لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۹ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۰:۰۸

بابی جیندال: توافق وین با فریب دادن اوباما توسط مقام‌های ایران حاصل شد


بابی جیندال: توافق وین با فریب دادن اوباما توسط مقام‌های ایران حاصل شد
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:02:45 0:00

با نزدیک شدن پایان مهلت بررسی توافق هسته‌ای قدرت‌های جهانی با ایران در کنگره آمریکا، نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ ایالات متحده نیز دیدگاه‌های خود را در این باره در چارچوب سیاست خارجی انتخاباتی خود با رای دهندگان در میان می‌گذارند.

نامزدهای جمهوریخواه مخالفت خود را با توافق ۲۳ تیر ماه وین، که دولت باراک اوباما رئیس جمهوری دموکرات آمریکا در چارچوب گروه ۱+۵ با ایران به دست آورد، اعلام کرده‌اند و با "بد" خواندن این توافق، آن را هدف حملات تند خود قرار داده‌اند.

در همین راستا، بابی جندال فرماندار جمهوریخواه ایالت لویزیانا و از داوطلبان نامزدی انتخابات ریاست جمهوری آینده آمریکا – که یک صدا با دیگر داوطلبان جمهوریخواه توافق وین را توافقی "بد" می‌داند – روز پنجشنبه در نشستی در باشگاه ملی خبرنگاران در واشنگتن گفت مقام‌های ایران توانسته‌اند آقای اوباما را فریب دهند.

وی در بخشی از سخنان خود گفت "آنچه ما تحت عنوان توافق داریم، فریب پرزیدنت اوباما توسط مقام‌های ایران و فریب سناتورهای جمهوریخواه توسط پرزیدنت اوباما است. دیکتاتورهای جهان همگی از ضعف تصمیم گیری وی سوء استفاده می کنند. او هدف آسانی برای برادران کاسترو، ایران و پوتین بوده است. تنها کسانی که وی توانسته نسبت به آنها بی اعتنا بماند جمهوریخواهان در کنگره هستند."

مقامات دولت باراک اوباما بارها گفته‌اند که با وضع ساز و کارهای پیچیده نظارتی ۲۴ ساعته، همه فرآیند برنامه هسته‌ای ایران، از معدن تا تولید اورانیوم غنی شده، را تحت بازرسی دارند.

این مقامات همچنین گفته‌اند که اجرای ساز وکارهای مراقبتی از این که پول‌های بلوکه شده ایران پس از برداشته شدن تحریم‌ها به دست گروه‌های تروریستی برسد، جلوگیری خواهند کرد.

آقای جندال که در نظرسنجی‌های نامزدهای جمهوریخواه در بین ۱۷ نفر با اقبال حدود ۱ درصدی در پایین جدول است، در جلسه امروز باشگاه ملی خبرنگاران گفت توافق اتمی وین تهدیدی برای اسرائیل و اروپا است و کنگره باید حداکثر تلاش خود را برای این که ایران به تسلیحات اتمی دست نیابد انجام دهد.

وی در ادامه گفت "سیاست آمریکا عدم مذاکره با تروریست‌ها بوده است. نه تنها پرزیدنت اوباما با تروریست‌ها مذاکره کرده است، بلکه مذاکره بدی هم با دولتی که بزرگترین حامی تروریسم است انجام داده. بنابراین کنگره باید همه تلاش خود را در مخالفت با این توافق انجام دهد و آن را رد کند."

این در حالی است که رئیس جمهوری ایالات متحده بارها اعلام کرده است در صورتی که کنگره به رد توافق اتمی چهاردهم ژوئیه که در وین پایتخت اتریش حاصل شد، رأی دهد، مصوبه آن نهاد قانونگذاری را وتو خواهد کرد.

کنگره تحت کنترل جمهوریخواهان، برای عبور و خنثی کردن وتوی باراک اوباما، دست کم به دو سوم آرا در هر دو مجل نمایندگان و سنا نیاز دارد. اما تاکنون ۴۲ سناتور از مجموع ۱۰۰ سناتور موافقت خود را با توافق وین اعلام کرده‌اند.

طبق مصوبه آخر اردیبهشت ماه کنگره که ائایل خرداد ماه با امضای ریاست جمهوری تبدیل به قانون شد، قانون‌گذاران کنگره ۶۰ روز فرصت دارند که رأی "آری" یا "خیر" خود را پای توافق هسته‌ای بگذارند که از حمایت جامعه جهانی برخوردار است.

  • 16x9 Image

    فرهاد پولادی

    متولد تهران در مهرماه ۱۳۵۱، پس از هشت سال تدریس زبان انگلیسی در کانون زبان ایران؛ از سال ۱۳۷۷ خبرنگار ایرنا شد.
    از سال ۱۳۸۲ خبرنگار خبرگزاری فرانسه در تهران بود. ماموریت خبری فرانس پرس فرصت سفر به عراق، عربستان سعودی، لبنان، استانبول، مسکو و آلماتی را برای او فراهم کرد.

XS
SM
MD
LG