لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ایران ۱۷:۰۱

نیکی هیلی: جمهوری اسلامی ایران منشاء مصائب انسانی در خاورمیانه است


نیکی هیلی سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد، اقدامات ایران در کشورهائی مانند سوریه و یمن را سر منشاء مصائب انسانی ناشی از درگیری های نظامی در خاورمیانه خواند.

وی در شورای امنیت سازمان ملل گفت جمهوری اسلامی ایران منبع ِ اقدامات بی ثبات کننده‌ای ست که به تقریباً تمام منطقه خاورمیانه سرایت کرده است.

خانم هیلی از ایران به عنوان مهمترین کشور حامی تروریسم نام برد و برای مثال به ارسال موشک های بالیستیک از جانب تهران برای شورشیان حوثی یمن اشاره کرد؛ اقدامی که به طولانی تر شدن جنگ داخلی در یمن، قطحی فراگیر، و مصائب انسانی بیشمار برای میلیون ها نفر از مردم آن کشور منجر شده است.

خانم هیلی در بخش دیگری از سخنان خود بمباران های هوایی «غوطه شرقی» در حومه دمشق را محکوم کرد. در این بمباران ها که بنا به گزارش ها تنها در سه روز اخیر به کشته شدن بیش از ۲۵۰نفر شامل ۶۵کودک منجر شده و طبعاً بدون حمایت همه جانبه روسیه از رژیم حاکم بر سوریه امکانپذیر نبوده است.

سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد همچنین گفت: روسیه به عنوان یکی از حامیان اسد، باید این رفتار را تغییر دهد. روسیه می تواند بشار اسد را برای دستیابی به صلحی که هم به نفع مردم سوریه است و هم به سود امنیت منطقه تحت فشار بگذارد.

کشتار غوطه شرقی

نهادهای حقوق بشری می گویند در دو روز گذشته بمباران منطقه غوطه شرقی توسط ارتش اسد بیش از ۲۵۰ کشته بر جای گذاشته است.

غوطه شرقی که چهار صد هزار نفر جمعیت دارد، و به دلیل زمین های حاصلخیز اطراف آن زمانی «انبار غله دمشق» خوانده می شد، تنها منطقه در حومه پایتخت سوریه است که مخالفان مسلح هنوز بر آن تسلط دارند، و بخش اعظم آن در کنترل گروهی بنام «تحریر الشام» است.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز روز گذشته خواستار پایان بخشیدن به حملات هوایی به دمشق شد، که به گفته روزنامه بریتانیائی گاردین «جنگ سوریه را به یک قتل عام انسانی با ابعاد فاجعه بار تبدیل کرده است.»

هدر نوئرت، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز سه شنبه گفت: از تمام طرف های درگیر می خواهیم تعهد بدون قید و شرط خود را به عدم افزایش خشونت نشان دهند. روسیه باید به حمایت از رژیم اسد و متحدان آن پایان دهد. آنها مسئول حملات به غوطه شرقی، اوضاع هولناک آن، و تلفات وحشتناک ناشی از آن هستند.

ادامه تنش در عفرین

در خبر دیگری، تعدادی از شبه نظامیان حامی دولت سوریه که رسانه های دولتی آن کشور از آن با عنوان «قوای میهنی» یاد می کنند، از روز گذشته وارد منطقه عفرین شده اند، ناحیه ای در شمال غربی سوریه که از ۳۲ روز پیش صحنه عملیات تهاجمی ترکیه و حامیان سوری آن است.

شهر عفرین که چهل هزار نفر جمعیت دارد، هنوز در کنترل «یگان های مدافع خلق» کرد است، و آنکارا نیز که این گروه را یک گروه تروریستی می داند، با هدف جلوگیری از قدرت گیری آن در شمال سوریه دست به دخالت نظامی در امتداد مرز مشترک با سوریه زده است.

رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه نیز که رهبری تهاجم نظامی کشورش به شمال سوریه را بر عهده دارد، می گوید، با روسیه و ایران برای تحت فشار گذاشتن کردهای سوریه به توافق رسیده است.

آقای اردوغان گفت: در گفتگو با پوتین و روحانی در خصوص این موارد توافق کردیم. متاسفانه این نوع از سازمان های تروریستی در تصمیماتی که می گیرند، برخی مواقع اشتباه می کنند. ما نمی گذاریم این اتفاق بیافتد و برای آنها هم گران تمام خواهد شد.»

به گزارش خبرگزاری رویترز، در شرایطی که علاوه نظامیان ایران و شبه نظامیان حامی تهران، نیروهای روسیه و «مستشاران نظامی آمریکائی» نیز در خاک سوریه حضور دارند، ورود شبه نظامیان حامی دمشق به منطقه عفرین در شمال غربی سوریه و احتمال درگیری های وسیع تر بین ارتش ترکیه با این گروه «عنصر خطرناک و قابل انفجار» دیگری را به جنگ داخلی سوریه وارد کرده است.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG