از مطالبات مشخص خود این سال ها بخشی از جنبش فراگیر تر دموکراسی خواهی در ایران بوده است.

حضور گسترده زنان در جنبش های اعتراضی، مثل آنچه در جریان حوادث پس از انتخابات سال ۱۳۸۸ دیده شد، چهره دیگری از زنان ایرانی به تصویر کشید. زنانی که با وجود محدودیت های رسمی و غیر رسمی روز به روز نقش بیشتری در جامعه پیدا می کنند.

لورا سکور، نویسنده آمریکایی که درباره ایران کتاب دارد، نیز در این نشست گفت: "گسترش شهر نشینی بر همه جامعه و از جمله جنبش زنان تاثیر گذاشته است. این مساله مردم را در مقابل حکومت قرار داده است."

از مجموع ۲۸۹ نفری که انتخاب آنها در مجلس دهم تاکنون قطعی شده ۱۷ نفر زن هستند.

نفر آخر خانم مینو خالقی است که بین وزارت کشور و شورای نگهبان بر سر صدور اعتبارنامه او همچنان اختلاف است. این بالاترین شمار حضور زنان دردوره های مختلف مجالس ایران است.

مسیح علینژاد، روزنامه نگار، بعد از این نشست، در گفت و گو با صدای آمریکا گفت: "وقتی آقای احمدی نژاد در قدرت بود، زنانی در مجلس بودند که فقط جنسیت شان زنانه بود و آنها خودشان قوانین ضد زن را حمایت می کردند."

وی با اشاره به اینکه در انتخابات اخیر ایران میزان حضور زنان در مجلس شورای اسلامی رکورد جدیدی ثبت کرد، گفت: "الان اگر معتقد هستند زنان اصلاح طلب وارد مجلس شدند، اجازه بدهند جامعه زنان ایران بدون لکنت و آزادنه دیدگاه و مطالبات خودشان را اعلام کنند."

شرکت کنندگان در این نشست ابراز امیدواری کردند که بالا رفتن شمار زنان در مجلس بتواند به تحقق بخشیدن مطالبات زنان کمک کند.

  • 16x9 Image

    کوروش صحتی

    عمده گزارشهای او در مورد مسائل سیاسی داخلی ایران، حقوق بشر و جنبش های اجتماعی است.

XS
SM
MD
LG