لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۲۰:۲۷

مایک پمپئو، عضو کنگره آمریکا: ظریف درباره درخواست سفر ما برداشت نادرستی دارد


مایک پمپئو، ۵۲ ساله، از یکی از حوزه های کانزاس عضو مجلس نمایندگان آمریکا است.
مایک پمپئو، ۵۲ ساله، از یکی از حوزه های کانزاس عضو مجلس نمایندگان آمریکا است.

یکی از نمایندگان آمریکایی که خواستار سفر به ایران در زمان انتخابات بود، پاسخ منفی ایران و نامه ای که دفتر محمدجواد ظریف منتشر کرده را ناشی از بی اطلاعی وزیر خارجه ایران از وظایف اعضای کنگره آمریکا می داند.

مایک پمپئو ، روز پنجشنبه در گفت و گوی اختصاصی با صدای آمریکا گفت، بیانیه آقای ظریف کاملا در مورد قصد من و همکارانم برای سفر به ایران برداشت نادرستی دارد.

سه ماه پیش، مایک پمپئو نماینده کانزاس، فرانک لی‌بیوند نماینده نیوجرسی و لی زلدین نماینده نیویورک در مجلس نمایندگان آمریکا با حضور در دفتر حفاظت از منافع جمهوری اسلامی ایران در سفارت پاکستان در شهر واشنگتن، اعلام کردند قصد دیدار از ایران در آستانه انتخابات مجلس و نظارت بر اجرای توافق هسته ای دارند.

هرچند مقام های وزارت خارجه ایران ابتدا از بررسی درخواست ویزای آنها خبر دادند، اما در نهایت از صدور ویزا برای آنها خودداری شد و سه روز پیش، دفتر محمدجواد ظریف در نامه ای، دلایل پاسخ رد به درخواست این نمایندگان را داد.

در بخشی از نامه منتشر شده توسط دفتر وزیر خارجه ایران، آمده: "بر خلاف آنچه شما تصور کرده‌اید، وظیفه اعضای کنگره آمریکا دیکته کردن و تحمیل سیاست به دیگر کشورها نمی‌باشد. این امر قطعاً در مورد سیاست‌های مربوط به صدور روادید ایران نیز صادق است. به خاطر داشته باشید که به‌ عنوان اعضای کنگره آمریکا، شما یک قدرت جهانی نیستید."

این پاسخ از سوی سه نماینده کنگره آمریکا "نا امید کننده، تحریف شده و شرم آور" تعبیر شد.

با این حال، نشریه واشنگتن فری بیکن روز سه شنبه به نقل از یکی از سخنگویان وزارت خارجه آمریکا، نوشت که این وزارتخانه درباره رد درخواست روادید سفر این سه قانونگذار آمریکایی از سوی ایران موضع‌ گیری نخواهد کرد.

این مقام وزارت خارجه آمریکا که فری بیکن هویت او را فاش نکرد، با بیان این که "پاسخ (ایران) به دست ما رسید و ما هم آن را به اعضای کنگره ارسال کردیم،" گفت "ما نظر خاصی درباره پاسخ طرف ایرانی به نمایندگان کنگره ندارد."

وی اضافه کرد "همانطور که قبلا گفته‌ایم، با توجه به این که در داخل ایران برای حمایت از هیات کنگره اختیار عملی نداریم، و نیز با توجه به هشدارهای مسافرتی اخیر، نه برنامه ای برای دخالت در این ماجرا داشته‌ایم و نه خواهیم داشت."

روز پنجشنبه، مایک پمپئو در مصاحبه اختصاصی با صدای آمریکا گفت که برخلاف تصور آقای ظریف، این وظیفه نمایندگان کنگره آمریکا است که از اجرای درست توافق، اطمینان حاصل کنند.

وی گفت: "آقای ظریف اشتباه می‌کند؛ هر عضو کنگره وظیفه دارد مطمئن شود این توافق به دقت، و به همان نحوی که برداشت آمریکایی‌ها و ایرانی‌ها از آن است، در حال اجراست؛ و این دلیلی است که ما می‌خواستیم به ایران برویم."

مایک پمپئو: برعکس تصور ظریف، اعضای کنگره باید از اجرای توافق مطمئن شوند

پیش از این محمدجواد ظریف و سناتور تام کاتن جمهوریخواه جدال کلامی در توئیتر داشتند و در یکی از آنها ظریف از اشراف خود بر قوانین آمریکا گفته بود.

با این حال، مایک پمپئو که نماینده یکی از حوزه های کانزاس است، تاکید دارد ظریف در بعضی حوزه ها اطلاع دقیقی از قوانین آمریکا ندارد.

وی افزود: "این اظهارنظر عجیبی است که گفته شود نمایندگان کنگره از حق نظارت بر اجرای برجام برخوردار نیستند. می توانم به شما اطمینان بدهم که (مردم در) حوزه انتخابیه من، کانزاس، این وظیفه را به دوش من گذاشته اند که این کار را انجام دهم."

بعد از انتشار نامه وزارت خارجه ایران، روز چهارشنبه، نشریه ویکلی استاندارد پاسخ های مایک پمپئو نماینده کانزاس، فرانک لی‌بیوند نماینده نیوجرسی و لی زلدین نماینده نیویورک در مجلس نمایندگان آمریکا را منتشر کرد.

مایک پمپئو ، نماینده کانزاس در مجلس نمایندگان آمریکا روز سه شنبه درباره پاسخ ایران نوشت، "این نامه پاسخی به درخواست ما نبود بلکه تلاشی است از سوی آیت‌الله‌ها برای منحرف کردن اذهان از برخی برنامه‌های تبلیغاتی آنها است." وی بار دیگر تاکید کرد که ایران باید به او و همکارانش برای بازدید از ایران ویزا بدهد.

اما لی‌بیوندو نماینده نیوجرسی در انتقادی تند گفت از توضیح دولت ایران ناامید شده اما شگفت‌زده نشده است.

لی زلدین، یکی از نمایندگان نیویورک هم نامه در واکنش به توضیح وزارت خارجه ایران نوشت، این نامه را کلکی شرم آور از سوی ایران نامید و نوشت: این نامه بی امضای دفتر وزیرخارجه ایران، جواد ظریف در واقع یک تف به صورت جهان تشنه آزادی است.

در حالی وزارت خارجه ایران درخواست سه نماینده مجلس نمایندگان آمریکا را رد کرده است که در ماه های اخیر حضور مقام های ایرانی در برخی نشست ها در ایالات متحده افزایش یافته است.

از آنجا که مقامات رسمی آمریکایی تاکنون موفقیت چندانی برای سفر به ایران نداشته اند، این سه نماینده کنگره اواخر فروردین ماه در یک نامه دیگر، ضمن تکرار درخواست خود برای سفر به ایران، گفتند چرا ایران چنین حقی را به مقامات آمریکایی نمی دهد.

XS
SM
MD
LG