کريستين ساينس مانيتور زير عنوان "موفقيت ناشی از درس های ۳۰ سال پيش يک شب وحشتناک در ايران" می نويسد حمله اين هفته کماندوهای يک نيروی ويژه در ارتش آمريکا به مخفيگاه اوسامه بن لادن که در غايت به کشته شدن او منجر شد به عنوان يکی ازمهم ترين دستاوردهای عملياتی در تاريخ اين نيرو مورد تحسين قرار گرفته است، که در سيستم فرماندهی عمليات مشترک در نيروهای ارتش آمريکا، جايگاهی بکلی سرّی دارد.
لوئيس باکی بروس، سرهنگ بازنشسته درنيروی مقدماتی موسوم به دلتا می گويد درس هائی که از شکست های قبلی، بخصوص از يک شب وحشتناک در آوريل ۱۹۸۰ در ايران گرفته شده بود، ماموريت حمله به مخفیگاه بن لادن در پاکستان را به يک روز بزرگ در تاريخ اين نيرو مبدل ساخت. به گفته بروس، اين تلاش بی فرجام برای نجات ۵۲ گروگان آمريکائی از ايران در سال ۱۹۸۰ بود که ارتش آمريکا را برای احيای اين نيرو به تفکر واداشت.
شکست ها در غايت به ايجاد فرماندهی مشترک برای عمليات نيروهای ويژه ای منجر شد که هماهنگی بهتر يکی از مهم ترين خصوصيات آن بود و به اين نيرو حياتی تازه داد.
تا آن موقع، کماندوهای نيروی ويژه از بودجه و تجهيزات کافی و مناسبی برخوردار نبودند.
در حقيقت عمليات نجات گروگانهای اسير در ايران با يک رشته اشتباهات و نيز حوادثی پيش بينی نشده شروع شده بود.
نخست يکی از هلی کوپترها به سبب مواجه شدن با طوفان شن زمين گير شد، يک هلی کوپتر ديگر مجبور شد به ناوهواپيمابر بازگردد ،وبه يک هلی کوپتر سوم نيز آسيب هائی وارد شد. عمليات متعاقبا به يک فاجعه منجر شد و آن هنگامی بود که يک هلی کوپتر حامل کماندوها با يک هواپيمای حمل و نقل تصادف کرد و هشت کماندو در انفجار ناِشی از اين تصادف کشته شدند.
پس از آن کاخ سفيد به کميسيونی ماموريت داد فاجعه را بررسی کند که نتيجه آن ايجاد تيمی از خلبانان مخصوص برای اين نيروی ويژه، و فراهم ساختن تجهيزات و منابع لازم برای انجام ماموريت آن است.
درس هائی که از آن شب گرفته شد بدون شک در موفقيت عمليات يکشنبه در پاکستان نقشی اساسی داشت. در حقيت اين عمليات فقط با يک مشکل مواجه شد و آن بروز نقص فنی در يکی ازهلی کوپترها بود که به فرود اجباری آن در محوطه مخفيگاه بن لادن منجر گشت، و چون نمی توانست مجددا به پرواز درآيد کماندوها پيش ازآنکه محوطه را ترک کنند آن را منفجر ساختند تا به دست هيچ دشمنی نيفتد. حال آنکه در عمليات نافرجام نجات گروگانها يک هلی کوپتر در ايران جاماند که بعدا توسط مقامات ايرانی مورد استفاده قرار گرفت.