لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۹ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۱۲

سفر وزیر خارجه آمریکا به چهار کشور اروپایی؛ ایران محور اصلی مذاکرات است


در حالی رکس تیلرسون، وزیر خارجه آمریکا برای سفری چهار روزه راهی اروپا شده که او در توقف‌هایش در لندن، پاریس، داووس در سوییس و ورشو در لهستان درباره سوریه، ایران و کره شمالی با همتایان و مقامات دیگر کشورها مذاکره خواهد کرد.

پیشتر نشریه هیل نوشت: در لندن، وزیر خارجه آمریکا با همتای بریتانیایی اش درباره طیفی از مسائل از سوریه تا کره شمالی گفتگو خواهد کرد.

هدر نائرت، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، گفت در پاریس، تیلرسون با مقام های فرانسوی در باره سوریه، ایران، لبنان، لیبی و کره شمالی بحث و گفتگو خواهد کرد.

وزیر خارجه آمریکا و هیاتی از مقام های بلندپایه آمریکا سپس در داووس در سوییس در «مجمع جهانی اقتصاد» شرکت خواهند کرد.

تیلرسون در پایان سفر اروپایی خود در ورشو با مقام های لهستان همکاری و امنیت منطقه ای را به گفتگو می گذارد.

با توجه به تاکید اخیر تیلرسون بر حضور نامحدود آمریکا در سوریه، انتظار می رود آینده سوریه در کانون سفر اروپایی وزیر خارجه آمریکا قرار داشته باشد.

موضوع ایران و نقش فرانسه

در حالی آقای تیلرسون با وزیر خارجه فرانسه در پاریس دیدار خواهد کرد که «ژان ایو لودریان» قرار است به زودی به تهران سفر کند.

فرانسه اولین کشور از سه متحد اروپایی آمریکا در توافق هسته ای با ایران است با ایالات متحده برای فشار بر ایران جهت توفق برنامه موشکی و نقش این کشور در تنش زدایی در منقطه همراه شد.

روز یکشنبه آقای «لودریان» به فیگارو گفت ما گفت‌وگوهایی را با ایران در مورد مسائل مربوط به برنامه موشک‌های بالیستیک و پرسش‌های مربوط به مسائل منطقه‌ای آغاز کرده‌ایم.

پیش از این نیز برخی رسانه ها از جمله اشپیگل آلمان خبر داده بودند که وزیر خارجه این کشور به نقل از ظریف پذیرش پیشنهاد مذاکره با ایران برای مسائل موشکی را به اطلاع وزیر خارجه آمریکا رسانده بود.

قرار است وزیر خارجه فرانسه روز ۱۴ اسفند برای دیدار با محمدجواد ظریف در تهران دیدار کند. پیشتر قرار بود رئیس جمهوری فرانسه نیز به ایران سفر کند که این سفر به تعویق افتاد و امانوئل ماکرون گفته زمانی به تهران سفر می کند که آرامش به ایران بازگشته باشد.

ایالات متحده و برخی کشورهای غربی می گویند ایران از طریق آزمایش موشکی برجام را نقض کرده است.

براساس قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت که بعد از توافق هسته ای تصویب شد، ایران از آزمایش موشک های بالستیک با قابلیت حمل کلاهک اتمی منع شده است.

ایران در دو سال اخیر چند آزمایش موشکی داشته و می گوید این آزمایش ها جنبه دفاعی دارد. با این حال، برد موشک های آزمایش شده بیش از ۱۵۰۰ کیلومتر بوده و نمونه هایی از موشک های ساخت ایران در دست گروه هایی چون حوثی های یمن و حزب الله لبنان دیده شده است.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG