لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۹:۰۴

غزاله شارمهد به صدای آمریکا: جمهوری اسلامی پدر من را دزدیده و مسئول سلامتی او است


غزاله شارمهد، در کنار پدرش جمشید شارمهد
غزاله شارمهد، در کنار پدرش جمشید شارمهد

غزاله شارمهد در واکنش به پیام‌هایی که خانواده او دریافت می‌کنند، گفت نگران وضعیت و سلامتی پدرش است.

خانم شارمهد روز چهارشنبه ۲۶ مرداد در گفت‌وگویی با بخش فارسی صدای آمریکا گفت: «الان بیش از دو سال می‌گذرد که جمهوری اسلامی پدر من را ربوده و گروگان گرفته است. در طول این مصیبت از راه‌های مختلف سعی کرده‌اند ما را فریب دهند. اول سعی کردند یک برنامه سایبری روی کامپیوترهای ما بگذارند و از راه آن مدارک جعلی درست کرده و در دادگاه‌هایشان از آن استفاده کنند. بعد وکیل تسخیری را به جان ما انداختند که تلاش کرد ۲۵۰ هزار دلار از ما باج بگیرد.»

او همچنین افزود: «از راه آدم‌های مختلف و از مقامات جمهوری اسلامی به ما پیام می‌دهند و ادعای کمک می‌کنند. این‌ها کمک نیست، جان پدرم را به خطر می‌اندازد و ممکن است باعث مرگش شود. به این آدم‌هایی که این کار را می‌‌کنند، من یک پیام دارم: اول این که ما گول شما را نمی‌خوریم، دوم سوءاستفاده از خانواده‌ای که در بدترین شرایط زندگی خود قرار دارند، واقعا کار زشت و کثیفی است و شما باید خجالت بکشید. شما با گروگان‌گیرهای پدر من هیچ فرقی ندارید.»

پیامی هم برای جمهوری اسلامی دارم. شما پدر من را دزدیدید. شما او را در زندان‌های خودتان انداخته‌اید. هر بلایی که سرش بیاید، هر اتفاقی که از زمانی که او را گرفته‌اید آن‌جا بیفتد، شما مسئول آن هستید
غزاله شارمهد، دختر جمشید شارمهد

غزاله شارمهد گفت پیام‌هایی با این محتوا که برای کمک به پدرت باید او را فراری داد دریافت می‌کند. او گفت: «به آن‌هایی که با ما تماس گرفته و طرح‌های عجیب و غریب فرار از زندان را برای خودشان ساخته‌اند، می‌خواهم بگویم نه من نه خانواده‌ام نه پدرم هیچ‌وقت با چنین طرح‌هایی موافقت نمی‌کنیم. ما چنین خانواده‌ای نیستیم و پدر من هم چنین آدمی نیست. پدر من آدم بزدل و ترسویی نیست و هیچ وقت با روش‌های بزدلانه موافقت نمی‌کند. پدر من پس از دو سال شکنجه در دادگاه‌های نمایشی آن‌ها ایستادگی کرده و اتهام‌هایی که با او زده شده را رد کرده، قانونی را نقض نکرده و نمی‌کند حتی همان قانون‌های ناقض جمهوری اسلامی را هم نشکسته است. او بیگناه است، شما هم می‌دانید او بیگناه است و آدم بیگناه فرار نمی‌کند، باید او را آزاد کرد.»

خانم شارمهد در ادامه و با ذکر این که می‌خواهد پیامی مستقیم هم بدهد گفت: «پیامی هم برای جمهوری اسلامی دارم. شما پدر من را دزدیدید. شما او را در زندان‌های خودتان انداخته‌اید. هر بلایی که سرش بیاید، هر اتفاقی که از زمانی که او را گرفته‌اید آن‌جا بیفتد، شما مسئول آن هستید. نمی‌توانید بیایید چند وقت دیگر بگویید برای مثال می‌خواسته فرار کند. پس مجبور شدیم او را بکشیم. این قتل است و ما می‌دانیم این‌ها دروغ است. از وقتی شما او را دزدیدید و آن‌جاست، مسئولیت سلامتی او با شما است و کوچکترین اتفاقی برایش بیفتد، شما باید جوابگو باشید.»

او در توضیح این پیام‌هایی که دریافت می‌کند گفت: «پیام‌هایی که دریافت می‌کنیم از آدم‌های مختلف است. برخی می‌گویند در ایران هستند و بقیه می‌گویند خارج از ایران هستند. به زبان‌های مختلف از جاهای مختلف پیام می‌آید. من نمی‌دانم این آدم‌ها چه کسانی هستند ولی می‌دانم که این آدم‌ها نمی‌خواهند جان ما را نجات دهند و فقط قصد اذیت دارند.»

غزاله شارمهد همچنین گفت: «جمهوری اسلامی در سال اول که اجازه می‌داد پدرم با من تلفنی صحبت کند، برای این نبود که دلش برای پدرم یا من می‌سوزد و می‌خواهد پدرم با دخترش بتواند صحبت کند. کنار پدرم می‌نشستند و به او دستورالعمل می‌دادند که چطور روی کامپیوتر او نرم‌افزار نصب کنیم تا آن‌ها بتوانند از آن طرف دسترسی به کامپیوترهای ما داشته باشند.»

او افزود: «می‌خواستند از این جا نامه بنویسند که پدرم کارهایی کرده و این را ما برای آن‌ها بفرستیم. وقتی دیدند ما حاضر به انجام این کارها نیستیم، رابطه پدرم با خانواده را به طور کامل قطع کردند. الان ۱۲ ماه شده که پدرم نتوانسته به جز دو بار با ما تماس بگیرد. در مدت ۱۲ ماه فقط دوبار آن‌هم برای چند دقیقه توانسته با همسرش صحبت کند. چون حاضر نشدیم با آن‌ها همکاری کنیم و در این فریبکاری به آن‌ها کمک کنیم.»

کاظم غریب‌آبادی، معاون امور بین‌الملل قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران هم در پیامی خواستار آزادی عطار کاشانی و سرهنگ‌پور شد که در آمریکا و در ارتباط با نقض تحریم‌ها، محاکمه و محکوم شده‌اند.

ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران پیشتر گفته بود ما آماده‌ایم برای ایرانی‌هایی که در آمریکا به اتهام نقض تحریم‌ها به زندان افتاده‌اند، تبادل زندانی انجام دهیم.

جمشید شارمهد، شهروند دوتابعیتی ایرانی آلمانی بنا بر برخی گزارش‌ها در سال ۱۳۹۹ در جریان یک سفر، توسط عوامل امنیتی جمهوری اسلامی در دبی ربوده و با انتقال به ایران، زندانی شد و از آن زمان تحت فشارهای شدید در سلول انفرادی به سر می‌برد.

در حال حاضر افرادی چون عماد شرقی، سیامک نمازی و پدرش باقر نمازی (شهروندان ایرانی‌-‌آمریکایی)، مراد طاهباز (شهروند آمریکایی، بریتانیایی، ایرانی) مهران رئوف (شهروند ایرانی‌-‌بریتانیایی) شهاب دلیلی (شهروند ایرانی دارای اقامت دائم آمریکا)، مسعود مصاحب و کامران قادری (شهروندان ایرانی‌-‌اتریشی)، احمدرضا جلالی(پژوهشگر ایرانی-‌سوئدی)، فریبا عادلخواه (شهروند ایرانی-فرانسوی) جمشید شارمهد و ناهید تقوی (شهروندان ایرانی-آلمانی)، بنجامین بریر گردشگر فرانسوی، سسیل کوهلر و ژاک پاری زوج فرانسوی در ایران زندانی هستند.

XS
SM
MD
LG